ЗА ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА ЦАЦАРАТУРАТА… КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК… ШВЕДА, КОЙТО РИТНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА В ГЛАВАТА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИЛИ ПЕТЪР НИЗАМОВ ЗА ОНАЗИ ПОСТАНОВКА В АСЕНОВГРАД… КОГАТО БЕШЕ УДАРЕН  ОТ СЛУЖИТЕЛ НА БИ ТИ ВИ… СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА – ПЕРАТА Е ПРЕСТЪПНИКА… !!!

196
0

ЗА ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА ЦАЦАРАТУРАТА…
КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК… ШВЕДА, КОЙТО РИТНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА В ГЛАВАТА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИЛИ ПЕТЪР НИЗАМОВ, КОЙТО ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ МИГРАЦИЯТА, СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА НА МАЛЦИНСТВОТО И КОРУПЦИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ? ЗА ОНАЗИ ПОСТАНОВКА В АСЕНОВГРАД… КОГАТО БЕШЕ УДАРЕН  ОТ СЛУЖИТЕЛ НА БИ ТИ ВИ… СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА – ПЕРАТА Е ПРЕСТЪПНИКА… !!!

https://www.youtube.com/watch?v=G_t_InOKPks&t=89s

ПЕТЪР НИЗАМОВ :

Не разбрахте ли ? 
Не обвинявайте съда и не търсете отговорите там ! Вина за постановената глоба на шведа, който ритна възрастна жена в главата докато миеше пода- НОСИ ПРОКУРАТУРАТА.
Питайте прокурора по делото. Защо, аджаба, не е повдигнал обвинение ПЪРВО за средна, а не лека телесна повреда по хулигански подбуди след като се вижда, че има изпадане в безсъзнателно състояние, а когато сътресението на мозъка ПРИЧИНИ БЕЗСЪЗНАТЕЛНО СЪСТОЯНИЕ- Винаги се получава състояние -“временно опасно за живота”, което съгласно чл. 129- последната хипотеза- се квалифицира като средната телесна повреда. И тогава вместо до 3 години лишаване от свобода, законът на основание чл.131, ал.1,т.12 във вр. с чл. 129 от НК щеше да предвижда от 2 до 10 години ЛОС.
И ВТОРО защо прокуратурата не е повдигнала обвинение в хулиганство с изключителен цинизъм по чл. 325, ал. 2 от НК в съвкупност с престъплението срещу телесната неприкосновеност. Не са ли хулиганските действия особено нагли, не характеризират ли те безсрамие и грубо нарушават нравствените принципи и чувства на гражданите? Извършени на публично място и станали достояние на много хора? Тогава щеше да има престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК (до 5 години затвор) и чл. 131, ал. 1, т.12 във вр. с чл. 129, във вр. с чл. 23 от НК (2-10 години затвор) и когато определи наказание за всяко от престъпленията, съдът щеше да има възможност да увеличи най-тежкото между тях с 1/2 и когато то надвиши 3 години ЛОС- НЯМАШЕ ДОРИ ДА Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОТЛОЖИ УСЛОВНО.
Обаче при повдигнато само едно обвинение по чл.131, ал.1, т.12, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК демек лека телесна повреда по хулигански подбуди ПРЕДВИЖДАЩО НАКАЗАНИЕ ДО 3 ГОДИНИ ЗАТВОР. Между другото. Това е същото обвинение, което ми е повдигнато на мен. Едно от обвиненията, които са повдигнати на мен. 
То тогава съдът не е имал друг избор освен да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административна глоба от 1000 – 5000 лева, ЗАЩОТО …
Чл. 78а. Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда (ДЕМЕК СЪДЪТ НЯМА ПРАВО НА ПРЕЦЕНКА А НАПРАВО ГО ОСВОБОЖДАВА) и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:
а) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, …
б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;
в) причинените от престъплението ИМУЩЕСТВЕНИ вреди са възстановени. (Имуществени вреди при такъв род престъпления рядко има, друг е въпросът за неимуществениет(морални) вреди)
АКО ОБАЧЕ САМО БЕШЕ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕТО ВЪВ ВТОРОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- ХУЛИГАНСТВО ПО ЧЛ. 325 ОТ НК, ТОЗИ ЧЛЕН НЯМАШЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ…
ЗАЩОТО !
ал.7 на чл. 78а от НК : Алинеи 1 – 6 не се прилагат… както и при множество престъпления както …
За мен обаче няма такова галене по главата. Щом защитаваш българите, щом плюеш властта. Получаваш фалшиви обвинения. И то колкото се може повече на брой. 
За случая в Асеновград, където на протеста организиран и от мен самия (най-големия – около 10 хил. човека) оператор на БТВ ме удари, а аз се сдържах и не му отвърнах подобаващо. На мен ми е повдигнато обвинение и в хулиганство… Каквото сега ви обяснявам, че на шведа не му е повдигнато…
Някои хора казват, че на основание ал. 7 съдът е можел да го осъди, вместо да го освобождава от наказателна отговорност защото “деецът е бил в пияно състояние, или след употреба на наркотични вещества или техни аналози,” , но това не е вярно, защото според тълкувателно решение от 2/2007г. на ОСНК на ВКС, относно ограничението по чл.78а, ал.6 НК „деецът е бил в пияно състояние”
“с понятието „пияно състояние” следва да се отнасят до всички престъпления, при които това състояние е ЕЛЕМЕНТ ОТ ФАКТИЧЕСКИЯТ СЪСТАВ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО”. Т.е. в престъплението телесна повреда по хулигански подбуди “пияното състояние” не е част от предвидения в състава резултат на престъплението и съдът не е можел да приложи ограничението от ал. 6 ДОРИ И ДА ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ, СЪС СИГУРНОСТ ЩЯХА ДА отменят присъдата на втората инстанция поради нарушение на материалния закон и пак да го освободят от наказателна отговорност.
САМО ЗА ДА ВИ ИНФОРМИРАМ , НА МЕН СА ПОВДИГНАТИ ПО ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ ОТ НА ШВЕДА, КОЙТО ИЗРИТА В ГЛАВАТА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ, ЗАЩОТО СЕ СДЪРЖАХ И НЕ УДАРИХ ОПЕРАТОРА НА БТВ, КОЙТО МЕ УДАРИ ! 
ТЕ ЦЕЛЯХА КАТО МЕ УДАРИ И АЗ ДА ГО НАБИЯ ЗА ДА МОГАТ ДА МЕ ОСЪДЯТ “ЕДНО ХУБАВО” … АЗ СЕ СДЪРЖАХ, НО ТЕ НЕ СЕ СДЪРЖАХА ДА ЛЪЖАТ ПО МОЙ АДРЕС. ЗА ЩАСТИЕ ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ : Тв САТ КОМ от Асеновград – изнесе запис, на който се вижда ясно, че съм ударен първи безпричинно и аз не съм удрял никой. Оператора Джанаваров и “репортера” Росен Цветков лъжесвидетелстваха срещу мен, но не са обвинени за това !!!
На мен освен , че е повдигнато обвинение – СЪЩОТО КАТО НЕГОВОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ (Представете си) ! ЕДНО КЪМ ЕДНО ! АЗ ЛЕЖАХ И В АРЕСТА ПОВЕЧЕ ОТ ШВЕДА…

Btv лъжат че съм осъждан1
Освен това при мен са повдигнали и хулиганството по чл. 325 от НК точно за да могат да ме осъдят несправедливо и да не може да се приложи чл. 78а от НК, защото и аз съм неосъждан, но при “множество престъпления” се прилага ограничението на ал. 6 от чл 78а от НК, тъй като са повдигнали обвинения в хулиганство. Демек – две престъпления.
Това ако не е очевиден двоен стандарт …

https://www.youtube.com/watch?v=5VURrEsTZo0

 

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !