17.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024
Google search engine
Home ЦИВИЛНИ ОТРЯДИ НА ГРАНИЦАТА Омбудсманът Диана Ковачева шефка на НПО “Прозрачност без граници” получи 195 225 лв....
диана ковачева
диана ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева шефка на НПО “Прозрачност без граници” получи 195 225 лв. от „Америка за България“

227
0

Омбудсманът Диана Ковачева и шефката на соросоидната организация “Прозрачност без граници”,за която ще стане дума надълго и нашироко надолу, бе единственият кандидат за поста на национален обществен защитник. Номинацията ѝ за поста, разбира се, бе внесена от ГЕРБ.

Процедурата за избор на нов омбудсаман се налага, защото скоро изтича мандатът на Мая Манолова, която подаде оставка 2019 година, за да се включи в битката за кмет на София.

Манолова бе избрана за омбудсман през 2015 година. Допреди това тя беше депутат от БСП и видна опозиционерка. За да стане обаче омбудсман, Манолова получи неофициалната благословия на Борисов и гласовете на ГЕРБ.

Омбудсманът Диана Ковачева беше правосъден министър от първия кабинет на премиера Бойко Борисов, точнокогато  България беше осъдена да плаща стотици милиони пари от данъкоплатците за нарушения на човешките права в България и когато положението със свободите в България беше най-тежко. Тя е доцент по международно право и международни отношения, но не направи нищо да промени ситуацията и да спести тези плащания от бедния бълагрски данъкоплатец. После защо нямало пари за образование, здравеопазване, за социални дейност? . Била е изпълнителен директор на българския клон на соросоидната неправителствена организация Прозрачност без граници. Ковачева бе избрана за зам.-омбудсман през януари 2016 година, след като бе предложена за поста от Манолова, кооято я подкрепи в това след договорки с ГЕРБ.

На 23 юли 2014г. посланикът на Великобритания в България Джонатан Алън награди Омбудсманът Диана Ковачева с Ордена на Британската Империя (MBE), който се е връчвал до сега само на МАСОНИ. На официалната церемония в резиденцията на посланика в София бивш ръководител на Асоциация „Прозрачност без граници“ и бившият министър на правосъдието, настоящ формален омбудсман г-жа Диана Ковачева получи указ, подписан от Нейно Величество Кралицата, и почетен орден.

 

Dianakovatcheva
На церемонията присъстваха почти 60 бивши и настоящи “колеги” на г-жа ковачева, от всички възможни соросоидни неправителствени организации, както и посланици на държави, колонизиращи българия.

ГРАНТОВЕ ОТ “АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ” за Омбудсманът Диана Ковачева

Препечатваме любопитно разследване на Хаштаг-бг за субсиидите и грантовете, усвоени от видни “протестъри” и НПО-та по линия на щатски фондации. От данните си личи кой стои зад дейността на “Протестна мрежа”, кой я финансира и кой я мотивира.

 

Проверка на Хаштаг-BGпоказва, че въпросителните относно целите и намеренията на някои от регистрираните за наблюдение на вота в неделя граждански структури не се изчерпват само с близките до партията на Бареков и ДПС неправителствени организации, които регистрираха десетки хиляди наблюдатели.

 

Друга такава „независима“ наблюдателска организация, която получи 195 225 лв. от „Америка за България“ за наблюдение на изборите през 2013 г., е небезизвестната „Прозрачност без граници“, чиято шефка Диана Ковачева сега е Омбусман и която също не разгърна организационен капацитет за наблюдение, а усвои крупната сума за изготвяне на никому ненужна „пътна карта към избори 2013 г.“, която щяла да послужи за изготвяне на промени в законодателството. И всичко това отново за почти 200 хиляди лева.

Както е известно „Прозрачност без граници“, която се регистрира като наблюдател и в изборите, като за първи път на тези от 2009г., когато ГЕБ спечели изборите и направи Кабинета “Борисов 1”, е свързана с един от апологетите на управлението на Иван Костов и днешен публичен застъпник за ГЕРБ и Реформаторския блок – политологът Огнян Минчев. 

