Най доброто от Петър Низамов – ловецът на мигранти със свински опашки за 2016г. сбито

172
0

В медиите си известен като патриот и създател на „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“. Какво обаче не знаем за Петър Низамов?

Аз съм на 31 години и завършвам специалност „Право“ в БСУ и с амбиции да продължа образованието си към научна степен „доктор“.

Създател съм на „Цивилните отряди за защита на жените и вятата“, чрез които се занимаваме с превенция на престъпления извършени от групи хора в големите градове и престъпления срещу границата.

Създател съм и на Неправителствената организация (НПО) – „БЮК – Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства“. Това е правозащитна организация, която ще защитава правата на българите, които се явяват незащитени в собствената си държава от произвол и несправедливости. Ние вече извършваме дейност. Например майката от Сливен, на която социалните отнеха трите деца, вече се ползва от нашата безплатна и безвъзмездна защита в съда. Занимаваме се с дарителски акции за подпомагане на въпросните маргинали.

От какво семейство произхождаш?

Аз съм роден на 11 септември 1985 г. и може би има символика в това. Произходът на фамилията ми „Низамов“ има своята историческа предистория.

Баща ми Константин Низамов е виден синдикалист на ГМК „Подкрепа“ Бургас, станал известен с изравняването на заплатите по изравнена крива на всички служители с директорите и главния счетоводител в „Петрол“ Бургас. Слави се с честност в Бургас. Майка ми е пенсионирана учителка от централното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас.

Прадядо ми Коце Низамов (снимка 1 и 2), който е бил единственият книжар в Бургас по онова време на Цар Борис III. Той е бил управник на Одрин през 1912 г., когато е бил превзет от Българската армия през Първата балканска война. Защото е бил от чист български род, той е бил женен за една от петте дъщери на свещеник Георги Стоянов Джелебов – Цвета Стоянова, негова прабаба.

Прадядото на неговия прадядо – Иван Стратиев е бил обявен за помощник на хайдушка чета в Странджа през 18 век и е бил арестуван от трима „низами“ – войници от редовната войска на Османската империя. С помощта на свои съселяни, той е успял да се измъкне от ареста на турците и е убил двама от „низамите“. Оттам идва и фамилията на прадядото – Коце Низамов.

Коце Низамов е единственият книжар, открил безплатно неделно училище за неграмотни и малограмотни в Бургас. Записванията на желающите да посещават неделното училище са ставали при помощник-библиотекаря на общинската библиотека. Курсът е бил безплатен. Записванията в признатия от държавата шестмесечен вечерен търговски курс продължават са се извършвали само в книжарницата на г. Коце Низамов.

Моят прапрадядо – свещеник Георги Стоянов Джелебов ( снимките 3, 4, 5, 6) е бил убит като борец за Църковна независимост и дарил мястото за днешния храм и едноименното училище в гр. Бургас „Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес има паметник на поп Георги в центъра на Бургас и се счита за най-видният революционер в цялата Бургаска област по време на турското робство. За него се говори, че единствен се е срещал с наместника на Левски от Бургаско. Той е първият поп в България, чел молитва без да спомене гръцкия патриарх, след което започва и учредяването на независимата Българска църква.

Можете да прочетете повече за свещеник Георги Стоянов Джелебов в „Да положиш душата си за народа. Български свещенослужители, участници в освободителното движение на Одринско (1895–1913)“

Имаш подкрепата на много хора, но има и голяма част от тях, които не одобряват действията на организираните от теб отряди – какво би им казал?

Ще им кажа само: загасете си телевизорите и си отворете очите, ушите и съзнанието. Лъжат ви. За всички клевети по мой адрес всяка медия ще бъде съдена поотделно.

Скоро излезе решението на Върховния административен съд (ВАС), според което съм реабилитиран по право още през 2011 г.

Разкажи повече за т.нар. „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“ – доколко се разрастват и считате ли ги за успешни до този момент?

Развиваме се добре. Много хора се включват. Имаме патрули в София, Пловдив и Бургас, както и на границата. Ще се пазим сами щом полицията на Бойко не ни пази.

Защо е важно да сме патриоти и какво за теб означава патриотизмът?

Аз не съм дори патриот, аз съм разочарован демократ и предаден и ядосан баща на дъщеря.

ХАРЕСАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК : www.facebook.com/Петър-Низамов-Petar-Nizamov-353988078058649/

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !