Кой помага на Българите в чужбина? Бойко, прокуратурата или Европейски щит?

253
0
Европейски Щит Защити Българите В Чехия , Но Бойко Настоява Да Продаде Български Клуб На 130 години.

 

Нашето шествие беше подкрепено от Чешки, Словашки и Германски организации !
Крадците от ГЕРБ искат да продадат Българския клуб в Чешка република.
Българите в Чехия искат да имат поне 2 пъти седмично часове, в които да се изучава Български език и народни танци. Вместо това биват прогонени като “нахалници” от клуба. А сградата е обявена тайно за продан. Въпрос на време е да бъде продадена, а парите да потънат в черните каси на ГЕРБ. 

Написа Петър Низамов във фейсбук.

А в деня на протеста, сутринта се е събрал Председателският съвет при Народното събрание на Р. България, който се състои от председателите на парламентарно представените партии. И всички председатели, с изключение на представителя на партия „Воля“, са били единодушни, че не трябва депутати от специално сформираната подкомисия към Комисията по политиките за българите в чужбина (създадена след заседание на тази Комисия, посветено на противоречията между българското посолство и български организации в Прага и Чехия , да отидат на организирания от Асоциацията на българските сдружения в Чешката република традиционен Български събор в Микулчице.

Членовете на тази подкомисия, които са от различни политически сили, трябваше да заминат утре за Чехия, да посетят – тези, които пожелаят – Събора в Микулчице, организиран от своя традиционен организатор, и да осъществят после среща в Прага – всички отишли в Чехия депутати от подкомисията, с представители на българските организации в Чехия и с Българското посолство, за да се запознаят на място с един довел до усложнения проблем. Т.е. да се случи най-накрая посещение на място в Прага и в Чехия на представители на българската държава, във връзка с Българския дом в Прага на ул. „Америцка“ 28, който е в основата на този проблем, и може би, най-накрая, един по-разумен разговор и по-добро разбиране на самия проблем.Това решение на Председателския съвет при българския парламент, случило се днес, означава на практика, че председателката на НС Цвета Караянчева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателката на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова, председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров и председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ единодушно (съзнателно или не, достатъчно информирани или не) са теглили чертата на едни дълги усилия да отидат най-накрая представители на българската държава на място в Прага, да посетят Българския дом в Прага, да разговарят с всички български организации в Прага и Чехия, които проявят желание да се срещнат с тях (между самите организации също има противоречия). И да се види може би най-накрая, че политиката на българската държава в лицето на Външно министерство да се съди с най-старата българска организация в Р. Чехия и с други български организации, обитаващи Дома на ул. „Америцка“, и политиката на дублиране на събития от страна на Българското посолство в Прага, са опит за решаване на един проблем, довел до неговото задълбочаване.

Съдебното дело на МВнР срещу български организации в Чехия, заради Българския дом в Прага, започна да се точи още от 2015 г. А по-късно Българското посолство в Прага започна да дублира не само традиционния Български събор в Микулциче (събитие на организация, за която зам.-министърът на външните работи Румен Александров твърдеше пред предишната Комисия по политиките за българите в чужбина, че тя нямала почти никаква култура дейност), но и чествания на българския национален празник 3-ти март в Прага. (Тази година се е стигнало дори дотам посолството да възпрепятства български свещеник да отслужи панихидата в чест на падналите за Освобождението на България в катедралата „Св. св. Кирил и Методий“ в Прага, защото този свещеник симпатизирал на Асоциацията на българските сдружения в Чехия. По искане на посолството, панихидата е била отслужена от чешки свещеник.)

Всичко това не попречи, впрочем, на заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина, проведено тази пролет, представители на Външно министерство да заявят пред депутатите, че никакъв проблем нямало между Българското посолство в Прага и български организации в Прага и Чехия, и че само с една организация от седемнайсет имало проблем – Асоциацията на българските сдружения в ЧР. Без да се отчете фактът, че голяма част от тези 17 са всъщност нейни регионални структури.

При това нито един външен министър, негов заместник или главен секретар на МВнР, нито един, при нито едно правителство в последните години, не си позволи да отиде и да говори на място с представители на всички български организации в Прага и в Чехия, преди още Външно министерство да почне да харчи парите на българските данъкоплатци, за да се съди с някои от тези организации, защото то се съди не само с Асоциацията на българските сдружения в ЧР. Никой не отиде на място, но различни зам.-министри, директори на дирекции на МВнР и други представители на Външно министерство твърдяха по време на заседания на Комисията по политиките за българите в чужбина и при този, и при предишния парламент, че друг начин, освен съдебен процес, няма. Защото, първо, най-старата българска организация в Чехия нямала никаква културна дейност; второ, че се състояла от някакви печалбари, използващи сградата на Дома на ул. „Америцка“, за да се обогатяват, злоупотребявайки с държавен имот; трето, че там било едва ли не някакъв вертеп; четвърто, че само тази организация имала свои офиси там и искала сградата само за себе си. Това беше през цялото време и линията на българския посланик в Прага Лъчезар Петков – игнориране на най-старата българска организация в Р. Чехия, търсене на всички причини за проблема само и единствено в нея, а после – и към изземване или дублиране на нейни събития. (Петков е посланик в Прага от 2013 г., по предложение на правителството на Орешарски. Предишното му назначение беше посланик във Вашингтон, откъдето подаде оставка през 2009 г., след шумен скандал за изборни нарушения.)

А след това и представителите на различни български институции започнаха да отиват на дублирания от посолството събор в Микулчице, както се случи миналата година, при първото дублиране на Събора. Както ще се случи и тази. А проблемът, заради който български депутати трябваше да отидат на място в Прага и в Чехия, ще продължава да си стои.

Заради този проблем депутатите от Комисията по политиките за българите в чужбина решиха, след не едно и две заседания по темата, проведени и при предишния, и при този парламент, да се сфомира подкомисия, с участието на представители от различните политически сили, които да отиде на място в Прага и Чехия, и да разговаря на място с всички засегнати страни. И разбира се са били подадени съответните административни документи за командировки на тези депутати, които Цвета Караянчева, като председателка на парламента, трябваше да одобри. Решението да се създаде подкомисия, която да отиде на място в Прага и в Чехия, се случи през април. А сега, на 9 май, в деня на Европа, и ден преди членовете на тази подкомисия да трябва да тръгват за Чехия, Председателският съвет при НС е решил, че те не бива да заминават сега, защото не трябва български депутати да отидат на събора в Микулчице, организиран от своя традиционен организатор тази година на 12 май, а трябва да отидат на дублиращия събор, който Българското посолство организира седмица по-късно. И защото българската държава трябвало единодушно да покаже, че подкрепя организирания от посолството събор, а не събора на „разколниците“.

Нищо, че „разколниците“ са традиционните организатори на този събор. И те, о ужас, още си позволяват да имат културна дейност, позволяват си да организират и тази година своето традиционно събитие, на което, впрочем, посолството винаги може да отиде, ако пожелае, но то не ходи там, а с всички сили се стреми да го „приватизира“.

Сега, след това решение на Председателския съвет, каквото и да реши накрая чешкият съд относно сградата на ул. „Америцка“ 28, заради която МВнР се съди с български организации в Чехия – и да реши съдът например тези организации да бъдат изхвърлени от Дома на ул. „Америцка“, да бъдат изхвърлени заедно с библиотеката с български книги, която е в Дома, заедно с редакцията на българското списание „Роден глас“, която също е там – представете си, уважаеми читатели, представете си, и Вие, български народни избранници, какъв скандал би било да се случи нещо такова в центъра на Прага. И чешки медии, а може би най-накрая и български национални медии, да вземат да го отразят. Защото скандалът, който може да произведе подобно решение, няма да има как да бъде заметен под килима. И защото този проблем е свързан в крайна сметка и с един провал, забележителен дипломатически провал, не само за посланика ни в Прага, който вече веднъж се е провалял като такъв, но и за самото Външно министерство. (Стига разбира се да не се смята, че съденето на българската държава с организации на нейни сънародници в чужбина е дипломатически успех, както и, че дублирането на събития на българска организация в чужбина от българското посолство там също е дипломатически успех.)

Да не говорим за това какви чувства би предизвикало у много наши сънародници в Чешката република едно такова грозно събитие, ако това би бил финалът на сагата „Български дом в Прага“. И какъв имидж би могла да придобие чрез него една европейска държава, , дето не може да изпрати нито външен министър, нито зам.-министър, нито главен секретар на МВнР, нито български депутати от специално създадена подкомисия, да говорят на място с представители на български организации в друга европейска държава, и да видят на място какво се случва в една сграда, в столицата на тази държава, какви хора я обитават, са ли те долни печалбари или не, и какъв точно е проблемът. И защо нейното Външно министерство може само да харчи парите на българските данъкоплатци, за да се съди със свои сънародници в чужбина, а посолството ни в тази държава да дублира събития на най-старата и голяма българска организация там, и да разделя, вместо да събира българската общност. И всичко това, в името нали на държавническия интерес, и със знаковата помощ накрая и на председателката на Народното събрание, и на почти всички председатели на парламентарни групи.

Какво ли биха казали Цвета Караянчева, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Волен Сидеров, Мустафа Карадайъ, предишният български външни министир Даниел Митов и сегашният Екатерина Захариева, предишните зам.-външни министри Румен Александров, Христо Ангеличин и сегашните им наследници, предишни и сегашни главни секретари на Външно министерство, директорите на дирекции в МВнР Димитър Арнаудов, Париса Попниколова и др., предишни и сегашни председатели на Държавната агенция за българите чужбина включително, ако някой ден все пак един проблем, замитан под килима вече доста време, се пукне най-накрая, излезе наяве, и се окаже постфактум, че е можело и по друг начин да бъде решен? И, че те не са направили нищо, за да видят българите в Чехия, от каквото и поколение и да са, и с каквито и да било политически убеждения, че могат да отидат на един Събор на българите в Микулчице, където да отиде и посланикът; че могат да бъдат събирани от българските дипломати и висши управници, вместо да бъда разделяни; че вътрешнобългарски проблеми като този с Българския дом в Прага не е трябвало да се превръщат в проблеми и на чешката държава. Защото, както и да ги реши тя, каквото и да решат чешките съдилища, българската общност в Чехия ще остане след това по-разделена. А част от нея ще се отврати напълно от майчината си държава.

Как премина протеста в Прага, който не беше отразен от нито една “свободна” медия в България ?

Кой помага на българите в чужбина? Бойко кой помага на българите в чужбина? Бойко, прокуратурата или европейски щит? Untitled 1 кой помага на българите в чужбина? Бойко на 15 септември , тази година, преди дни буквално в прага, чешка република се проведе протест-шествие срещу опита на герб да продадат българския клуб в прага, организиран от председателстваната от петър низамов и юлиян ангелов иванов - организация "европейски щит" и православната общност на българите в чешка република. Петър низамов кой помага на българите в чужбина? БойкоСð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðšð¾ð½ññ‚ð°ð½ñ‚ð¸ð½ð¾ð² ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².

Нашата организация Европейски щит / European shield / Evropský štít / Європейський щит и заедно с моя приятел Юлиян Ангелов Иванов , с който сме съпредседатели в тази организация заедно с лидерите на Bärgida , Blok proti islamizaci – Plzeňsko , Čest , Svoboda , Respekt , #120db и много други. Както и организациите Свободна Европа – България , БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства и други Български организации – НЯМА ДА ДОПУСНЕМ да се гаврят с правата на Българите в чужбина !
С нас са поелите тази борба от началото “Българската православна общност в Чешка република.

Това написа един от организаторите на акцията – Петър Низамов , който е председател на три организации – “Европейски щит”, “Български юридически комитет” и “Свободна Европа” .

 

Юлиян Ангелов Иванов – също председател на “Европейски щит”.

Вчера в 12:07 ч.Здравейте земляци, Здравейте приятели, “Европейски Щит “”О.с. Българска православна общност в ЧР” и Българският културно-просветен клуб в Прага, Ви канят най-сърдечно на 15 септември 2018 г. на празника„Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, т.е. събитието ще сепроведе в улицата, на която се намира и Българският дом в Прага. Главен координатор на акцията е инициатива „Ауто Мат“.Подготвени са богата културна програма и музикални изпълнения, работилници за деца и възрастни, курсове по танци, детски театър, ръчно изработени български сувенири, козметика и бижута.Ще имате възможност да опитате специалитети на традиционната българска кухня и кухни на другите народи, които ще участват в празненството (Мексико, Сърбия, Италия и др).Нека да се съберем пред Българския дом в Прага на улица Америцка!Много от вас го познават и са участвали в празниците, организирани с цел запазване на българската идентичност, култура и общност. Нека да се съберем пред Българския дом в Прага, който според българската държава, не ни е нужен!, Нека да се види българското присъствие, нека да докажем, че имаме интерес да се запази Българският дом в Прага, отворен за всички българи и приятели от цяла Чехия, в който ще продължаваме да се събираме.Желаещите могат да бъдат облечени в тениски с наш трибагреник, които ще е възможно да си закупите на място, на символична цена.Част от празника „Опознай града по различен начин – ул. Америцка”, ще е и тържеството La Calle Mexicana! Специален гост ще е г-жа Леонора Руеда, посланик на Република Мексико, която в 18.00 часа ще произнесе традиционен мексикански призив „EL GRITO“ по случай деня на Независимостта.Заповядайте на празника, ще опознаете ул. „Америцка“ по различен начин – пълна с музика, танци и деликатеси. Фестивалът „Опознай града по различен начин ̶ ул. Америцка“ се организира под патронажа и с финансова подкрепа на общинска част Прага 2.

 

Историята на проблема !

На 26 юли 2017 г. Комисията по политиките за българите в чужбина /КПБЧ/ към Народното събрание проведе последното си заседание преди лятната ваканция. Темата на това заседание бе обявена като „Възникнали проблеми относно ползването на сграда, собственост на българската държава в Република Чехия, между Министерство на външните работи и български културно-просветни организации.“ Или, иначе казано, заседанието бе посветено на проблема с Българския културно-просветен клуб в Прага, намиращ се на ул. „Америцка“ 28, в центъра на чешката столица. За който дом българската държава, в лицето на Министерството на външните работи, вече две години се съди с български организаци в Прага и Чехия, за да ги изгони от него.
На заседанието присъстваха от страна на Външно министерство зам.-министърът на външните работи Юрий Щерк и българският посланик в Прага Лъчезар Петков, а от страна на българските организации, с които министерството се съди, председателят на Асоцията на българските сдружения в Чешката република /АБС в ЧР/ Кирил Беровски. В това заседание участва и журналистът и кинодокументалист Владо Трифонов, който, както и Беровски, е следвал в Прага и е участвал като него с доброволен труд като студент в ремонти и благоустроявания на Българския дом на ул. „Америцка“. Трифонов е автор и на документалния филм „Родина за продан“, който излезе преди две години и чиято тема бе проблемът с Българския дом.

Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðšð¾ð½ññ‚ð°ð½ñ‚ð¸ð½ð¾ð² ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðšð¾ð½ññ‚ð°ð½ñ‚ð¸ð½ð¾ð² ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².

За съжаление на заседанието не присъства предишният български посланик в Прага доц. Здравко Попов, който е създател и пръв директор на Дипломатическия институт към министъра на външните работи и дългогодишен преподавател в Софийския университет. Доц. Попов е бил канен преди време в Комисията по външна политика към НС във връзка с проблема с Българския дом в Прага, който той познава в дълбочина. Здравко Попов каза преди заседанието на 26 юли, в разговор с представител на нашето издание, че когато е заминал да представлява Р. България в Чешката република, е отишъл с ясното съзнание, че един от най-важните проблеми, който трябва да се опита да реши, са неуредиците и противоречията, свързани с Българския дом в Прага. По неговите думи, преди да отпътува след края на мандата си, той почти е решил този проблем.

На това заседание, впрочем, бяха поканени от Комисията за политиките за българите в чужбина представители на всички български организации в Прага и Чехия, които имат отношение към въпроса с Българския дом. Комисията направи сериозно усилие да събере в София представители на всички български организации в Чехия, с които българското Министерство на външните работи влезе в събеден сбор пред чешки съдилища. Това се случи след като през тази година, като някакво следствие от проблема с Българския дом в Прага и съдебното дело, Българското посолство в Прага дублира честването на трационния Български събор в Микулчице през м. май, а преди това, през март, се опита да саботира честването на българския национален празник в православната катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в чешката столица, което честване бе организирано от Асоциацията на българските сдружения в Чехия.
В началото на заседанието позицията на Външно министерство по проблема бе изразена от зам.-министър Юрий Щерк. Позицията на Асоциацията на българските сдружения в ЧР – законен наследник на Българската културно-просветна организация в Чехия, бе изразена от председателя на тази организация Кирил Беровски. После имаше въпроси от депутатите, членове на комисията. Заседанието продължи повече от два часа и на него се казаха много неща. Изясниха се по-добре позициите на двете страни, които в някакъв смисъл се и доближиха.

По време на предишното, 43-то Народно събрание, имаше две заседания на тогавашия състав на Комисията по политиките за българите в чужбина, на които този въпрос бе засегнат, но на тях бяха поканени и присъстваха само представители на Министертвото на външните работи. Междувременно се смениха различни министри, зам.-министри и главни секретари на МВнР, минаха две години, похарчени бяха средства за съдебния процес и от двете страни – и от страна на Външно министерство, и от страна на българските организации в Чехия, които са няколко, обитаващи Българския дом в Прага – а проблемът продължи да стои. Стигна се накрая като следствие от това противопоставяне и до дублиране на събития на българската общност в Чехия от страна на Българското посолство в Прага, като традиционния Български събор в Микулчице, който тази година бе разделен на две. Авторитетът и на българската държава, и на българската общност в Чехия, бе поставен на изпитание и пострада по някакъв начин в Чешката република, заради това съдебно дело и дублирането на събития на българската общност. Каквото и да се случи оттук-нататък, е добре да се знае какво е било казано на това заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина към 44-то Народно събрание от всички присъствали на него.

Previous articleБългарите в чужбина: Валери Симеонов винаги само ни е пречил. Да не си прави пиар с нас.
Next articleРАЗВРЪЗКАТА ! Вече настаних двете сирачета от Бургас в общинско жилище
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !