КОЛКО ГОЛЯМ Е ВСЪЩНОСТ НАРОДЪТ НА АСПАРУХ, ПРЕМИНАЛ ДУНАВ ПРЕЗ VII ВЕК

240
0

Напълно невярна е теорията, че българите, които преминали Дунава с Аспарух били малък народ, който се влял в огромното славянско море. Втората държава, която официлно обяснява произхода си с кубратовите българи е Хърватско.

Първо, Този народ е в основата на три държави, две, от които съществуващи в Съвремието в Европа.

Българите на Кубрат са било огромен народ, който е владеел половин Украйна, с който се е съобразявала Византия (наричана навсякъде в изворите Римска империя) и който току-що е бил победен след смъртта на хан Кубрат от хазарите и принудително мигрирал. Всеки от синовете на Кубрат, взел със себе си част от народа на Стара Велика България. Както знаем, един от синовете – Аспарух или Исперих избрал за посока Дунава.

Втората държава, която официлно обяснява произхода си с кубратовите българи е Хърватско, чийто етнос се формира със смесването на месните илири, живеещи там през Античността с народ по времето на Великото преселение на Народите. След края на Велика България, намирала се на север от Черно и Каспийско море, българите се разпръснали. Последен в старите си земи останал Баян. След време и той се преместил с народа си и се заселил при аварите.
Съществуват и хипотези, че пра-хърватите всъщност са били българи! Първата пукнатина в славянската теория за произхода на хърватите е самият произход на думата Хърватия. На езика на огромния в ранното Средновековие Аварски хаганат „хърват“ означава генерал. Честа практика в държавата на аварите е била на заслужилите генерали да им се отпускат територии, които да управляват.
Днес е широко известен фактът, че много от благородниците в аварската държава са били българи (прабългари).
Друг съществен довод относно теорията за българския произход е легендата за първия владетел на Бяла Хърватия. Която е поразяващо сходна с нашата легенда. Той се е казвал Коробатос (Chorobatos). В повествованието се разказва, че на смъртния си одър той събрал петте си сина и им завещал да не се разделят, защото по отделно ще са слаби, а заедно – несломими. За целта той им дал да счупят по една пръчка. Всеки от тях успял, но когато им дал да счупят цял наръч с пръчки, никой не успял. Според историците това е същата легенда като тази за Кубрат и неговите синове. В историческите хроники Кубрат е познат още и като Кобратос, Kоубратос и Кубер. Хърватските историци предполагат, че Коробатос е просто друго наименование за древния български хан. За основател на средновековната хърватска държава се смята един от синовете на Коробатос – Батбаян, който напуснал Бяла Хърватия и създал царство в съвременните земи на държавата. Според новата теория на хърватските академици основателят на хърватската държава е синът на Кубрат – Баян, който се окичил със славянската титла бан.
Произходът на хърватите, подобно на този на българите, е обект на засилени научни спорове. Модерните хървати по инерция и по инструкция от Москва, а после от Белград, като част от бившата Югославия, от близкото минало се броят за славянски народ. Наложената теория през годините е, че древните хървати са славянски народ, мигрирал от прародината, която се е наричала Бяла Хърватия. Учените обаче все още не знаят къде точно се е намирала тя.
Този огромен народ още формира освен тази на Дунавска България (на река Дунав-втората по големина река в Европа), още една империя през Средновековието – Волжка България (на река Волга-най-голямата река в Европа), основана от брата на Аспарух – Котраг. Велик народ, който единствен по онова време е победил татаро-монголците с Овчата битка. Време, когато ордата е била напълно непобедима. Този народ е бил покорен от Руската империя на Иван Грозни и до ден-днешен въпреки многото репресии, първо от царете, после от Ленин, Троцки и Сталин, днес все още гордо казват “Аз Булгар, а не татар”
Когато племената кутригури и част от уногундурите (част от прабългарите), които тръгнали след Аспарух преминали Дунав,
Славяните са били малко по назапад.
Племената, които среща Аспарух са воювали помежду си, което типично за траките (конкретно Мизийците в Северна България и Добруджа), а не за мирните земеделци и данъкоплатци на Константинопол – славяните.
Относно въпросът, че голяма част гърци (ромеи) живеели там също и дали след смесване с тях, те също са участвали при формирането на нашия етнос.
Историческият отговор е НЕ !
Гърците (ромеите) за разлика от другите народности, наричани от тях с общото варвари, са си гърци, те не са нашия етнос, нито го формират. Има и днес гърци в България, но те са си гърци, а не са българи. Тогава във Византия съществува това делене на ромеи и варвари (всички останали). Гърците си живеят там, търгуват, мигрират при различните войни на България с Византия според благоприятствието на условията, но те се наричат и самоопределят като ромеи, а не като българи. Така, че имало ги е там ромеите, но даже под българска власт, те са си оставали ромеи.
Същото важи и за древните македонци на Александър, с които си обясняват манипулативно произхода българите в Македония. Древните македонци винаги са били смятани за елини през Античноостта, даже Александър е няколко пъти обявяван за защитник на елините. В този ред на мисли древните македонци се самоопределят като ромеи заедно с останлите гърци във Византия, а не като македонци и не като отделна от ромеите прослойка. Точно за това древният македонски народ потъва в гръцкия етнос, въпреки достата си различия с елините в Пелопонес и Атика. Това се случва поради фактът, че във Византийската империя, във вече отделената гръцко-говоряща част на Римската империя от латинския Запад, всички елини (гърци) се наричат просто ромеи. Това не се отнася за илирите, траките, славяните и придошлите народи, които в изворите са наричани варвари (неромеи) .
Няма народ формиран след смесването му във Византия с ромеи (гърци, елини, древни македонци), защото даже да са се случвали смесени бракове, единият съпругът автоматично ставал ромей – грък (по-висш), а не другият варварин.
Именно за това древните македонци са част от гръцкия етнос, а съвременните македонци в Северна Македония са различни от гърци, най-малкото поради фактът, че там си има и гръцко малцинство, което е потомство на древните македонци и елините и което се брои за различен от съвременните “македонци” етнос.
А Славяните не са етнос, а лингвистична група. Т.е., общото между тях е, че говорят подобен език и имат много подобни думи в него (без писменост тогава).
И днес българският език е неразбираем говоримо за повечето славяни, докато те ( сърби, чехи , поляци, словаци, хървати, руснаци) се разбират добре без да си знаят езиците. Мен в Чехия на български не ме разбират, ама сърбина, поляка и руснака ги разбират.

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Да се знае , какъв език са учили в Скопско, Северна Македония през 1881г. и да не ми говорят за измисления от копоите на Сталин национални предатели Георги Димитров и В.Коларов “македонски” език,

ПЕТЪР НИЗАМОВ
Колко голям е всъщност народът на аспарух колко голям е всъщност народът на аспарух, преминал дунав през vii век 124923922 3760951583928465 8740628910156845358 n колко голям е всъщност народът на аспарух петър низамов пред паметника на пра-прадядо си поп георги стоянов джелебов в центъра на бургас в кино-продукция от сащ. Най-видният революционер за църковна и политическа свобода по време на османско е почетен в новия филм на мартин граховски: "дневниците на доброволеца". Петър низамов колко голям е всъщност народът на аспарух

…………..

 

Previous articleОтвличанията на момичета за проститутки и органи по времето на Костов става индустрия 1998-2001г.
Next articleКОМИСИЯТА ПО РЕВИЗИЯ ДА РАЗСЛЕДВА МВР-БУРГАС ПОКРИЛИ ОПИТЪТ ЗА УБИЙСТВО ПОРЪЧАН ОТ БОЙКО БОРИСОВ СРЕЩУ МЕН
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации.Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“Собственик и администратор на PetarNizamov.com :Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ЕИК/Булстат : 205028308Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here