Обединението “Европейски щит” е създадено от огранизациите “Чест Свобода Респект” на Ирка Чернохорски от Чешка Реп. , Немската “Бергида” и “Пегида” , “Свободна Европа” на Петър Низамов от България, Шведската демократическа партия, словашки , унгарски и полски организации.

Сдружението започва като неформална организация , наречена “Цивилни отряди за защита на жените и вярата”, като дейността и е по повод изнасилванията на европейки на Нова Година 2015 срещу 2016г., след като през 2018г. става част от общо-европейското сдружение “Европейски щит” , се регистрира като благотворително дружество “Свободна Европа”

 

Какво открих в Чехия !!!
Премиерът на България – Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешка република през 1990г. – 8 месеца за организирана престъпна група за кражби на коли като съпроцесник с бандата на Иво Карамански. След което е екстрадиран със самолет в България за да бъде съден заедно с цялата шайка. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност по заръка на Луканов и на никой не е образувано съдебно дело.
След като станал Главен секретар, първото му пътуване е за Чешка република, за да му бъде заличено досието. Обаче записките от затвора Панкрац са останали.
Както и живите свидетели на това, които разкриха пред мен това срещу обещание за запазване на анонимността им.

ЕП : ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за приемането на нови 61 млн. мигранти. Консолидирани от българи в „Свободна Европа“ родолюбци от всички страни в Европа заедно започват масова протестна кампания .

Започват протести в цяла Европа срещу скандална резолюция на ЕП от 18 април за приемане на нови милиони мигранти .

Май 2018г. организирахме с шевдските демократи протести в три града в Швеция.

ЕТО И ПРОГРАМАТА НА СЪБИТИЕТО

УЧАСТИЕТО В ДЕМОНСТРАЦИЯТА БЕ ПОТВЪРДЕНО ОТ:
РЕЧИ:
САНИ ДЕЙВИС – БОХЕМ ЖИВЕЕЩИ В КАНАДА
ПЕТРА АНАКОНДА LHOTÁKOVÁ – БИВШ ПОЛИЦАЍ, АКТИВИСТ
ФРАНЦИЯ КУБАШЕК – АКТИВИСТ
ИВАНА ШНАЙДЕР – ТРАДИЦИОННА ЧЕШКА СЕМЕЙНА ИНИЦИАТИВА
АНДРЕА КОМАРКОВА – КАНДИДАТ ЗА ПАРЛАМЕНТАРЕН МАНДАТ ЗА СПД
РОМАН РУХИГ – ЗАЕДНО ЗА СЛОВАКИЯ
МАРИО АУТУНО – БАРГИДА БЕРЛИН
ЮЛИЯН АНГЕЛОВ ИВАНОВ – СВОБОДНА ЕВРОПА – БЪЛГАРИЯ

Петър Низамов – Свободна Европа – България

МАРТИНА ШНАЙДЕР – АВСТРИЯ (+ ОКОЛО 300 ДУШИ)
VĚRA ŘEZNÍČKOVÁ – ДЪЛГОГОДИШЕН АКТИВИСТ
БРУК МАК
И ДРУГИ, СПИСЪКЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА

МУЗИКАЛНА ПРОДУКЦИЯ:
PEPA NOS
РОБЪРТ ЖАК С PHONETIX
ЖАНА ХРУШКОВА ПРИДРУЖЕНА ОТ ХАРМОНИКА ПАВЕЛ ЕРИХ (PODŘIPSKÝ HARMONIKÁŘ)
И ДРУГИ, КОИТО ДЪРЖИМ КАТО ИЗНЕНАДА

УЧАСТИЕ В ДЕМОНСТРАЦИЯТА НА СРЕЩАТА:
РЕЧИ:
ЯРОСЛАВ ДУБРАВА – СЕНАТОР
И ДРУГИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ НАЗОВАНИ
ИВАН VYSKOČIL – АКТЬОР

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ НА СПД
ПЕТЪР ХАМП – СОЦИОЛОГ
МАРТИН КОНВИЧКА
ДЖОРДЖ КОБЗА
И ДРУГИ

ХАРМОНОГРАМА ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ ВРЕМЕ

21 ЮНИ – ЧЕТВЪРТЪК
ОТ 12:00 ДО 16:00 ЧАСА
СТАРТИРАНЕ НА МОНТАЖА, ПОСЛЕДВАНО ОТ ПРИДРУЖАВАЩА ПРОГРАМА

12:30 – 16:00 ЧАСА
РЕЧИ
МУЗИКАЛНО ПРОДУЦИРАНЕ НА ГРУПИ И ПЕВЦИ
ДЕЙСТВИЯ ПО ПОДПИСВАНЕ

16:00
СТАРТИРАНЕ НА ОСНОВНАТА ПРОГРАМА
ПРЕМЕСТВАНЕ В АКАДЕМИЯ „СТРАКА“

16:20 – 17:00 ЧАСА
ПОКАНА КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОДАВАНЕ НА ИСКАНИЯ

17:00
ВЪРНЕТЕ СЕ В КЛАРОВ

17:20 – 22:00 ЧАСА
РЕЧ И МУЗИКАЛЕН СЪПРОВОД

22 ЮНИ – ПЕТЪК

ОТ 12:00 ДО 16:00 ЧАСА
ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЪБРАНИЕТО, ПОСЛЕДВАНО ОТ ПРИДРУЖАВАЩА ПРОГРАМА

12:30 – 17:00 ЧАСА
РЕЧИ
МУЗИКАЛНО ПРОДУЦИРАНЕ НА ГРУПИ И ПЕВЦИ
ДЕЙСТВИЯ ПО ПОДПИСВАНЕ

17:00 -?
СТАРТИРАНЕ НА ОСНОВНАТА ПРОГРАМА

ПРЕДВИД ФАКТА, ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ДОКЛАДИ ЛИЧНОСТИ, ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕМОНСТРАЦИЯТА, ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДАТ СГЛОБЕНИ ОКОЛО ЕДНА СЕДМИЦА ПРЕДИ ДЕМОНСТРАЦИЯТА. ГРАФИКЪТ Е ИНДИКАТИВЕН И МОЖЕ ЛЕКО ДА СЕ ПРОМЕНИ ПОРАДИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. В ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ДЕМОНСТРАЦИОННИЯ ОБЕКТ ЩЕ БЪДЕ ПОСТРОЕНА ГОЛЯМА ПАЛАТКА ЗА РОДИТЕЛИ С ДЕЦА. ДЕМОНСТРАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА НА ДВА ПОТОКА ЗА ДВА ДНИ, Т.Е. ПРИДРУЖАВАЩАТА И ОСНОВНАТА ПРОГРАМА.

СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДЕ КУЛТУРЕН И ИНФОРМАЦИОНЕН ХАРАКТЕР, ПЪЛНА С ПОДПИС СЪБИТИЯ ПЕТИЦИИ И ЖАЛБИ, А ИМЕННО ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ РАТИФИКАЦИЯТА НА ИСТАНБУЛСКАТА КНВЕНЦИЯ, КЪДЕТО ТЕ СА СЕ СЪБРАЛИ ДО ТОЗИ МОМЕНТ, НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ПОДПИСИ, КАКТО И МОЛБА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТХВЪРЛЯНЕ ДЪБЛИН IV, ПО-НАТАТЪШНИ НАКАЗАТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ОПЕРАТОРИТЕ НА СОЦИАЛНИ МРЕЖИ И Т.Н. .. СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА ЩЕ ВКЛЮЧВА ГОВОРИТЕЛИ, КОИТО ИМАТ ВРЕМЕ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИОННИ ПРИЧИНИ НЕ СЕ ПОЛУЧИ ЕДНА ДУМА В ОСНОВНАТА ПРОГРАМА. ПРИДРУЖАВАЩАТА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДЕ ПРИДРУЖЕНА ОТ МУЗИКАЛНИ ПРОДУКЦИИ НА ОТДЕЛНИ ХУДОЖНИЦИ И ГРУПИ.

ОСНОВНАТА ПРОГРАМА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛЕДОБЕДНИТЕ ЧАСОВЕ В МОМЕНТ, КОГАТО НА ХОРА ИМ ПРЕКЛЮЧИ РАБОТНОТО ВРЕМЕ И СЕ ОЧАКВА ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ. ТОВА ЩЕ ВКЛЮЧВА ЛИЧНОСТИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ И СОЦИАЛНИЯ СПЕКТЪР И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АСОЦИАЦИИ И ИНИЦИАТИВИ. ОСНОВНАТА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНО ПО-СПЕЦИАЛНО ЧРЕЗ ПРИНУДИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ОТТЕГЛЯНЕТО СИ ОТ ДЕКЛАРАЦИИТЕ PROIMIGRAČNÍCH КАТО ДЕКЛАРАЦИЯ. НЮ ЙОРК НА МИГРАНТИ И БЕЖАНЦИ ИЛИ МАРАКЕШ ДЕКЛАРАЦИЯ И ОСОБЕНО НАМЕРЕНИЕТО ДА СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ГЛОБАЛНИЯ ДОГОВОР ЗА РАТИФИКАЦИЯ.

СЪБИТИЕТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ЗАПОЗНАЕ ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МИГРАЦИЯТА, КАКТО Е ПРЕДВИДЕНО В МЕЖДУНАРОДНИ ДЕКЛАРАЦИИ И ДОГОВОРИ И ДА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО КЪМ ФАКТА, ЧЕ РАТИФИКАЦИЯТА НА ГЛОБАЛНИЯ ДОГОВОР НА ПРАКТИКА ОЗНАЧАВА, КОНТРОЛИРАНО, РЕДОВЕН И ПО-СПЕЦИАЛНО НПО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ПРИЕМАНЕТО НА МИГРАНТИ В ЕВРОПА С УНИЩОЖИТЕЛЕН ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.

РАЗБИРА СЕ, ИНФОРМАЦИЯТА ЩЕ СЕ АКТУАЛИЗИРА НЕПРЕКЪСНАТО.

СЪБИТИЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРИДРУЖЕНО ОТ ИРКА ЧЕРНОГОРСКИ И ЗДЕНЕК ХИТРА.

ОБЩИЯТ СПИСЪК НА ПОТВЪРДЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ С ИЗЧЕРПАТЕЛНА ПРОГРАМА ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАН ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ.

 

Днес в Прага, Чешка република се проведе протест-шествие срещу опита на ГЕРБ да продадат Българския клуб в Прага, организиран от председателстваната от Петър Низамов и Юлиян Иванов – организация “Европейски щит” /European shield / Evropský štít / Європейський щит/ и Православната общност на Българите в Чешка република.
Нашето шествие беше подкрепено от Чешки, Словашки и Германски организации !
Крадците от ГЕРБ искат да продадат Българския клуб в Чешка република.
Българите в Чехия искат да имат поне 2 пъти седмично часове, в които да се изучава Български език и народни танци. Вместо това биват прогонени като “нахалници” от клуба. А сградата е обявена тайно за продан. Въпрос на време е да бъде продадена, а парите да потънат в черните каси на ГЕРБ.
Нашата организация Европейски щит / European shield / Evropský štít / Європейський щит и заедно с моя приятел Юлиян Ангелов Иванов , с който сме съпредседатели в тази организация заедно с лидерите на Bärgida , Blok proti islamizaci – Plzeňsko , Čest , Svoboda , Respekt , #120db и много други. Както и организациите Свободна Европа – България , БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства и други Български организации – НЯМА ДА ДОПУСНЕМ да се гаврят с правата на Българите в чужбина !
С нас са поелите тази борба от началото “Българската православна общност в Чешка република.

No photo description available.

Историята на проблема !

На 26 юли 2017 г. Комисията по политиките за българите в чужбина /КПБЧ/ към Народното събрание проведе последното си заседание преди лятната ваканция. Темата на това заседание бе обявена като „Възникнали проблеми относно ползването на сграда, собственост на българската държава в Република Чехия, между Министерство на външните работи и български културно-просветни организации.“ Или, иначе казано, заседанието бе посветено на проблема с Българския културно-просветен клуб в Прага, намиращ се на ул. „Америцка“ 28, в центъра на чешката столица. За който дом българската държава, в лицето на Министерството на външните работи, вече две години се съди с български организаци в Прага и Чехия, за да ги изгони от него.
На заседанието присъстваха от страна на Външно министерство зам.-министърът на външните работи Юрий Щерк и българският посланик в Прага Лъчезар Петков, а от страна на българските организации, с които министерството се съди, председателят на Асоцията на българските сдружения в Чешката република /АБС в ЧР/ Кирил Беровски. В това заседание участва и журналистът и кинодокументалист Владо Трифонов, който, както и Беровски, е следвал в Прага и е участвал като него с доброволен труд като студент в ремонти и благоустроявания на Българския дом на ул. „Америцка“. Трифонов е автор и на документалния филм „Родина за продан“, който излезе преди две години и чиято тема бе проблемът с Българския дом.

За съжаление на заседанието не присъства предишният български посланик в Прага доц. Здравко Попов, който е създател и пръв директор на Дипломатическия институт към министъра на външните работи и дългогодишен преподавател в Софийския университет. Доц. Попов е бил канен преди време в Комисията по външна политика към НС във връзка с проблема с Българския дом в Прага, който той познава в дълбочина. Здравко Попов каза преди заседанието на 26 юли, в разговор с представител на нашето издание, че когато е заминал да представлява Р. България в Чешката република, е отишъл с ясното съзнание, че един от най-важните проблеми, който трябва да се опита да реши, са неуредиците и противоречията, свързани с Българския дом в Прага. По неговите думи, преди да отпътува след края на мандата си, той почти е решил този проблем.

На това заседание, впрочем, бяха поканени от Комисията за политиките за българите в чужбина представители на всички български организации в Прага и Чехия, които имат отношение към въпроса с Българския дом. Комисията направи сериозно усилие да събере в София представители на всички български организации в Чехия, с които българското Министерство на външните работи влезе в събеден сбор пред чешки съдилища. Това се случи след като през тази година, като някакво следствие от проблема с Българския дом в Прага и съдебното дело, Българското посолство в Прага дублира честването на трационния Български събор в Микулчице през м. май, а преди това, през март, се опита да саботира честването на българския национален празник в православната катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в чешката столица, което честване бе организирано от Асоциацията на българските сдружения в Чехия.
В началото на заседанието позицията на Външно министерство по проблема бе изразена от зам.-министър Юрий Щерк. Позицията на Асоциацията на българските сдружения в ЧР – законен наследник на Българската културно-просветна организация в Чехия, бе изразена от председателя на тази организация Кирил Беровски. После имаше въпроси от депутатите, членове на комисията. Заседанието продължи повече от два часа и на него се казаха много неща. Изясниха се по-добре позициите на двете страни, които в някакъв смисъл се и доближиха.

По време на предишното, 43-то Народно събрание, имаше две заседания на тогавашия състав на Комисията по политиките за българите в чужбина, на които този въпрос бе засегнат, но на тях бяха поканени и присъстваха само представители на Министертвото на външните работи. Междувременно се смениха различни министри, зам.-министри и главни секретари на МВнР, минаха две години, похарчени бяха средства за съдебния процес и от двете страни – и от страна на Външно министерство, и от страна на българските организации в Чехия, които са няколко, обитаващи Българския дом в Прага – а проблемът продължи да стои. Стигна се накрая като следствие от това противопоставяне и до дублиране на събития на българската общност в Чехия от страна на Българското посолство в Прага, като традиционния Български събор в Микулчице, който тази година бе разделен на две. Авторитетът и на българската държава, и на българската общност в Чехия, бе поставен на изпитание и пострада по някакъв начин в Чешката република, заради това съдебно дело и дублирането на събития на българската общност. Каквото и да се случи оттук-нататък, е добре да се знае какво е било казано на това заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина към 44-то Народно събрание от всички присъствали на него.

СЛЕДВАХА ОЩЕ МНОЖЕСТВО ПРОТЕСТИ, ОРГАНИЗИРАНИ ОТ НАС В СОФИЯ, ВАРНА, БУРГАС, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОЕТО ПРИНУДИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА “ИЗЧИСТИ” ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ , КОЙТО СЕ БЕШЕ ПРЕВЪРНАЛ В “МАЛКИЯ БЕЙРУТ”.

ПРЕД ЛАГЕРА НА МИГРАНТИТЕ В ХАРМАНЛИ СЛЕД БУНТА ИМ , ПЕТЪР НИЗАМОВ ИЗГОНИ БОЙКО БОРИСОВ ОТ ПРОТЕСТА ДОКАТО ПОСЛЕДНИЯ ДАВАШЕ ИНТЕРВЮ.