Трагедията Берневерн – Жертвите проговарят

244
0

Това е историята на децата на Драган Милошевич ! Разказана от журналиста Кристиан Карс , който е с двойно сръбско и норвежко гражданство ! Децата са близнаци на 14 години , настанени в частна институция под шапката на Барневерн и се намират на 800 километра от Арендал !!! Превода е през гугъл преводач но се разбира всичко !!! В дъното на статията има телефони за връзка – това го пиша за хейтърите , които се опитват да изкарат всички публикации за Барневерн теория на конспирацията !!! Който иска може да прочете статията в оригинал , качена от Руне Фардал – друг норвежец , който се бори с безобразията на Барневерн !
Всякакви опити Драган да си върне децата са неуспешни !

НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО Е ОПИТ ЗА ПРОКАРВАНЕ НА НОРВЕЖКИЯ МОДЕЛ ЗА ОТНЕМАНЕ НА ДЕЦА

Близнаците Мартин и Матиас Милошевич от 14 години се радват на слънце у дома с татко Драган Милошевич в Арендал. Всичко, което искат, е да останат с татко, но благосъстоянието на децата и полицията участват в насилие над деца.

Прессъобщение: Благосъстоянието на детето – зло, въведено в системата
Двама близнаци от 14 години искат да живеят само с баща си в Арендал, драматична полицейска операция тази вечер.
Когато става въпрос за случаи на хуманно отношение към деца, аз самият съм отхвърлил някои от тях като журналист. Докато не се включих в този случай, имах изявление, че службата за закрила на детето като институция до голяма степен функционира, но може да бъде погрешна в отделни случаи. Но след този случай не мога да стигна до някакво друго заключение от това, че службата за закрила на детето като система е гнила на хапчета, злото е въведено в системата . За мен този случай е смяна на парадигмата.

В понеделник 8 и вторник, 9 април, в Арендал се провежда полицейска акция за намиране на близнаците Мартин и Матиас Милошевич за 14 години и баща им Драган Милошевич. Тази вечер Драган бе освободен от два дни на гладка клетка и детска полиция / благосъстояние на децата. Майката на децата живее в Арендал за период след прекъсването с баща си, но след това се премества в Алта. Децата изобщо не искат да живеят във Финмарк или майка им, а майката е получила споразумение за доброволно настаняване в институция в Тронхейм, където са останали до 27 март.

В клипове, които са направени на 2 април, можем да видим, че децата са от вълнение, когато идват с влак до Арендал и виждаме, че те се забавляват на южното слънце. Освен това те са по-атлетични от повечето хора. Познавам много малко хора, които могат да направят застой:
Мартин и Матиас във влака до Аренал 01
Мартин и Матиас във влака в Аренал 02
Мартин и Матиас слънчеви бани
Мартин и Матиас са върнати обратно 01
Мартин и Матиас гръб 02

We, The Bulgarian Justiciary committee are starting a war against Norway for the Bulgarian children
28 март Получих телефонно обаждане от полицията в Тронхейм. Момчетата бяха избягали от институцията, защото майка им щяла да ги принуди към Алта. Полицията искаше да знае дали знам къде са децата. Казах, както е вярно, че работата на полицията е да открие децата, а не моята, и не считам за моя работа да помагам на полицията при разследването на този въпрос. Полицията разчита на доверие в населението, за да има власт и да бъде ефективно. Казах, че отношенията на доверие между мен и полицията / службата за закрила на децата са прекъснати.

Тази вечер тя достигна драматична полицейска операция.Полицията казва, че децата са в добра репутация, но като се има предвид предишния им опит с полицията и службите за социално подпомагане на деца, това не е информация, на която може да се вярва. По-рано, както можете да прочетете по-долу, полицията е подпомогнала благосъстоянието на детето с насилствено преместване на един от близнаците. Мартин отказа да се присъедини към самолета и избяга по пистата във Værnes през август. След това капитанът отказа да докара Мартин. Принудителната операция е неуспешна.

Сега току-що говорих с полицейския оперативен център в Арендал и предупредих полицията да не бъде замесен в малтретиране на деца, например, като помага на службата за закрила на децата да принуждава момчетата да се преместят в Алта. Медиите се насърчават да проследят този въпрос, за да гарантират, че държавата не участва в насилието над деца.
На 22 януари в 20 часа близнаците Мартин и Матиас Шьоштед дойдоха в Кълбу, точно на юг от Тронхейм с автобус. Те бяха приети там от майка ми Мари Карс, дама на 79 години. Момчетата по собствена инициатива решиха да избягат от институцията за грижи за деца Havro в Byneset извън Trondheim, управлявана от Aleris , с точното местоположение на къщата, в която живеят . На 11 март навършиха 14 години, а в света няма нищо друго, освен да живеят с татко Драган Милошевич.

Като норвежки жител в Белград се опитах да дам добри съвети и да подкрепя майка си, както бих могъл. Отправна точка беше, че не е необходимо майка ми да има контакт с някой друг, освен адвоката на Драган Фархад Шариати. Драган се опитва да се обади по телефона, без да получи отговор, след като момчетата се прибраха у дома при майка ми. След това изпраща SMS. Майка ми все още се притеснява да не направи нищо лошо и затова призовава оперативния център в полицейския район Тренделаг около 2230 г. да информира, че момчетата са безопасни и добри, че са получили яйца от какао и огледало и са готови да легнат.
Майка ми се подготвяше за тиха нощ, но в 0030 тя се събуди от полицията, която я повика. Ще има една нощ без много сън, но те все пак се събират за една уютна закуска с двама хармонични момчета, които обичат онова, което се надяват, е безопасност. Мартин и Матиас променят общия си характер, след като видят полицейска кола в тихия Brynjevegen в Klæbu. Те се ужасяват и треперят като асфалт и излизат в банята на втория етаж, където се заключват. Майка ми се караше с двама служители от службата за закрила на детето на прага, които дойдоха с двама униформени полицаи. но тя не ги пуска и казва, че Мартин и Матиас са нейни гости. Представител за благосъстояние на детето идва по-късно и показва, че това е трудна ситуация, но майка ми се отнася само до адвокат Шариати.

След жалба на БЮК разследват социалните, които взеха децата на Даниела от Сливен поради бедност

След това призовавам операционния център в Тронхейм и искам те да не предприемат никакви други мерки, преди да се свържат с адвокат Шариати. Мислех, че съм дал много ясна обратна връзка. Майка ми също получава случайно посещение от близък приятел. Получавам впечатлението, че ситуацията се успокоява и момчетата седят с майка ми и нейната приятелка и говорят за бъдещето, например за това как да си върнат училищния живот, който е в пълен хаос поради стресът, причинен от службата за закрила на детето в Алта.

И така, днес в 13 часа се обаждам на майка ми, само за да чуя какво е то, но след това четирима полицаи пристигнаха в къщата на майка ми, заедно с две от службата за закрила на детето, същите две, които дойдоха сутринта. Казвам на майка си, че трябва да изхвърли натрапниците от къщата си. Нито полицията, нито службите за закрила на детето ще говорят с мен. Не бяха се свързали с адвоката Шариати, но отидоха да превземат двете момчета. Аз наричам Шариати, който веднага се обажда на майка ми, но полицията и благосъстоянието на децата. Децата отказват да станат доброволци, а полицията и благосъстоянието на децата пренасят Мартин и Матиас в колата.

Драган е мой добър приятел в продължение на много, много години. Той дойде в Норвегия за обмен в Международния център Hald през 2003 г. Тук Лена-Мария Sjøstedt дойде да посети от Tromsø, и те се влюбиха в ушите си. Имаха Мартин и Матиас, женени в Ниш, Сърбия, където бях на сватбата. След това двойката се установява в Арендал. Две години по-късно те получиха сина си Аксел Богумил, но бракът се обърка и те се разведоха през 2009 година. Но тогава Лена решила да се премести в Карашък с всички деца. Тя се ожени там с новия си съпруг Дан-Роджър Гътрм. Момчетата по-късно казали на татко и на други, че техните бащи ги хвърлили в снега с 20 градуса студ, без обувки, ежедневно ги злоупотребявали с устни и били непоколебими.

ЕТО КОЙ ПУСНАЛ СИГАЛА ДА ОТНЕМАТ НОВОРОДЕНОТО НА БЪЛГАРКАТА ОТ АРДА

Момче буря многократно хвърли момчетата, без дрехи. Полицията е повикана заради взлом, а Лена решава да се разведе през март 2017 г. Лена се премества в Алта през юни / юли 2017 г. Лена тогава не спазва споразумението за събиране, а Драган трябва да плати целия си джоб на виж децата им. Мартин и Матиас не можеха да устоят на условията на живот и не харесваха манипулирането на майката и пропуснаха Арендал и Драган. След лятната ваканция 2017 в Арендал те не искаха да се върнат, но Драган ги изпрати обратно. Но близнаците постоянно избягали от къщата на майката. Бяха опитани различни решения с приемната грижа в Финмарк, която не работеше и вече не беше възможно Лена да държи момчетата в Финмарк. Ето защо Лена е взела решение от службата за закрила на детето в Алта, че момчетата трябва да бъдат настанени в институция Хавро в Тронхейм. Ето и часовника 48 22 50 83.

Добър петък миналата година бях на пешеходна пътека в Трондхайм с майка ми и брат ми. Не разпознах Лена, но тя се свърза с бивша жена на Драган. Тогава тя беше в Тронхейм на платено пътуване на службата за закрила на детето в Алта, за да посети близнаците, като всички разходи бяха платени. Снимахме се и всичко беше в най-хубавия ред, помисли си Лена. Станахме приятели във ФБ и разменяхме телефонни номера. Все пак не ми беше ясно защо момчетата й живеят в Тронхейм, а в колата, в която живееше Клебу, се обадих на Драган, с когото не бях разговарял след няколко години. Когато разговарях с Драган, разбрах цялата картина.

В този момент Драган имаше лош адвокат и през моите контакти дадох на Драган две алтернативи на по-добри адвокати в Тронхейм, Яне Фелнсет и Фархад Шариати . Изборът падна на Шариати, боец ​​и бивш норвежки шампион по бокс 2004/2005, който сега работи в адвокат Силте от 2 януари . Когато Лена откри, че съм помогнал на Драган да смени адвокат, приятелството на ФБ скоро приключи …

През август стана наистина драматично, когато службата за закрила на детето в Алта се опита да раздели близнаците с власт. След драматична полицейска сила, Мартин бил откаран от Værnes, нещо, за което Шариати пише в писмото си до Апелативния съд на Hålogaland . Историята за това, как Мартин избяга от полицията на пистата във Værnes, не е нещо, което съм чувал в норвежките медии.

Също така станах свидетел на разговора, който Драган имаше с момчетата след този инцидент, който записах по телефона. Слушайте звуков файл1 и звуков файл2 от ужасните разговори, които момчетата са имали с баща си. Те бяха ужасени, силно смутени и травмирани от това, което беше изпълнено от службата за благосъстояние на децата в Алта. Езикът на момчетата е труден за разбиране, защото те са много травмирани, но е болезнено да се слуша.

Служителят по делото Кристин Стрьомнес в службата за закрила на детето Alta, спомената в писмото за процеса, е на разположение на телефон 45396965. Strømsnes изглежда изключително брутален, ако искаме да вземем историята на момчетата сериозно, и не виждам причина да не вярвам в тях. В документа MartinMattiasTalkale . Странно е, че Strømsnes във Facebook изглежда като забавна дама, с фон от PST . Но какви връзки съществуват между Кристин Стрьомнес и Лена? Ето много материал, който да разследва по-отблизо за добри копаещи журналисти.

На 2 януари имаше присъда в адвокатското дружество Hålogaland на 14 страници , а решението Shariati обжалва пред Върховния съд, но отхвърли. Аз съм дълбоко ужасен от това, което изглежда като законна дума за правосъдие и баща, който е напълно обездвижен и лишен от всякакво значимо присъствие с децата си. Това се нарича, например, в присъдата: „ Мартин Сьоштед и Матиас Шьоштедт ще се срещнат до 30 януари 2021 г. с Драган Милошевич на всеки три месеца в продължение на четири часа. Компаньонските случва под защитен надзор, Закона вж Деца § 43а, вижте. “Правилник за посещаемостта контролира от Закона за малките» В допълнение, Драган осъден да плати огромни съдебни разходи, които ще бъдат много трудно да се плати за един човек, който работи в работни места с ниска статус който почиства в хотела.

Майка ми е ходила в апартамента на Драган в Арендал миналото лято и може да разбере, че всички са били на работа в чист апартамент, където на децата изобщо не им липсва нищо. И майка ми, и аз сме абсолютно сигурни, че Драган е много добър и грижовен баща за децата си.

През януари получих и два клипа от Мартин и Матиас . Болезнено е да се гледа отчаянието на момчетата, които просто искат да живеят с баща си. Тук експертите, благосъстоянието на децата и съдебната власт носят голяма отговорност за много трудна и отчаяна житейска ситуация за близнаците, където те непрекъснато избягват и упрекват училището. Това не е нищо друго освен насилие над деца . Мартин и Матиас няколко пъти са се опитвали да избягат от Тронхейм до татко Драган в Арендал, но типичният модел е, че те стигат до Домбос или нещо подобно, защото нямат пари за билети, а след това ги връщат в Тронхейм от полицията. ,

На 14 февруари Драган получи четиричасовия си брой с момчетата и трябва да кажа, че съм напълно шокиран от използването на ресурси за службата за социални грижи за деца в Алта. Вместо това, че момчетата са насаме с бащата, те изпращат двамата да наблюдават, плащат, летят и остават платени от данъкоплатците. Майката също получава полет и остава платена от обществото, а Драган трябва да покрие всички разходи. Няколко милиона крони се използват, за да се наемат тези, които работят в институцията за закрила на детето, и това е напълно глупаво използване на ресурси, когато това би могло да бъде решено от момчетата, на които е било разрешено да живеят в Арендал. Финмарк все пак не е алтернатива и момчетата никога повече няма да останат там.

Драган е, разбира се, 100% в състояние да говори с вас и можете да му се обадите на 40 31 70 58, но тъй като имам повече опит през дълъг живот в медиите, обичам да играя роля, ако имате нужда от допълнителни изявления. Той обаче няма достъп до телефона сега, защото е конфискуван от полицията. Въпреки това, той има Viber на компютъра си с неговия телефонен номер.

Лена е на разположение на телефон 958 677 54. Адвокатът Шариати не е поел инициативата да се свърже с медиите и това е нещо, което реализирах днес след въпроси от Драган. Шариати обаче е щастлив да отговори на въпроси и е на разположение на 97 00 25 61. Винаги съм на разположение на 93 00 25 22.

MVH
С уважение Петър Низамов

 

ИЗТОЧНИК
__
Кристиан Kahrs
комуникатор, sorryserbia.com , kristiankahrs.com , facebook.com/kahrs , 93002522,

Previous articleПолитическо движение “РОДИНА” набира честни и неопетнени членове за нова България
Next articleДЕЦА ПОД ЗАКРИЛА СА ПУСКАНИ ДА ПРОСТИТУИРАТ ОТ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЧНИ ВЪВ ВАРНА
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !