МАКЕКОМЕДИЯ: “Македонецът” Цар Самуил с бил на Беласица с Василий II “Българоубиец” от Македонската династия в Константинопол

405
0

НЕСВЪРЗАНИ ПРИКАЗКИ: “Македонецът” Цар Самуил с бил на Беласица с Василий II от Македонската династия в Константинопол, който след победата и ослепяването на войската на Самуил получил прозвището “БЪЛГАРО-убиец”.

Поредното доказателство, че българите в Македония, самоопределящи се като „македонци“ нямат нищо общо с древните македонци на Филип и Александър Македонски е наличието във Византия на Македонска династия.
( автор: ПЕТЪР НИЗАМОВ )

Още по-смешното е, че именно обявения от комшиите ни за „македонски цар“ – Цар Самуил е този, които е водил усилена борба за запазване на България срещу – забележете – Василий от МАКЕДОНСКАТА ДИНАСТИЯ.

Василий след като побеждава „македонския цар“ Самуил получава титлата „Българоубиец“ , а не „македоно-убиец“.

И именно след победата му на Беласица, при която ослепява войската на Цар Самуил, в Константинопол обявяват окончателно справяне с БЪЛГАРИТЕ.

От това следва и безпогрешния извод, че древния македонски народ на Александър, който между другото няколко пъти е обявяват от атиняните за „Защитник на ЕЛИНИЗМА“, по времето на Средновековието се е слял в общия израз описващ поданиците на Византия като „ромеи“ (римляни). За разлика от траките, които не приели говора на гърците и били наричани „варвари“. Същото се отнася и за прииждащият огромен народ на Аспарух – българите. Докато славяните, които не са етническа група, а лингвистична група (общ говор), са наречени така „слав“ ( в превод – роб) – също „варвари“ .
Византия, която само ние наричаме така (от първото име на Константинопол- Византион) е позната в изворите като „Източната Римска империя“ , а след края на V век (разгрома на Западната империя) просто като „Римската империя“ , а нейните поданици – „ромеи“.
Старата Римска империя се разделя от Константин Велики, който премества столицата в проспериращата според него – източна , гръцко-говоряща част на Римската империя. И по-точно във Византион, преименуван после на името на Константин в Константинопол.

Цар Самуил

Във византийските извори древните македонци, докогато са споменавани в изворите отделно от гърците и другите гръцко-говорящи общности като общото „ромеи“, никога не са наричани варвари.

Цар Самуил

С една дума, древните македонци, на които нашите съседи обосновават измислената си история, са част от гръцкия етнос, говорещ на гръцки език.
Тук е важно да се спомене, че древните македонци са живели не в Северна Македония, а в Егейска Македония ( днес част от Гърция), докато северната част на областта, където днес е РСМ, е била населена с траки още от 1000 г.пр. Хр. Там са били племената на Тракийската държава Пеония дълго време има държавност в древните територии на РСМ.
Така, че даже да има потомци на древните македонци на Филип и Александър Велики, те са гръцкото малцинство в РСМ, говорещо на гръцки език от хиляди години на това място.
Докато болшинството, което е говорело и пишело на български книжовен език докато КОМИНТЕРНА , Тито и Сталин не му наложиха измислен изкуствен език в средата на ХХ век са потомци на НЕгръцко-говорящите тракийски племена – ботеи, едони, фриги и после пеони, които са живели от 1000г.пр. Хр. В Северната част на Македония.
Които са се смесили, приели езика на завладелите Македония след VII век БЪЛГАРИ !!!
Разбира се, не подценявам примесите на готи, кумани, славянски племена, но основният етногенезис и лингвистичен произход е това.
ПЕТЪР НИЗАМОВ
Председател на “Български Юридически комитет”

N.B.

Важно е да се отбележи, че това ВМРО, за което пишем няма нищо общо с комунистическото ВМРО на Каракачанов (Агент “Иван” – доносник на 6-то управление на Държавна сигурност) и неговите  протежета Джамбазки и Александър Сиди. Та точно техните господари от БКП и водещи офицери от ДС проведоха кърватата и насилствена македонизация в Пиринска Македония, изгониха българските бежанци от Егейска Македония в Югославия…

Наскоро пък хванатият да кара с огромно количество алокохол в кръвта след запой с леки жени в Банско – Ангел Джамбазки, основа самозван “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония”, в който самите членове дискредитират каузата: Първо с това, че голяма част от тях са действащи политици, депутати и евро-депутати като безпардонния простак Анрей Слабаков (ВМРО), Искрен Веселинов (ВМРО), авторът в комунистическия парцал в-к “Труд” – Кристиян Шкварек, редакторът на профанизиращото реалити “Фермата” – Костадин Филипов и др. водевилни лица. В същото време са пренебрегнати истински борци на каузата като Никола Григоров от “Сите българи заедно”, Петър Низамов (Председател на “Български юридически комитет” и автор в този сайт) и много други лица ценни за каузата. Така, че този т.нар. “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония” е нищо повее от поредната ПИАР платформа на ВМРО на Каракачанов, който въпреки, че стои в сянкаслед изборите за нови председатели, той е собственик на всички имои на ВМРО и им дърпа конците. Българска работа… Хубава като идея, но българска като изпълнение и вероятно няма да постигне обявените цели, защото реланите им цели са гласове за ВМРО за следващите избори. 

Цар Самуил

Цар самуил
цар самуил

Чети още по темата на:

Цар Самуил

Пеония – държавата на траките в Македония

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направо към навигациятаНаправо към търсенето

Емблема за пояснителна страница Тази статия е за историческата област. За административната единица вижте Пеония (дем).

Емблема за пояснителна страница Вижте също: Paeonia.

Цар самуил
цар самуил

Пеония

Пеония (на гръцкиΠαιονία; на латинскиPaeonia) е територия, наречена по името на населявалата я племенна група на пеоните. Намира се в югозападните райони на Балканския полуостров, в пределите на днешните държави Северна МакедонияГърция и България. Пеоните са изчезнала преди края на античността племенна група от тракийски[1] или трако-илирйски [2] произход, по-късно елинизирани. Лингвистично езикът им е свързван с тракийския[3] или е смес между него и илирски.

Пеоните най-вероятно са наследници на мигрирало обратно от Мала Азия тракийско племе фриги което тук смесва приетите малоазийски влияния с тези на заварените местни траки и тракизирани илирийски племена. Те дълго се отличават от околните траки, въпреки многото династични и други връзки между тях.

Легенди за пеоните в Македония

Според античната легенда предадена от Херодот (Herodotus v. 13), те са преселници от Троя. Омир (Iliad, book II, line 848) споменава пеоните от Аксиос (Вардар), че участват заедно с балканските и малоазийските траки на страната на Троя срещу гърците. ОмирХеродотТукидид и други споменават като пеони племената: сиропеонипеоплидоберилаелидерони, сапеи, граи, леи, орески, елимеи, еордеи, тимфеи, паравеи, алиндеи, синти, гортини и други, а агрианите направо са смятани за тракийско племе.

Произход на траките в Македония

Пеоните най-вероятно са смес на староседелските пеласгийскиилирийски и тракийски племена с наследници на колонисти от Мала Азия, възможно от земите на древна Лидия т.нар. меони (пеони), самите те произхождащи от смесили се с местните хети, както и мигрирали там от Балканите тракийски племена на мизифригикари и малоазийски траки. Пеоните обособяват свои сред съседните държавно-племени образувания, и установяват много династични и други връзки с тях. Античните лелеги, хети, кари, лики, лиди, бриги, килики и други племена са основното ядро на меоните или пеоните, живели първоначално на територията на древна Лидия (Мала Азия). Преселилите се на Балканския полуостров древни меони, в по-старите времена, възможно около 2000 – 1500 г. пр. Хр., интегрирали се със сродните местни племена остават в историята като пеони. Около 687 г. пр. Хр. цар Гиг, основател на династията на Мерменадите в антична Меония, завладява престола и променя името от Меония на Лидия, която дотогава се е управлявала от династията на Хераклидите с цар Марсил (името на последния цар от Хераклидите, от Херодот 1.7., вж. за надписът на Ашурбанипал).

Ареал в Македония

Цар самуил
цар самуил

Пеони сред тракийските племена

На Балканите преходната зона между тракийските и илирийските племена, на север от планината Скомбър (дн. Витоша) на юг до Македония, най-общо между Струма и Вардар векове е населявана от пеони. В тези предели, на север от Македонското царство, има най-много тракийски етноними: агрианиедонибистони и бисалти. Там, се споменават племена като: трери, тилалеи, граи, леи агриани (по сведение на Херодот), на юг от Парорбелия (пл. Беласица) са: емони, Мигдони, крестони, бисалти, дерсаи (саи), сапеи и др. Пеони са живели още по поречията на реките (в долните течения) на Места (Нестос), Струма (Стримон), Вардар (Аксий), Брегалница (Астиб), Бистрица (Халиакмон) и Черна (Ехейдор). Пеоните имат свой градове или т.нар. селищни центрове. Имената на някои племена са идентични с тези на селищни им центрове. Това се наблюдава при синтите, които са основали градовете Хераклея Синтика и Синда (на Солунския залив), Орестида на орестите (дн. Костурско), линкестите са имали Хераклея ЛинкестисДобер на дероните и др. Известни са ни големи пеонски градове-крепости – циклопски градежи – като само по долината на река Вардар са: Ейдомене, Аталанта, Гортиния, Европ, Алкомена, Терма и др.

Някои, имена на градовете-столици в Пеония или на държавно-племенните им обединения са били: Билазора (Велес) на река Вардар, Балла на пиерите (дн. Палатица), Терма на мигдоните (Тесалоники), Антемунт на крестоните, Бригиз на бригите (не далеч от устието на Струма), Лебея много стар град прочут с козите си, Брусида на Охридското езеро, Синда на Солунския залив, Кидонитон някъде в Северна Пеония (предполага се, че са преселници от Крит), Кидрайон на р. Еригон, Галикон на крестоните на река Ейхедор (дн. Галико), Лета и Сер-Сирис на сиропеоните (дн. Сяр), Крусидон (Крусида) на мигдоните, Гортиния и Меланд на крестони и едони, Едеса-Еге на старите Егестей (Едестей), Паленон, Бизалтикон на бизалтите и други. Град Тоскион на юг от река Шкумба е разделял илири, македони и пеони. Бероя (Бер), Клеона, Акратон, Мекибернон, Ератира в съседство с Елимея, Аба на абейците колонизирали остров Евбея около 1400/1200 г. пр. Хр. Стира, Каристон и много други с неизвестно за нас местонахождение в които се наблюдава т.нар. процес на сиклейтизъм (смесване между различни племенни групи в населените места).

История на траките в Македония

Около 515/14 г. пр. Хр. голяма част от пеоните са подчинени от персите на Дарий I Ахеменид и са негови съюзници във войните му срещу Атина и елините.

След това те са стават цел на експанзията на древна Македония и постепенно са поставени в зависимост от Александър I Македонски (498 – 454 г. пр. Хр.), синът му Пердика II (454 – 414/3 г. пр. Хр.) и Архелай (413 – 399 г. пр. Хр.)

Одриския тракийски владетел Ситалк в отговор на древномакедонската експанзия в похода му срещу Пердика II в 429 г. пр. Хр. минава през земите на пеонските племена без да загуби никаква част от войската си и дори я увеличил [4]. През 4 век пр. Хр. Пеония е доминирана от тракийското племе на Дентелетите и напълно се влива в тракийската културна среда.

С установяването на господство на Балканите, Филип II Македонски (359 – 336 г. пр. Хр.) напълно подчинява Пеония и съседните ѝ държави между 342 – 338 г. пр. Хр., като поставя за управители свои подчинени (хетайри – приятели военачалници). При Александър III Македонски (336 – 323 г. пр. Хр.) пеоните са му подчинени съюзници и участват като едни от най-добрите воини във войната му срещу Персия (вж. за Аристон от Диодор Сицилийски).

След смъртта на Александър във Вавилон на 13 юни 323 г. пр. Хр., Пеония отхвърля Македонското господство, възползвайки се от това, че Александровата империя е обхваната от множество граждански войни, предизвикани от т.нар. диадохи и пълководци (военачалници и наследници на Александър Велики) през следващите около 40 години. За доказателство на тази независимост се посочи обилното монетосечене на пеонския цар Патрай (323 – 315 г. пр. Хр.) и неговите синове в пеонски теглови стандарт, който се отличава от атическо-евбейския, прокаран и утвърден от Филип II и Александър III Македонски. Така антична Пеония се обединява със съседните и сродни тракийски и илирийски племена в една силна държава, дава отпор на антична Македония.

Македонското господство е възстановено при управлението на Лизимах (323 – 281 г. пр. Хр. – цар на Македония и Тракия) през 286 г. пр. Хр.

След неговата гибел при битката при Куропедион (Мала Азия) през 281/280 г. пр. Хр., най-малкият син на цар Авдолеон (315 – 287 г. пр. Хр.), Леон си възвръща престола и заздравява отново Пеония.

Филип V Македонски (ок. 221 – 179 г. пр. Хр.) побеждава последния независим цар на Пеония Дропион ок. 218/215 г. пр. Хр. в битка и напълно я подчинява.

Последните сведения за Пеония са от писмени извори за пеонския цар и военачалник Дидас, който заедно с траките е съюзник на македоните ок. 205/197 г. пр. Хр. във Втората македонска война срещу Рим.

След 168 г. пр. Хр. Рим завладява напълно Балканския полуостров и установява пълен контрол върху управлението на балканските народи, до към 148 г. пр. Хр. Тогава е потушено въстанието на македони, пеони и илири под предводителството на Филип VI Андриск (ок. 156 – 148 г. пр. Хр.). Пеония става част от римска провинция Македония.

При император ДиоклецианПелагония или Пеония образуват Македония Секунда, която е част от преторианската префектура Илирия. От V-III в. пр. Хр. елинизацията на тамошните племена и народи е в пълен ход. Основният писмен език сред негръцките народи на Балканите и егейските острови става старогръцкия. Много от имената, надписите върху монетите, мраморните стели и другите артефакти са на този език до към II-I в. пр. Хр., когато Рим налага латинския.

Около I в. пр. Хр. Пеонците са асимилирани и Пеония се превръща само в географско наименование. Останали са доста градове-селища и местности до наши дни с името Пеонец, Паянец, Пянец, Меон(а)-(иан) и др.

До реформата от 1997 г. в модерна Гърция има епархия с име Пеония. Сега Пеония е само едно от многото исторически съществували и изчезнали държавно племенни образувания, допринесли за културно-историческо наследство на Балканите.

Пеонски царе в Македония

Хронологията на царете на Пеония е от края на V и началото на IV в. пр. Хр. до края на съществуването на пеонската държава. Първата информация с приблизителна датировка за царуването на пеонските царе идва само от нумизматиката. Монетите са визитните картички на пеонските царе. Затова се приема следната последователност:

 1. Цар Бастарей – около 400 – 380/78 г. пр. Хр.; Имаме 2 бр. известни негови монети номинал тетрадрахми с различни печати, открити през 1855 г. в находка край Кюстендилско и от аукциона на Жан Виншон в Париж през 1978 г.;
 2. Цар Тевтомадон – около 378/7 – 360/359 г. пр. Хр.; Имаме 2 бр. известни негови монети номинал тетрадрахми от западни аукциони и 1 бр. диобол от Скопския музей;
 3. Цар Агид – около 359 – 356 г. пр. Хр. – узорпатор на престола; Няма негова известна монета;
 4. Цар Ликей – около 356 – 349/8 г. пр. Хр. – син на цар Тевтомадон (доказателство – имат общи портретни черти с Тевтомадон); Имаме известни негови монети номинали тетрадрахми от Режанската находка (Пернишко) и отделно открити тетраоболи и диоболи;
 5. Цар Симон – около 348 – 336/5 г. пр. Хр. – родом от град Пидна, приятел и генерал на Филип II Македонски, поставен от него на пеонския престол; имаме известни 2 бр. негови монети – номинал тетрадрахми;
 6. Цар Никарх – около 335 – 324/3 г. пр. Хр. – син на Симон от Пидна и назначен за триерарх от Александър Велики (вж. „Индика“ на Ариан); има една известна негова монета (публикувана от Сворон) и открита през ХIХ в. с монети на Патрай от Кюстендилско;
 7. Цар Патрай – около 323/2 – 315/4 г. пр. Хр. – предявил независимост ок. 321/320 г. пр. Хр., син на Ликей и внук на цар Тевтомадон; Имаме много известни негови монети от Режанци (Пернишко);
 8. Цар Авдолеон – около 315/4 – 287 г. пр. Хр. – син на цар Патрай (от писмен извор върху стела открита в агората на Атина); имаме много известни негови монети;
 9. Цар Аристон – около 285 г. пр. Хр. – син на Авдолеон, детрониран от цар Лизимах в деня на коронацията си, след обредното му потапяне в река Астиб (пеонските царе са били короновани след изкъпване в реката – древен царски обичай); нямаме известни негови монети;
 10. Цар Леон – около 280/79 до към 250 г. пр. Хр. – син на Авдолеон и брат на цар Аристон, възкачва се веднага след смъртта на цар Лизимах; имаме известни негови монети – сребърни диоболи и бронзови;
 11. Цар Дропион – около 250/49 – 218 г. пр. Хр. – последния пеонски цар, убит от Филип 5-и Македонски; Имаме известни само бронзови монети с негов монограм;
 12. Цар Дидас – около 215 – 200/197 г. пр. Хр. – предводител на пеоните с 4000 бойци, съюзник на Филип V Македонски; нямаме известни негови монети;

От около VII и VI в. пр Хр. има достигнали до наши дни исторически извори, в които се споменава за архаичните пеонски царе с имена Евергета, Докидан, Доким и други (известни са ни от техните монети голям номинал – декадрахми, октодрахми и др.), но нямаме точна хронология или датиране на тяхното царуване.

Цар Самуил

Цар Самуил

Цар Самуил

Previous articleОмбудсманът Диана Ковачева шефка на НПО “Прозрачност без граници” получи 195 225 лв. от „Америка за България“
Next articleДнешните северни македонци са преки потомци на тракийското племе на пеоните и Куберовите българи.
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here