Хаштаг-BG припомня, че тази „независима“ организация през 2011 г. излъчи своя изпълнителен директор –  Омбудсманът Диана Ковачева за министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов на мястото на избраната за вицепрезидент Маргарита Попова. За кандидатурата й тогава в парламента гласуваха ГЕРБ и Синята коалиция. Друго НПО на Минчев – „Институт за регионални и международни изследвания“, пък получава през февруари тази година цели 62,300 лв. отново от „Америка за България“ за да… планира дейността си. Какво е това планиране, няма как да стане ясно, но пък публично известно е, че в тези организации цифром и словом работят двама-трима души.

На фона на тези крупни суми, получавани от посочените организации, звучат странно оплакванията на близкия до тях политолог Антоний Гълъбов, който твърди, че въпреки „традициите и опита“, които имали тези структури, те не са могли досега да организират голяма мрежа от изборни наблюдатели.

Всъщност тази им неспособност свидетелства не за друга, а за липсата на организационен капацитет и активисти. Защо се търпи това обаче от донорите на това широкомащабно финансиране, което очевидно надхвърля в пъти реално осъществяваната от тези организации дейност? Най-вероятно, защото тези пари се дават и с други цели, а не само за благовидните дейности, посочвани публично. Всичко това обаче поставя под много сериозно съмнение претенцията на подобни на практика кухи, но захранвани с тлъсти суми, структури за „независими граждански организации“.

 

Шефката на “Прозрачност без граници” – Омбудсманът Диана Ковачева става правосъден министър при Борисов 1, после Омбудсман при Борисв 2 и пак Омбудсман – за втори път при Борисов 3.

Диана ковачева омбудсманът диана ковачева шефка на нпо "прозрачност без граници" получи 195 225 лв. От „америка за българия“ диана ковачева омбудсманът диана ковачева и шефката на соросоидната организация "прозрачност без граници",за която ще стане дума надълго и нашироко надолу, бе единственият кандидат за поста на национален обществен защитник. Номинацията ѝ за поста, разбира се, бе внесена от герб. Петър низамов диана ковачеваИзпълнителният директор на Асоциация “Прозрачност без граници” Омбудсманът Диана Ковачева през 2012г. заема поста министър на правосъдието.

Това съобщи лично сопряганият за колега на Маджо, Маргните и Пашата в СИК – Бойко Борисов!

 

 

Оказва се, че част от организациите, които най-шумно претендират, че са „независими“ наблюдатели, макар че е публично известна обвързаността им с политико-олигархичните среди около групировката „Капитал“ и Реформаторския блок, са получили и доста тлъсти суми за наблюдение на изборите.

Оказва се, че организацията „Институт за развитие на публичната среда“, която на практика се състои от протестърката Антоанета Цонева, е получила близо 200 хиляди лева от фондация „Америка за България“, за да следи за честността на изборите. Справка в сайта на американската донорска организация показва, че Цонева е получила 194 000 лв. за проект с продължителност от март 2013 до септември 2014 г. очевидно с цел да бъде усвоена за наблюдение на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. и на евроизборите на 25 май 2014 г.

На фона на тази гигантска сума, с която би могло да се организира наистина сериозна наблюдателска мрежа в цялата страна и в същото време да се направи мащабна информационна кампания, дейността на „независимия“ наблюдател Цонева е повече от скромна. Няколко кръгли маси, електронен наръчник, който всъщност е нищо повече от адаптиран превод от английски език на материали на ОССЕ и приказки по медиите.

Прави впечатление, че „Институтът за развитие на публичната среда“ е регистрирал едва стотина наблюдатели за изборния ден в неделя. Подобна дейност, като извършваната от това НПО струва пряко сили не повече от 30-40 хиляди лева и то и за двата вота – през миналата година и за настоящите евроизбори. Възниква въпросът къде потъват останалите около 150-160 хиляди лева?

Нека да изчислим например какъв би трябвало да е бюджетът за наблюдатели. Дори при най-щедро заплащане на наблюдателите – по 50 лв. хонорар за работата в изборния ден, за 100 души това прави около 5000 лв. Ако към това прибавим и разходи за поне три обучения, дори при най-разгулно харчене на средствата необходимата сума би нараснала максимум до 10 000 лв. С други думи, със сумата от 200 хиляди лева, с каквато се е облажила Антоанета Цонева, могат да се организират и обучат поне 1000 наблюдатели – по 500 в изборите миналата година и 500 за евровота в неделя.

Всичко това би струвало малко над 100 хиляди лева. А с останалите до 194 000 лв. могат да се пишат наръчници, да се издържа офис, сътрудници и пр. Ясно е, че въпросната „независима“ организация няма организационен капацитет, структури и достатъчно съмишленици, които може да ангажира в наблюдението на изборите. Не е ясно обаче защо посочената крупна сума, предназначена за „инициатива за свободни и честни избори“, не се използва именно за изграждане на такъв капацитет.

ДЕМОКРАТКА„ НО НЕ СЪВСЕМ!

Европейската комисия не препоръчва, а изисква структурна реформа на Висшия съдебен съвет (ВСС), каза днес в интервю за БНТ, през 2013г. тогавашният министърът на правосъдието – сега Омбудсманът Диана Ковачева.

Необходимата реформа из основи се отнася до прозрачния, състезателен начин, по който се назначават добри професионалисти, хора с почтеност в съдебната система.

Само след няколко години Омбудсманът Диана Ковачева забрави принципите си за плурализъм и беше назначена ТОТАЛИТАРНО досущ както Гешев, но с по-малко шум, за Омбудсман, когато тя беше единствен кандидат и никой друг не беше допуснат да се състезава за поста на обществен защитник.

Думи противоречащи на действията на Диана Ковечева!

 

Долу са нейните думи от интервю пред медия, които, обаче останаха без стойност

“Това е ключът за добра работа на ВСС. Промените в закона, които предлагаме, предвиждат именно това – ясна процедура за назначаване на членовете на ВСС.

В своите доклади Европейската комисия (ЕК) не е препоръчала пряк избор на членовете на ВСС. Тази тема се появи през март, когато обсъждахме с ЕК начина, по който да се направят промените за избора на следващия ВСС. Смятам, че сме на едно мнение с ЕК. Преките избори на членовете на ВСС не се ограничават само с прякото гласуване, а те включват и процедура по пряко номиниране, която предвиждаме в закона.

Даваме възможност на всеки магистрат да номинира свой фаворит. Това в никакъв случай не е ограничен и предрешен избор. Реформата, която предлагаме, се надявам да бъде добре оценена от ЕК”, подчерта Омбудсманът Диана Ковачева.

Сегашният ВСС няма да избира нов главен прокурор. “Още е рано за избор на главен прокурор, сега сме фокусирани върху промените в Закона за съдебната власт” смята тя.

“Според мен част от реформата в съдебната система е фактът, че на всеки 5 години се сменят членовете на ВСС, затова съм привърженик на мандатността. В бъдеще може да се обмисли намаляване на мандата на ВСС, може би 5 години са прекалено много, също може да се помисли за някаква вътрешна ротация.

Не бих се съгласила ВСС да се превърне в непостоянно действащ орган, защото той е натоварен с кадровата политика в съдебната система, това е много работа. Има десет постоянни комисии и тяхната работа не може да се свърши за един ден заседание в седмицата. ВСС трябва да е постоянно действащ орган”, казва Омбудсманът сега Диана Ковачева.

За условната присъда на бившата изпълнителна директорка на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева, правосъдният министър коментира, че не е запозната с мотивите на съда. “Притеснява ме, че един млад човек се е отказал да учи, а е фалшифицирал дипломата си, смятам, че това е тревожно”, обясни Омбудсманът Диана Ковачева.

За работата на съдилищата правосъдният министър отбеляза, че около 93% от делата се решават в срок и завършват с осъдителни присъди, а този процент е висок.

“ЕК се интересува от знаковите дела. За братя Галеви ще бъде отразен фактът, че те са осъдени и че са се отклонили от изтърпяване на своето наказание. Този казус се отнася до МП, доколкото трябва да се даде отговор на въпроса необходими ли са промени в НПК”, обясни Омбудсманът Диана Ковачева.

Но тя смята, че не е необходимо да се променя НПК, според експертите, защото той е изцяло съобразен с европейските стандарти.

Последното твърдение е в абсолютно противоречие с присъдите на България за нарушение на чоевшнките права в Съда в Страсбург, които бяха получени точно по време на нейното управление. 

ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ С ШЕФ – ОМБУДСМАНА ДИАНА КОВЧЕВА, ЩЕ УСВОИ САМО 47800 ЛЕВА ЗА ЕКСПОРТНИ СТРАТЕГИИ

Омбудсманът диана ковачева
Омбудсманът диана ковачева

Българският клон на “Трансперънси” изпрати отговор на въпросите на Биволъ относно обществена поръчка финансирана от еврофондовете за близо 500000 лв. Предмет на поръчката е изготвянето на експортни стратегии в много сектори на българската промишленост.

От организацията уточняват, че много внимателно преценяват “в каква степен обявените открити процедури за обществени поръчки съответстват на нейния профил на експертиза и на ясно заявените цели на организацията”.

Обяснява се, че “Прозрачност без граници” ще усвои само една десета част от парите, за да изготви “оценка за корупционната среда по системата на BPI и приложението на българското и международното законодателство за неподкупване на чуждестранни длъжностни лица” (пълният текст на становището е в приложения файл).

“И журналистите си бият негрите…”

Прозрачност без граници не приема “инсинуациите, че е участвала в непрозрачна процедура” и твърди също, че обвиненията за забавяне на отговора с една седмица са неточни – пише още в отговора.

В статията публикувана в Биволъ обаче е цитиран дословно текста от сайта на АОП за тази конкретна обществена поръчка: ОСНОВАНИЯ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ПОРЪЧКАТА НА ДОГОВАРЯНЕ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПУБЛИКУВАНЕ НА ОБЯВЛЕНИЕ В ОФИЦИАЛЕН ВЕСТНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Не става въпрос за процедурата на самия конкурс, която е открита, а за това, че не е изпратено обявление за възложена поръчка в Официален вестник на Европейския съюз. Това коректно и недвусмислено е посочено в първата публикация на Биволъ по темата и е даден линк към съответния цитиран документ.

Защо такова обявление не е било направено е въпрос, на който трябва да отговори ИАНСМП. ИАНСМП обаче държи на формалната процедура да получи официално питане по ЗДОИ, за да отговори. Нищо учудващо, именно така държавните институции бавят и крият обществената информация от гражданите.

Ако сдружението “Прозрачност без граници” разполага с тръжните документи и с информация защо е заобиколена Директива 2004/17/ЕО именно за поръчка, в която тя участва, ще сме благодарни да ги получим от него.

Относно второто обвинение в неточност, авторът разполага с доказателство, че е изпратил запитване до организацията по мейл още на 22 ноември или 7 дни преди да публикува втората статия. Междувременно колеги от сайта Медияпул безуспешно търсиха за коментар Омбудсманът Диана Ковачева, която е бивш изпълнителен директор на ПбГ и бъдещ министър на правосъдието.

Партньори без Трансперънси

Видно от регистрите, “Прозрачност без граници” и партньорите им от “Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление” са създали “Обединение Трансперънси и партньори” през август 2011 г.

Защо “бедният роднина”, който получава само десет процента от сумата е дал името си на това обединение е вероятно въпрос на пазарно позициониране.

Факт е обаче, че всички позиции в тази поръчка са спечелени от сдружения, в които управители са приближени на министър Нона Караджова лица: “ДЗЗД Обединение Експортни стратегии на Република българия” и “Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление”. По този въпрос няма коментар от Прозрачност без граници.

Друг интересен факт е, че в седем експортни стратегии, за които поръчката е спечелена от “ДЗЗД Обединение Експортни стратегии на Република България” няма предвиден антикорупционен десятък за “Прозрачност без граници” и съответно те ще останат без оценка за корупционната среда.

Беззащитни срещу желаещите да подкупват чуждестранни длъжностни лица остават следните сектори: “Производство на храни”, “Производство на напитки”, “Разработване на текстил и изделия от текстил”, “Производство на облекло, вкл. кожено, обработка на кожи”, “Производство на изделия от каучук и пластмаси”, “Производство на химични и фармацевтични продукти” и “Производство на неметални и минерални продукти”.

Обновено 30 ноември 2011 г. 13ч. “Ковачева заяви, че категорично отхвърля тезата, че организацията е участвала в непрозрачни проекти. Гарантирам за прозрачността на организацията, за нейния професионализъм, за безукорната й репутация, заяви Ковачева и отбеляза, че всички проекти са описани на сайта на фондацията.” Проверка на Биволъ показа, че в сайта на фондацията няма никаква информация за проект BG161PO003-4.2.1-001 Всеки може да се увери в това, търсейки в Google със следните ключови думи:

site:transparency.bg BG161PO003-4.2.1-001 OR “експортни стратегии” , или  “Производство на мебели”!

 

„Прозрачност без граници“ на Омбудсмана Диана Ковачева краде от парите за здраве!

Асоциация „Прозрачност без граници“ се е впила в здравните институции чрез така наречения „Пакт за почтеност“, от който ще смуче близо 150 млн. лв.

Сдружението на Омбудсмана Диана Ковачева го е подписало с министъра на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова уж с цел да осветлява спечелените проекти за европейските средства в качеството си на „независим наблюдател“. В документа обаче фигурира клаузата за конфиденциалност което изключва възможността информацията за корупция да излезе извън пределите на министерството. Така на практика излиза, че експертите, които трябва да отстранят корупционните моменти, се превръщат в най-квалифицираните в прилагането им. Схемата е за 147 978 554 лева, от които 22 196 783 лева са за сметка на републиканския бюджет (схемата се определя от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а поръчките по нея от Здравното – б.а.). Така „тежката артилерия“ Десислава Атанасова с помощта на „антикорупционните“ експерти определя какви ще са поръчките, правилата за избор на изпълнител, кои ще са доставчиците и съответно каква комисиона трябва да отделят.

Парите са предназначени за ранна диагностика на онкологични заболявания в държавни лечебни заведения, ремонт, реконструкция, обновяване на сградите помещенията (включително закупуване на линейки) в съответствие с одобрените Национална здравна стратегия 2008-2013 г. и Концепцията за преструктуриране на системата за болнична помощ на Република България за периода 2010-2017 г. Те включват и доставка на подходящо оборудване за тези сгради/ помещения. В далаверата участва пряко и ръководното звено на Оперативна програма „Регионално развитие“ в Строителното министерство. Така от министър на министър в здравеопазването въпросните 150 млн. лева отдавна са потънали в джобовете на избраните изпълнители. Не за пръв път „Прозрачност без граници“ участва в подобна схема. Още преди да стане министър на правосъдието, асоциацията на Диана Ковачева изпробва подобна формула в Министерството на регионалното развитие. Тя взе поръчка, според която десетина души на щат в сдружението и още трима специалисти от „Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление“ анализират стратегията за експорта в петнайсетина области – като се започне с производство на машини, оборудване и домакински уреди, на медицински, прецизни и оптични апарати и инструменти и се стигне до радиотелевизионна и далекосъобщителна техника, както и за издателска и полиграфическа дейност.

Според сайта на българското представителство на „Прозрачност без граници“ основно целта на асоциацията е граждански контрол на институциите и създаване на стабилна мрежа от обществени коалиции, работещи по проблемите на борбата с корупцията. Изброени са все международни организации, които финансират организацията. Никъде не фигурират обаче нередности, които тя да е установила.

 

През 2012г. се чудех защо “Прозрачност без граници” се изказа толкова меко и направо безлично за най-безобразните и фалшифицирани избори от 20 години насам, а то какво било.

Омбудсманът Диана Ковачева е името на поредното алиби на Бойко Борисов.

Иначе, официално, дамата бе назначена за награда за новият министър на правосъдието, след това стана два пъти Омбудсман с гласовете на ГЕРБ като единствен кандидат (тоталитаризъм). Тя зае поста на Маргарита Попова в началото 2012г. Омбудсманът Диана Ковачева е изпълнителен директор на асоциация “Прозрачност без граници”, която е българският клон на международната неправителствена организация “Трансперанси интернешънъл”. Най-голямата цел на това сдружение уж е борбата с корупцията, а самата тя усвоява средства без да ги отчита публично.

 

В българския сайт на организацията буквално е записано, че тя е “политически безпристрастна коалиция с идеална цел, която осъществява дейността си посредством разширяващата се мрежа от национални представителства. Целта на организацията е да мобилизира структурите на гражданското общество и бизнеса, както и представители на академичните и правителствените среди в опитите си да намали корупцията на национално, регионално и международно равнище”. Трябва да признаем, че г-жа Ковачева е направила много хитър и смел ход, влизайки в правителството. Там тя ще може да се сбори с корупцията лице в лице. Нищо че лицето, срещу което младата юристка и нейната международна организация би трябвало да се борят, е същото, което я е поканило да стане министър. Пред Диана Ковачева се разкрива реална възможност да намали корупцията на национално ниво. Достатъчно е да прибира телефоните на премиера на всяко заседание на Министерския съвет. Това прави поне по два-три часа седмично неизпратени есемеси и неосъществени обаждания с разпореждания за различни назначения или спиране на митнически проверки. Ето едно реално противодействие на корупцията, с което българският клон на “Трансперанси” може да се гордее. Имам идея. На освободения от Диана Ковачева стол в “Прозрачност бед граници” да седне Цветан Цветанов, който е виден правозащитник, а освен това е и напълно прозрачен със своите шест апартамента и двайсетината банкови сметки, които се водят на тъста и тъщата…

Но да оставим иронията настрана. Мисля, че това назначение е много по-скандално от онова на забърсаната от околовръстното шашава министърка на здравеопазването. Скандално е, защото най-голямата неправителствена организация, чиято идеална цел е борбата с корупцията, на практика легитимира корупцията на управлението на ГЕРБ. Диана Ковачева ще стане министър на Бойко Борисов, който брани от митничари незаконната пивоварна на Мишо Бирата (вече удобен покойник). Сега ми става ясно защо от тази организация не обелиха и дума, когато вестник “Галерия” публикува записи, изобличаващи Борисов и Цветанов в корупция. Записите бяха направени от МВР със специални разузнавателни средства и сами по себе си представляваха най-директното доказателство за корупция на най-висше държавно ниво, което е виждало бял свят в медиите, и то на международно равнище. Лично аз не съм чувал за друг подобен случай, в който премиер и вицепремиер на някоя страна да бъдат уличени в корупция по такъв безспорен начин. Скандалът в България остана без последствия именно заради поведението на хора като Диана Ковачева и нейната организация. Във всяка нормална страна това би предизвикало падане на кабинета.

У нас корумпираните медии превърнаха скандала във фолклорен водевил, рапъри написаха песен, а конкретните факти за престъпленията на Борисов и Цветанов бяха заменени с думата “флашки”. Корумпираните неправителствени организации като “Прозрачност без граници” пък се направиха, че такъв скандал няма, и по този начин бе неутрализиран публичният натиск върху властта. Употребих думата корумпиран по отношение на “Прозрачност” не само заради съгласието на изпълнителния й директор да влезе в правителството.

Разследване на колегата Атанас Чобанов от сайта “Биволъ” показа, че само през октомври миналата година организацията на новата министърка на правосъдието е спечелила проекти за половин милион лева в сфера, която няма нищо общо с дейността на “Прозрачност без граници”. Те се финансират по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и се възлагат от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия към Министерството на икономиката. От описанието на поръчката излиза, че българският клон на “Трансперанси интернешънъл” в следващите четири месеца трябва да изготви стратегията за експорта на промишлени стоки в следните области: “Производство на машини, оборудване и домакински уреди”, “Производство на медицински, прецизни и оптични апарати и инструменти”, “Производство на канцеларска и електронноизчислителна техника и продукти и услуги в областта на компютърните технологии”, “Производство на електрически машини и апарати”, “Производство на дървен материал и изделия от него, без мебели”, “Производство на дървесна маса, хартия, картон и изделия”, “Производство на мебели” и “Издателска и полиграфическа дейност, възпроизвеждане”, “Производство на превозни средства, без автомобили”, “Производство на метални изделия, без машини и оборудване”, “Производство на радио-телевизионна и далекосъобщителна техника”.

Това, разбира се, няма нищо общо с “намаляването на корупцията” на регионално, национално и международно равнище, а по-скоро представлява принос към нейното разширяване у нас.
Корупцията на “Прозрачност без граници” се осъществява и по още един, на пръв поглед перфиден, но доста арогантен начин. С организацията са свързани различни публични лица – социолози, политолози и анализатори. Техните анализи и коментари за управлението на Борисов през последните две години бяха подчертано манипулативни в полза на премиера и ГЕРБ. Хора, които до вчера се възмущаваха от корупцията на тройната коалиция, днес си затварят очите за очевидните безобразия на ГЕРБ, а на всичкото отгоре го правят от високи морални и принципни позиции. А то става дума за обикновен келепирец. И политолозите, както и социолозите се делят, общо взето, на две хранилки – едните при левите, другите при десните. Нищо че това тук няма нищо общо нито с политологията, нито със социологията, нито с лявото, нито с дясното. Смешното, може да кажем и тъжното, е, че всички тези хора с претенции превиха мекия си гръбнак пред Бойко Борисов и го обслужиха напълно, изцяло и някак прекалено доброволно. За пореден път се уверявам, че самият Борисов носи най-малката вина за състоянието, до което изпадна тази все по-нелепо изглеждаща страна. В управлението той не се държи по-различно от начина, по който играе белот или рита топка. Неговата терца винаги бие тяхното петдесет, той винаги вкарва гол, понеже вратарят услужливо се хвърля на другата страна, а България ще катастрофира за пореден път, защото всички ние дружелюбно ще му позволим да я запрати в пропастта и даже ще му помогнем да скочи навреме, та да не вземе да се пребие за едното нищо…

КАКВА ИРОНИЯ И КАКЪВ ПАРАДОКС!

Омбудсманът Диана Ковачева: Принципите ми са приемственост, прозрачност и диалог!

Омбудсманът диана ковачева
Омбудсманът диана ковачева

Надявам се да бъда човекът, който подава ръка за сътрудничество. Да достигна и да надхвърля високата летва на г-жа Попова.” Това каза новият министър на правосъдието Диана Ковачева в кулоарите на парламента веднага след като положи клетва.

“За мен е сериозно предизвикателство да поема ресор, какъвто е Министерството на правосъдието. Наясно съм, че за да бъде успешна съдебната реформа, трябва да има постоянен диалог. Утре ще се запозная с членовете на Висшия съдебен съвет, смятам, че съвместно ще посрещаме предизвикателствата”, допълни тя.

По-рано в пленарната зала Диана Ковачева обяви, че принципите на работата й ще са приемственост, прозрачност и диалог. Допълни, че е важно сътрудничеството със законодателната власт по изработването на очаквания нов наказателен кодекс и на промените в закона за имущество, придобито от престъпна дейност. Залагам на професионализма на представителите на съдебна власт, разчитам на тяхната подкрепа, допълни министърът.

В отговор на критиките на политици за взети от Асоциация “Прозрачност без граници” поръчки Ковачева заяви, че категорично отхвърля тезата, че организацията е участвала в непрозрачни проекти. Гарантирам за прозрачността на организацията, за нейния професионализъм, за безукорната й репутация, заяви Ковачева и отбеляза, че всички проекти са описани на сайта на фондацията.

Ковачева заедно с предшественика си Маргарита Попова отговориха на въпросите на журналисти какво e нужно, за да не се чуват реплики “Ние ги хващаме, те ги пускат” от премиера Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. “Моята задача ще бъде да подкрепя съдебната система, да работя в диалог с тях. Разчитам, че в края на мандата съдебната система ще продължи да бъде независима, смятам, че тя е такава и сега”, каза Ковачева, а Попова допълни, че работата на съдебната система не се изчерпва с тази реплика.

ИСТИНАТА ЛЪСНА : БОРИСОВ – ЧОВЕК НА „ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО“ НА ДЖОРДЖ СОРОС – РАЗСЛЕДВАНЕ

Омбудсманът Диана Ковачева горда с масонския си произход и ГОРД член на Британската империя!

Порденото доказателство за соросоидния произход на Омбудсмана Диана Ковачева е, че Нейно Величество Кралица Елизабет II удостоява Диана Ковачева със званието „Член на ордена на Британската империя”

А най-голямата комедия е, че Диана Ковачева получава званието за усилия в борбата срещу корупцията и за установяване на върховенството на закона в България!

СМЯХ В ЗАЛАТА !

Диана ковачева омбудсманът диана ковачева шефка на нпо "прозрачност без граници" получи 195 225 лв. От „америка за българия“ orden kovacheva диана ковачева омбудсманът диана ковачева и шефката на соросоидната организация "прозрачност без граници",за която ще стане дума надълго и нашироко надолу, бе единственият кандидат за поста на национален обществен защитник. Номинацията ѝ за поста, разбира се, бе внесена от герб. Петър низамов диана ковачева
Нейно Величество Кралица Елизабет II удостоява Диана Ковачева (на снимката, заедно с доц. д-р В. Тодорова, доц. д-р М. Ганев и проф. д-р И. Илиева), бивш директор на Асоциация „Прозрачност без граници” и бивш министър на правосъдието, със званието „Член на ордена на Британската империя”. Диана Ковачева получава признанието заради неуморните си усилия в борбата срещу корупцията, за работата ѝ за създаване на по-прозрачна и независима съдебна система, и стремежа ѝ да гарантира върховенството на закона.
Орденът е признание и за усилията на Диана Ковачева в Асоциация „Прозрачност без граници” за подкрепа на прозрачността и почтеността по отношение на въпроси от сериозен обществен интерес.
Работата на г-жа Ковачева като министър на правосъдието ще се запомни с приемането на Закона за отнемане на имущество, придобито от незаконна дейност през 2012 г., с който в България за пръв път се въвежда гражданска конфискация; с работата ѝ към налагане на стандарти за младежко правосъдие и ангажираността ѝ с проблемите на британски граждани, собственици на имоти в България. Сред запомнящите се постижения на Диана Ковачева в Асоциация “Прозрачност без граници” са наблюдението на строежа на магистрала Тракия и организирането на кампании срещу купуването на гласове.
Диана Ковачева ще получи указ, подписан от Нейно Величество Елизабет II, и почетен орден, връчен от британския посланик Джонатан Алън по време на официална церемония в резиденцията на посланика в София. Новината е публикувана и на интернет страницата на британското правителство.
Званието „Член на ордена на Британската империя” се връчва за значими постижения или изключителни заслуги към обществото, които биха били пример за останалите.
Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България, каза:
За мен е удоволствие, че Нейно Величество Кралицата удостоява Диана Ковачева със званието „Член на ордена на Британската империя”. В професионалния си път Диана Ковачева е непоколебим поддръжник на прозрачността и върховенството на закона. Като министър, тя ускори реформирането на съдебната система, включително и въвеждането на електронното правосъдие. Съдебната реформа е жизнено важна не само за сигурността и благосъстоянието на България, но също така и за партньорите ѝ, като Великобритания, върху които тези реформи имат пряко отражение. Диана Ковачева постигна много и без съмнение ще продължи да бъде двигател за положителни резултати и в бъдеще. Радвам се, че тя прие отличието.
Диана Ковачева, Член на ордена на Британската империя, коментира:
За мен е изключителна чест да приема такова високо признание и да бъда удостоена с ордена „Член на Британската империя” от Нейно Величество Елизабет II. Приемам тази престижна награда с огромна благодарност и със съзнанието, че тя ме задължава да работя неуморно и все така последователно за ценностите, в които вярвам. За мен това е не само привилегия, но и голяма отговорност. Такъв успех не може да бъде резултат от самостоятелни усилия. В този смисъл отличието е и за колегите ми от „Прозрачност без граници” България и за екипа ми от Министерство на правосъдието. Тяхното доверие и всеотдайност винаги са били източник на вдъхновение и кураж. Възползвам се от случая да благодаря на Негово превъзходителство посланик Джонатан Алън за искрената и добронамерена подкрепа.
За Ордена на Британската империя
Орденът на Британската империя се присъжда за изключителни заслуги и постижения в областта на изкуството и науката, за принос към обществото извън държавната служба и за работа с различни благотворителни организации и организации, ориентирани към подобряване благосъстоянието на хората.

До сега този орден е даван само на заслужили либерали и неокомунисти.

Орденът е учреден на 4 юни 1917 г. от крал Джордж V и има пет степени. Присъжда се както за граждански, така и за военни заслуги.
Петте степени на Ордена в низходящ ред са:
Рицар или Дама на големия кръст на Ордена на Британската империя (GBE)
Рицар командор, (KBE) или Дама командор на Ордена на Британската империя, (DBE)
Командор на Ордена на Британската империя (CBE)
Офицер на Ордена на Британската империя (OBE)
Член на Ордена на Британската империя (MBE)
Днес Орденът на Британската империя е рицарски орден на британската демокрация. Единственият критерий за присъждането му в наши дни е ценен принос в широк кръг от сфери. Граждани на други държави също могат да бъдат удостоявани с почетно звание за заслуги към Обединено кралство и британския народ. В наши дни Орденът на Британската империя има над 100000 членове по целия свят.
Официалният параклис на Ордена се намира в катедралата Сейнт Пол. Неговият девиз е „За Бог и империята”.
Previous articleВИДЕО: Лев Троцки и комунизма
Next articleМАКЕКОМЕДИЯ: “Македонецът” Цар Самуил с бил на Беласица с Василий II “Българоубиец” от Македонската династия в Константинопол
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации.Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“Собственик и администратор на PetarNizamov.com :Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ЕИК/Булстат : 205028308Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here