ПЕТЪР НИЗАМОВ : История на Израел и Палестина | ИЗРАЕЛО-АРАБСКИ ВОЙНИ

688
0

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Като гледам жертвите в Газа ми става жал, но като погледна към израелците, ги разбирам, защото ако на нас бяха направили така и аз бих постъпил като тях.

Да не кажа, че щях да съм доста по-безкомпромисен.
И стига с тази пропаганда.

Никога не е имало държава Палестина в историята на Света!

Палестина е географска област населена с евреи, араби, друзди и още един куп народности и където проблеми пак правят само арабите с техните радикални учения от Средновековието.

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Палестина преди 2000 години е била населена почти изцяло с евреи, там е имало и няколко много силни еврейски царства.

Като всички големи и малки държави по онова време, те са били покорени от Римската империя.
Евреите успели да оцелеят в условия, при които не един път загубват национално-политическата си идентичност.
Юдея е васално царство по време на Римската империя (завлядяна през 63 г. пр.н.е.), което постепенно се превръща в провинция. През 65 г. избухва въстание срещу римляните, потушено от императорите Веспериан и Тит Флавий.

От тогава нататък почти всяка година евреите се вдигат на бунтове и Рим е принуден първо да мести постошнно легионите си в Юдея, а после да остави постоянни легиони там. За това през 135 г. император Адриан, след като потушава поредното еврейско въстание, този път изгонва евреите от Юдея и преименува територията от Юдея на Палестина.

Петър Низамов за Израел : Не ми се мисли какво ще е отмъщението на наследниците на оцелелите от Холокоста

ПЕТЪР НИЗАМОВ : От тогава до след Втората световна война евреите живеят разселени по целия Свят, но в затворени общества и запазват напълно традициите си като се предпазват от общи бракове с други народности.
През това време през 5-8 век пустинните племена на бедуините, които после ще създадат арабския етнос, успяват да се обединят от Мохамед чрез новата религия – мюсюлманството и да завладеят целия Близък изток, вкл. Палестина.
Оттогава там живеят араби, а както стана ясно евреите са изгонени от там още през 135 г. сл. Хр.
Петър низамов : история на израел и палестина | израело-арабски войни палестина израело-арабски конфликт.
Петър низамов : история на израел и палестина | израело-арабски войни палестина израело-арабски конфликт.
После арабите попадат под властта на Османската империя до края на Първата световна война, от която Османската империя излиза като загубила войната, отстъпвайки на победителите Англия и Франция – областите , населени с араби в Ливан, Йордания, Сирия и Палестина.
Още тогава започва връщането на евреите по Обетованите земи в Палестина, така, че по-лкъсното създаване там на държавата Израел не е просто легнало на исторически сантименти, а на реални данни.
Към 1945 година в Палестина има 25% еврейско население.
След като свършва Втората световна война през 1945 година, отслабените от войната Британска и Френска империя не могат да поддържат властта си в колниите и се фокусират в решаването на вътрешните проблеми в техните държави. В тази връзка започва деколонизацията и устрема на народите, останали под колониална зависимост се засилва.
ПЕТЪР НИЗАМОВ : През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта – единият се състои в предложението за създаване на две независими държави – палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация. Евреите обаче го приемат.
С решение на ООН, с почти пълно мнозинство на всички държави в Света се взима решение – оцелелите от жертвената клада на Холокоста евреи да преоткрият земята на техните деди, а за държава на арабите са определени околко 35% от територията на Палестина.

На 14 май 1948 година Бен Гурион провъзгласява раждането на държавата Израел.

Радостта на израелците е краткотрайна. Още същата вечер новата държава се сблъсква с официално обявените враждебни действия на арабските страни.

Война!

Първата от една дълга поредица.

След атаката на Хамас в Израел в Донбас е започнала руска офанзива | ВОЙНАТА В УКРАЙНА

Кои са най-големите износители на дървен материал и дърва за огрев от България през 2023 година?

Как да направя най-луксозния Интериорен Дизайн за моя хотел и офис ?

Израел побеждава арабската коалиция и се възползва от триумфа си да се разшири.
Започва палестинското търсене на изгубените територии.
След първата арабско-израелска война през 1948 година и загубата на арабите, фактически се установява само една държава – Израел. Териториите, определени за арабска държава, се заграбват от съседните Йордания, Сирия и Египет.
Създаването на Израел е направило от палестинците народ без земя и държава.
Омразата към евреите, която се ражда в тези лагери превръща Близкия изток в „барутен погреб“.
През 1967г. полк. Насар запалва арабския свят и пуска своята армия през Суецкия канал. Кралят на Йордания е зад него.
Израел, на същия ден, без да изчаква обявяването на война хвърля своите танкове в пустинята и бомбардира египетската авиация, която даже не е имала време да излети.
Войната трае само шест дни. Победителят Израел отново разширява границите си, окупирайки Синай, Голанстките възвишения и половината от Йордания.
Това унизително поражение още повече засилва озлоблението на арабите.
Палестинското движение на Ясер Арафат за да получи вниманието на Света поема пътя на терористичните актове.
Президентът на Египет – Садат, наследил Насар, скъсва отношенията си със Съветския съюз и се сближава със Съединените щати.
През 1973г. избухва поредния Израело-Арабски конфликт. Арабската коалиция пак е победена, но този път египетската армия се е била храбро.
Президентът Садат може с вдигната глава да направи своето историческо пътуване до Йерусалим.
После идва ред на смайващия жест на арабския държавен глава, който говори за мир на израелските депутати.
„Дойдох при вас за да изградим заедно справедлив и траен мир и да избегнем всяко кръвопролитие.“
Египет и Израел ще подпишат мир една година по-късно.
В това време Иран преживява големи сътресения.
Иранският шах посвещава голяма част от петро-доларите си за модернизация на страната и принуждава своите противници да замлъкнат с помощта на армията и на тайната полиция.
Модерният Иран шокира мюсюлманските касти, които са въодушевени от речите на един духовен водач – Аятолах Хомейни.
През 1979г. положението става неудържимо. Шахът е принуден да напусне Техеран.
Емигрант във Франция – Хомейни се подготвя за победоносно завръщане в Иран.
Чакат го милиони поклонници. Те за малко не го задушават при посрещането му.
Установена е ислямска власт. След приумиците на шаха, идва ред на фанатизма на моллите.
Яростта на „съдника“ Хомейни ще върне Иран в Средновековието.
Скоро Хомейни ще хвърли своите стражи на революцията срещу големия американски Сатана.
Опустошено е американското посолство, а десетки дипломати са взети за заложници.
Ислямският екстремизъм с обезпокояваща сила се връща на световната сцена.
ПЕТЪР НИЗАМОВ : В Ирак с идването на Садам Хюсеин се е установила военна и светска власт. Целта е все същата – възстановяване на единството на Арабския свят.
Между Ирак и Иран сблъсъкът е неизбежен.
Войната между двете страни избухва през 1980г. Тя ще трае 8 години и ще вземе милиони жертви.
На 15 ноември 1988 г. националният съвет на Палестинска организация за освобождение провъзгласява в Алжир независимостта на Палестинската държава. Тогава и България признава държавата Палестина.
Палестинската автономия се създава чак през 1994 година. Политическият ѝ статут е предмет на остри спорове. В различни точки на света терминът Палестина се тълкува по различен начин.
На 29 ноември 2012 г. генералната конференция на ЮНЕСКО – главният ръководен орган на Организацията на ООН за образование, наука и култура, приема Палестина за пълноправен член.
До днес, когато започва поредната война в Близкия изток, предизвикана от ученията на арабите.
ПЕТЪР НИЗАМОВ : История на Израел и Палестина | ИЗРАЕЛО-АРАБСКИ ВОЙНИ ПЕТЪР НИЗАМОВ : История на Израел и Палестина | ИЗРАЕЛО-АРАБСКИ ВОЙНИ ПЕТЪР НИЗАМОВ : История на Израел и Палестина | ИЗРАЕЛО-АРАБСКИ ВОЙНИ
Профи

Петър Низамов

минуси
Отзиви
РЕЗЮМЕ

Петър Низамов

Previous articleПалестинците с Израел направиха най-голямата си грешка
Next articleБили ли са с руски войници терористите при минаването на Израело-палестинската граница? (ВИДЕО) | ГАЗА
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации.Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“Собственик и администратор на PetarNizamov.com :Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ЕИК/Булстат : 205028308Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here