Проблеми със социалните или със Закрила на детето? Обърнете се към Петър Низамов. Неговият юридически комитет върна децата на отчаяната майка Даниела от Сливен и разплака наглите чиновнички.

566
7
Дървени въглища Mr PERДървени въглища за скара на дървени въглища darveni vaglishta mr per banner webp compress

Даниела – майката , на която социалните отнеха трите деца поради бедност, след намесата на Петър Низамов – станал известен като “ловецът на мигранти” със “Свински опашки” и яростен защитник на българщината заедно с председателстваният от него “БЮК-Български Юридически комитет-защита на българщината с правни средства”  – са постигнали победа.

На първо място Даниела е получила общинско жилище !

Българката-майка на три деца – Даниела Колева от Сливен, чиито три деца в момента са настанени в приемни семейства, получи ключовете за общинското и издействано под натиска на организацията на Низамов жилище днес. То се намира в квартал “Дружба” и се състои от хол, спалня и кухня. Апартаментът е в добро състояние. 

НАЙ-ВАЖНОТО ОБАЧЕ Е , ЧЕ Е

започнал и процесът по връщане на децата . Добрата новина съобщи Петър Николов- от Варненската адвокатска колегия и член на комитета на Низамов за защита на българщината с правни средства. Той е получил писмо от Социалните, че Даниела не само ще получи общинско жилище, но след искане на организацията на Низамов е започнал и процесът по връщане на децата в семейството. И ако всичко е наред съвсем скоро те ще бъдат отново заедно.

%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d0%bb%d0%b0

%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82

Но не си мислете, че те го направиха по добра воля…или биха го направили за всеки, ако не бъде защитен от някой… Както се знае в тази държава нищо не се случва по естествен път. 

Не ! След сигнал на адвокат Мартин Пеев от БЮК до прокуратурата, че едното дете е отнето без да бъде връчена заповедта на майката. Това е престъпление по българския наказателен кодекс. Те са използвали неосведомеността и неопитността и за да я накарат да подпише заповедта със ЗАДНА ДАТА !

Ето какво бе написал той в профила си във фейсбук:
16176786_1405847142791193_1509098393_n

Държавната агенция за закрила на детето в София след сигнал на “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства (БЮК)” с председател Низамов е назначила пълна проверка на филиала си в Сливен .

15877811_1389364704439437_1503228303_o

Според акта на ДАЗД , същата не подкрепя извеждане на деца от биологичното им семейство и предприемане на мерки за закрила извън семейна среда не само поради “бедност”, ами и след установени и други рискови фактори като нисък родителски капацитет, отказ на родителя да полага грижи, продължително неглижиране на потребностите на детето и ако с това ще се гарантира живота и здравето му, само тогава мярката е допустима.След извършеното проучване по сигнала на юридическата организация, ДАЗД установява , че не става ясно защо децата са били изведени по различно време и дали са били изчерпани възможностите за предоставяне на социална услуга на майката и децата и дали са изчерпани възможностите за подкрепа на майката чрез използване на ресурса на неправителствени организации и община Сливен за разрешаване на жилищния проблем на семейството.

За установените неясноти и пропуски в управлението на случая ДАЗД е назначило проверка през месец януари в ДСП-Сливен.

През януари предстоеше делото, с което можеше майката да си върне децата за постоянно, но умело използван ход от адвокат Петър Николов ускори успеха. До сега беше в апартамент, наемът за който се плаща от парите по сметката открита от Низамов.

Dani2
Сигнали за нарушения на закона са изпратени от адвокатите на организацията по административен, граждански и наказателен ред.Молба социални2. Png

Как на 25-годишната сливенка- БЪЛГАРКА са и отнети 3-те деца поради бедност.

В края на ноември „Социални грижи“ в Сливен отнеха трите деца на Даниела Колева, защото са преценили, че децата се гледат в мизерия. Вместо да помогнат на вдовицата да стъпи на краката си, те раздават децата й по различни семейства, включително и ромско.

За приемните грижи всяко от тях получаваше по 700 лв. на месец. Какво пречеше на същите тези социални грижи да дадат на майката средствата, с тях тя ще отглежда безпроблемно децата си, питат юристи.

За правовия парадокс алармираха от “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства (БЮК)”  с председател Петър Низамов и адвокатите-доброволци в организацията – Петър Николов и Мартин Пеев и които напълно безплатно са поели защитата на правата на майката.

Според Низамов БЮК е организация създадена като антипод на БХК (Български хелзински комитет) за да защитава българските граждани, език, култура, история и вяра от подмяна и всякакви атаки, като за целта се наемат адвокати-доброволци, които полагат адвокатска работа в полза на целите на организацията. На повече информация можете да посетите https://bukadvokati.wordpress.com/

Петър Низамов информира, че :

“Всеки може да се запише като адвокат-доброволец в нашата организация за защита на българщината ТУК  или тук

 
Ако сте майка, която не получава достатъчно грижи от социалните служби или сте подложена на атаки от Агенцията за “Закрила на детето” …Можете да подаде оплакване тук или тук.
 
Нашата организация е за :
Защита на майките и стимулиране на раждаемостта на българките, както и стимулиране младежта да остават в Родината си след завършване на образованието си… Накратко…За повече прочетете тук : https://bukadvokati.wordpress.com/about/
Дани аз 168 часа. Jpg

Сагата започва, когато Даниела сама отива в „Социални грижи“ в Сливен и ги моли за помощ, споделяйки, че е вдовица, че сама отглежда трите си деца и в момента няма работа. Тя пита възможно ли е и как да кандидатства за общинско жилище, което много би облекчило съдбата на семейството.Получава отговор, че няма право, защото не е регистрирана в община Сливен. Вместо да положат грижи – каквото е и наименованието на службата, работещите там атакуват многодетната вдовица „в гръб“. Правят проверки, с които се потвърждава мизерията и недоимъка, в които се отглеждат децата.

По инициатива на „Социални грижи“ местната Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) извършва проверка и установява, че условията “не отговарят”, след което социалните вземат трите й деца. Настаняват ги в три различни семейства. Едното дори е ромско.

Така Даниела и децата влизат в месомелачката, наречена приемно семейство. За него по закон държавата осигурява по 500-700 лв. на месец за всяко настанено дете.

Това, оказва се, е много грозен държавен бизнес. На Даниела е обяснено, че ако в рамките на 2 месеца не докаже, че може да се грижи адекватно за децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

Даниела пита как е възможно на някого да се отнемат децата, „защото е беден“, и в същото време да се дават стотици левове на други хора, които да ги отглеждат като приемни семейства?

По щастлива случайност с идеята да помогне на майката се заема формированието на Петър Низамов, известен с прозвището Перата, покрай лова на нелегални нарушители на границата.

Той регистрира сметка на името на Даниела Колева, на която се събират средства за нея и децата й, докато си намери работа. Днес можем да кажем, че Даниела вече има работа – тя е санитар в един социален дом. Има и квартира, която той плаща.

За тежкото положение, в което се намира майката, се разбра след сигнал на Петър Низамов – председател на “БЮК-Български Юридически комитет-защита на българщината с правни средства” до БТВ и от репортаж на Дани Атанасова от 30 ноември миналата година, който можете да видите ТУК. От него стана ясно, че децата й са настанени в приемни семейства, заради лошите условия, в които са живеели.

Незнайно защо , още след няколко дена , явно за да измият срама от някои институции, същата тази телевизия разказа, за някаква “щастлива развръзка”. Една от статиите е със заглавие “Дом и работа за Дани – майката с три деца”.

Според Дани Атанасова от БТВ , драматичната история на Даниела, майката, чиито три деца бяха пратени в приемни семейства заради нейната бедност, е претърпяла щастлива развръзка още на 5 декември.Тя се опроверга като дори направи реклама на социалните, които отнеха трите деца на Даниела вместо да и помогнат, написвайки следното на 5 декември:

“Ръководството на общината в Сливен взе решение да помогне на младата жена. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова (една от отговорните за това положение) днес се е срещнала с Даниела и е разбрала, че майката има нужда от работа, жилище и възможност децата й да посещават детска градина.

“Имаме възможност да се погрижим за Даниела”, каза Чиликова, цитирана от  “Дарик”.

ЗА БРУТАЛНАТА ЛЪЖА И ЗА ИЗМИСЛЕНАТА “ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА” СЕ РАЗБРА СЛЕД СПОДЕЛЕНО ВЪВ YOUTUBE И FACEBOOK ВИДЕО НА ПЕТЪР НИЗАМОВ , КОЕТО Е БИЛО ГЛЕДАНО ОТ НАС 120 ХИЛ. ДУШИ .

БТВ не се поинтересува повече от Даниела след това.Нещо повече, след като председателят на БЮК- Петър Низамов се свързва с нея и публикува във страницата си интервю с майката, в което разказва, че още нищо не е получила, същата тази журналистка от БТВ, която изнесе случая…. И звъняла за да заплашва Даниела по телефона.

%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0  Дани Атанасова (на снимката) от БТВ я е наричала “наблагодарница” и т.п. защото приела помощта на Низамов и организацията му.

Междувременно “журналистът” на Нова тв Милен Цветков е търсил Даниела за интервю, което щеше да и даде възможност да разкаже от първо лице положението си и истината, но явно някой му викна в слушалката и той спря да я търси. Все пак бизнесът с деца е много “сладък” за някои държавни служители.

Трите деца на сливенската майка Даниела първо за коледните, а после и за новогодишните празници бяха при нея след молба подадена от адвокатите на Българския юридически комитет-защита на българщината с правни средства. Тя ги посрещна в новото си жилище – уютен апартамент в квартал „Дружба”.

Новини сливенТам бяха и децата на Даниела – 5-годишният Едуард, 4-годишният Васил и Станимира, на 2 години и половина.Не останаха подминати от подаръци. Петър Низамов организира и дарителска акция в полза на Дани, в която по личната и сметка са получени над 3000 лв. , с които плаща квартирата. Заедно с Българската Православна Църква , Низамов направи и дарение на много провизии за семейството за зимата и празниците, както и даде подаръци за малчуганите.


Dani1

Dani3

Ето с този клип стана известен Петър Низамов през април 2016г. , когато беше вързал със “свински опашки” незаконно навлезли през границата нарушители от Афганистан, но после стана ясно след няколко интерюта и проучвания, че същия е изключително интелигентен, напорист и честен родолюбец, завършил право юрист…

Какви нарушения са извършени от социалната работничка и защо това е бизнес, който трябва да бъде разследван? Това са още въпроси на които ние ще търсим отговор и ще ви предоставим след приключване на започналото от нас журналистическо разследване. 

Кръгови тренировки-Петър Низамов / Circuit Training Work out -Petar NizamovПетър Низамов кръгови тренировки лого Petar Nizamov workout advertisement banner webp compress

7 COMMENTS

  1. […] Ето какво написа юристът-ловец на мигранти и председател на „Български юридически комитет- защита на българщината с правни средства (БЮК)“ и „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“, чийто организации върнаха децата на Даниела от Сливен.… […]

  2. […] Ето какво написа юристът-ловец на мигранти и председател на „Български юридически комитет- защита на българщината с правни средства (БЮК)“ и „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“, чийто организации върнаха децата на Даниела от Сливен.… […]

  3. […] Ето какво написа юристът-ловец на мигранти и председател на „Български юридически комитет- защита на българщината с правни средства (БЮК)“ и „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“, чийто организации върнаха децата на Даниела от Сливен.… […]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !