Даже в македонските извори “македонците” наричат себе си българи и пишат на български език

431
0

Даже в македонските извори “македонците” наричат себе си българи и пишат на български език

Ясно за всички днес е, че антибългарската истерия, която се „вихри” в македонските земи назапад от София, наричани през времето Македония, Кутмичевица, Р Македония в състава на СФРЮ, БЮРМ(Бивша югославска република Македония) и днес Република Северна Македония, но даже в техните автентични извори намираме те да се наричат българи и да пишат само и единствено на български език. Ето някои от тях, които намрих и ви предоставям:

1. Списание за деца “Македонска звезда” издавано в Солун (Егейска Македония) – 1909г.

“Мене ме е майка Българка родила..”

Петър низамов
петър низамов

„Македонска звезда” – първото детско списание, предназначено за българчета извън пределите на родината

Ясно за всички днес е, че антибългарската истерия, която се „вихри” в македонските земи назапад от София, наричани през времето Македония, Кутмичевица, Р Македония

в състава на СФРЮ, БЮРМ(Бивша югославска република Македония) и днес Република Северна Македония, от около век насам никога не е спирала. За мнозина европейци крамолите и неразбирателствата между народите, населяващи Балканския полуостров са като ребус, който хем не може да бъде разбран, хем не може да бъде разрешен.

Затова и в дипломацията, пък и в политиката, се е наложил терминът „балканизация”, т. е. – „голяма бъркотевица”, а кандидат-дипломатите и студентите дипломати се молят да не им се пада този въпрос от конспекта. Днес стара Европа е изправена пред поредната балканска дилема – кого да подкрепи в един недотам непонятен спор за езика на една недотам стара република.
И, ако „до вчера”, в исторически план, всички искаха разпадането на комунистическите империи, сред които беше и бивша Югославия, и не се съмняваха, че това е изкуствено образувание, наречено СФРЮ, което по волята на Коминтерна играeше роля на „малък Съветски съюз” на територията на Балканите, то днес ЕС НЕ РАЗБИРА проблема с изкуствено създадената държава Р Северна Македония, която преди около 75 години странно „осъмна” с коминтерновски „език” и „националност”. Всъщност, истината е, че не само „македонската бомба” е заложена от Великите сили след разпада на Османската империя…
Но, и на Запад, и на Изток добре знаят това. И тук е мястото да предложим на колегите от германските медии да се допитат за това как се формират нациите и езиците. Слава Богу в Германия има достатъчно подготвени и честни учени, историци и езиковеди, които биха могли да ги осветлят по въпроса. А сега нека разкажем за едно списание, предназначено за децата с българско самосъзнание, останали извън пределите на свободната родина о началото на ХХ в., наречено „Македонска звезда”.

2.Призив пуснат от партизаните на Тито в Скопие, С.Македония

Македонските даже в македонските извори "македонците" наричат себе си българи и пишат на български език 193164102 2654930641297703 1916924022314741710 n македонските ясно за всички днес е, че антибългарската истерия, която се „вихри” в македонските земи назапад от софия, наричани през времето македония, кутмичевица, р македония в състава на сфрю, бюрм(бивша югославска република македония) и днес република северна македония, но даже в техните автентични извори намираме те да се наричат българи и да пишат само и единствено на български език. Ето някои от тях, които намрих и ви предоставям: петър низамов македонските
призив пуснат в скопие, с. Македония няколко дена преди ген. Толбухин да влезе в белград от партизаните на тито. Вижте на коя азбука е писан (българската) и кой в текста е писан като неприятел – само германците и няма “български фашистки окупатори” … кой наложи този термин да има ексклузивно място в съвременната “македнска” историография… разбира се, че тито, сталин, комитерна и георги димитров!!!

3. Диплома (Свидетелство) от 16 януари 1881г. от Щипско, Ново село, което доказва, че т.нар. сега “македонци” в Македония са учили МАЙЧИН ЕЗИК – български от Първи Клас.

Питане към бракята “македонци”:
Защо в Солун, дека е у географска област Македония още по времето на Османското владичество е имало български гимназии?

Македонските петър низамовМакедонските петър низамов

Македонските петър низамов
германска карта на балканите с посочване на територията с преобладаващо българско етническо население – 1877г.

N.B.

Важно е да се отбележи, че това ВМРО няма нищо общо с комунистическото ВМРО на Каракачанов (Агент “Иван” – доносник на 6-то управление на Държавна сигурност) и неговите  протежета Джамбазки и Александър Сиди. Та точно техните господари от БКП и водещи офицери от ДС проведоха кърватата и насилствена македонизация в Пиринска Македония, изгониха българските бежанци от Егейска Македония в Югославия…

Наскоро пък хванатият да кара с огромно количество алокохол в кръвта след запой с леки жени в Банско – Ангел Джамбазки, основа самозван “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония”, в който самите членове дискредитират каузата: Първо с това, че голяма част от тях са действащи политици, депутати и евро-депутати като безпардонния простак Анрей Слабаков (ВМРО), Искрен Веселинов (ВМРО), авторът в комунистическия парцал в-к “Труд” – Кристиян Шкварек, редакторът на профанизиращото реалити “Фермата” – Костадин Филипов и др. водевилни лица. В същото време са пренебрегнати истински борци на каузата като Никола Григоров от “Сите българи заедно”, Петър Низамов (Председател на “Български юридически комитет” и автор в този сайт) и много други лица ценни за каузата. Така, че този т.нар. “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония” е нищо повее от поредната ПИАР платформа на ВМРО на Каракачанов, който въпреки, че стои в сянкаслед изборите за нови председатели, той е собственик на всички имои на ВМРО и им дърпа конците. Българска работа… Хубава като идея, но българска като изпълнение и вероятно няма да постигне обявените цели, защото реланите им цели са гласове за ВМРО за следващите избори. 

Списание „Македонска звезда”(1909-1910)

Македонските петър низамов

„Македонска звезда“ е българско детско илюстровано списание, редактирано от Петър Завоев.

Списанието излиза в София в 1909 и 1910 година и е издавано от Ученолюбивото дружество „Младеж“ в град Воден. Излиза веднъж в месеца без юли и август. Печатано е в София – в печатница Габрово и в печатницата на Петър Глушков. Стои на националистически позиции. Излизат общо 11 броя.[2][3]

ГодишнинаБроевеДата
I1 – 10януари 1909 – декември 1909
II1януари 1910[4]
През юли 1908 г. в Османската империя се извършва държавен преврат, познат в историята като “Младотурски”. Целта е да се ограничи властта на султан Абдул Хамид ІІ (1842-1918), да се демократизира империята, като се предоставят равни права на всички етноси в остатъчната вече османска държава.
В нейните предели все още се намират части от географските области Македония и Тракия, населявани от векове от българско население. Макар и за кратко, младотурският преврат „способства за оживление на политическата дейност сред различните народностни групи в Македония и преди всичко сред християнското население”,твърди унгарският историк Антонин Гиза.

Всички етноси в империята, както и македонските българи, започват да създават свои вестници, списания, клубове, печатници, основават се библиотеки и читални.

Освен тази дейност, българите в Македония и Одринска Тракия, започват да създават и своеобразни клубове, наречени „Юнашки дружества”, по примера на вече съществуващите такива от 1895 г. в свободната родина.
През 1909 г., в Солун, се основава „Юнашко дружество”, по чийто образец се изграждат и останалите в другите градове на Македония. Тези дружества просъществуват до края на Междусъюзническата война през 1913 г., и се превръщат във „верен пазител на националните идеали”, твърди изследователят Йосиф Разсуканов. Точно в такова дружество възниква и идеята да се издава илюстровано детско списание, наречено „Македонска звезда”. Членовете на юнашкото дружество „Младеж” в град Воден, днес град Едеса в Р Гърция, се обединяват около нея и я реализират.
За редактор е определен журналистът и писателят Петър Завоев, македонски българин, родом от Щип. Той живее и работи в София, където всячески подпомага каузата на поробените си братя от Македония и Одринско, и реализира издаването на списанието в пределите на Царство България. „Македонска звезда” официално е българско детско издание, което е одобрено от Министерството на народното просвещение с окръжно № 5122 от 8 май 1909 г. за ученическите библиотеки в Царство България и от Светата Българска Екзархия с писмо № 4408 от 15 май 1909 г. за библиотеките на основните училища в Македония и Одринско и „за учениците от тия училища”.
Тази подкрепа е особено важна, защото именно Екзархията е официалният защитник на българското население в Османската империя. Освен, че полага грижи за българските църкви, Екзархията подпомага и просветното дело сред българското население в Македония и Одринско. До началото на Балканската война (1912-1913) влиянието й се простира в следните епархии: Охридска, Битолска, Скопска, Дебърска, Велешка, Струмишка, Неврокопска, Костурска, Леринска (Мъгленска), Воденска, Солунска, Поленинска (Кукушка), Серска, Мелнишка, Драмска и Одринска.
Първите седем от тях се управляват от български владици, а останалите – от екзархийски наместници. Трябва да се отбележи, че до Балканската война от октомври 1912 г., в посочените територии Екзархията се грижи – в Македония за 1,2 млн. българи, а в Одринско – за око­ло 400 хиляди. В диоцеза й има около 1600 енорийски храма и параклиси, 73 манастира и 1300 свещеници.
Развива се и огромна училищно-просветна дейност чрез над 1300 училища с над 2200 преподаватели и 78 000 ученици (по данни на: Проватски епископ Игнатий:2010; Маркова:1989). За извършването на тази огромна по количество и значение дейност основна заслуга има Екзарх Йосиф. В първия брой на „Македонска звезда” от януари 1909 г. редакцията публикува своеобразен апел, озаглавен: „Към нашите спомоществуватели”.
В него се казва: „По край многото детски списания, които отдавна излизат в България и се пълнят с материал пригоден само за младежта от свободното царство, ние решихме да почнем това списание, което ще служи изключително на македонската учаща се младеж; защото ще бъде близко до нея, ще се взира в живота й, в потребностите й и постепенно, но непрекъснато ще я запознава, с всичкото, което се отнася до хубавото наше отечество Македония. …

Надяваме се, че македонските българи, които винаги са били първи в народполезните дела, и сега няма да се поскъпят да дадат на своите чада трайна и здрава духовна храна.”

Тези редове освен свидетелство за мисията на изданието, съдържат и ярко доказателство, че списанието, предназначено за македонските българчета в остатъчната Османска империя се списва на литературен български език.

Апелът разкрива и категоричната позиция на редакторите за етнокултурната идентичност на македонските българи. В тази първа книжка са представени също задачите и целите на изданието.
Информацията е предназначена за учителите в Царство България, Македония и Одринско и е публикувана на предпоследната страница: „Списанието ще излиза във формат от 1 ½-2 печатни коли, на хубава хартия и ще съдържа илюстровани разкази, стихотворения и картини от видни наши писатели и художници, нагодени по духа и правилата на педагогията. Детското списание „Македонска звезда” ще бъде застъпено предимно с материали из живота на македонския българин, пригодени във форма и език най-достъпни за македонския ученик. В списанието ще намират здрава и трайна духовна храна не само малките деца, но и учениците от долните класове на гимназиите.”
Това уточнение разкрива един уникален аспект на изданието – то не е ориентирано само към една възрастова група – в него могат да се открият както произведения за най-малките, материали за подрастващите, за да се достигне до четива, които засягат юношите. Факт, който би могъл да озадачи и родители, и учители. От педагогическа гледна точка нарушаването на възрастовия принцип в детската литература, смесването на литературните и образователните внушения, предназначени за различни възрастови групи подрастващи, е неправилно. Това е научната гледна точка.
Проектът „Македонска звезда” обаче налага и един друг поглед към неговата реализация. Историческите и политическите обстоятелства в България и на Балканите в началото на ХХ век задават на списанието задачи, които надхвърлят обичайните цели на издание за деца. Голямата цел, смисълът на неговото съществуване, е младото поколение във и извън Отечеството да комуникира на общ, литературен български език, да познава и да съхранява етнокултурната си идентичност чрез спецификата и проявленията както на локалната, така и на вече развиващата се в европейски контекст култура на независимата част от общата родина – Царство България. По този начин „Македонска звезда” равнопоставя читателите си от двете страни на границите. Няма как да не се отбележи, че редакторът Петър Завоев събира значим интелектуален кръг от български творци, които ще оставят значима следа в развитието и културния живот на България.
В редакционното каре са отбелязани имената на: Александър Балабанов (виден български литературовед, преводач и критик, професор по класическа филология в Софийския университет), Никола Г. Данчов (писател и лексикограф, единият от двамата братя Данчови, създатели на първата българска енциклопедия), Симеон Радев(писател, дипломат, историк, строител на съвременна България), Цанко Церковски(политик, основател на БЗНС, писател), Трифон Кунев(писател и общественик), Борис Гологанов (журналист и общественик, произхождащ от видния македонски род Гологанови, Неврокопско) Владимир Ковачев(военен, революционер, писател, произхождащ от видния македонски род Ковачеви от Щип), Цоньо Калчев(учител, един от най-известните и най-публикувани детски писатели от това време) и други, начеващи своя път в литературата творци. От особено значение за цялостната визия на едно издание е и единството между текст и графично оформление. Несъмнен е усетът на редактора Петър Завоев към детското възприятие и неговата специфика. Списанието е издържано в модерния за началото на ХХ в. стил „сецесион” или наричан още „Ар нуво”.
В този стил се илюстрират книгите и периодиката и в „голямата” литература не само у нас, но и в цяла Европа, и така изданието се вписва напълно в общата европейска графична концепция. За да придобие още по-модерно звучене, освен рисунки в него се поместват и фотографии. И по отношение на илюстраторите Петър Завоев проявява завиден журналистически нюх. Сред неговия избор от млади по това време художници попадат творци, които остават в историята като едни от най-големите майстори на епохата.
Това са:
Хараламби К. Тачев, първият български художник-декоратор, един от най-ярките представители на „сецесиона” у нас, основател и първи председател на дружество “Съвременно изкуство”.
Той създава герба на София докато е още студент, на 25 г. и остава в българската история като създателят на графичната визия на Манифеста към българския народ, провъзгласен от цар Фердинанд на 22 септември 1908 г. във Велико Търново, с който България става суверенна държава. Корицата на „Македонска звезда” и вероятно визията за цялостното графично оформление на списанието са дело именно на Хараламби Тачев. Георги Машев(карикатурист и художник, илюстрирал диаболични и мистични сюжети и теми. Основава дружеството на художниците в Цариброд(1914-1915г.), приет е за член на Дружеството на френските художници-хумористи(1931); Иван Енчев(Видю) – утвърден художник и художествен критик, автор на герба на Казанлък, изследовател на българския народен кръст.
И двамата художници са от кръга сътрудници на вестник „Българан”; Полски аристократ, художникът Август Розентал участва в изписването на иконите в църквите в Батак, Пещера и Кремиковския манастир. Една от най-ярките му художествени прояви в периода 1909 – 1912 г. е изписването на някои от образите в катедралата „Свети Александър Невски“ в София; Петър Морозов, график и живописец, смятан за първия български фоторепортер.
Художници-сътрудници на изданието са още Константин Щъркелов, Петър Стайков, С. Стоянов и Павлов. Не подлежи на коментар приносът за развитието на българската култура на всички изброени писатели и художници. Този факт превръща „Македонска звезда” в единственото детско издание у нас, и до този момент, в списването, на което се осъществява творческа комуникация между творбите на най-изтъкнатите интелектуалци от епохата.
Художествен факт, който повече няма да се повтори в историята на периодичните издания за деца у нас.
Македонските петър низамов
До голяма степен съдържанието на „Македонска звезда” продължава традициите на детския периодичен печат като основните теми продължават да утвърждават добродетелите на патриархалната нравственост – труда, родолюбието, ученолюбието, привързаността към родния дом и близките, любовта към народа.
Списанието обаче предлага и оригинални рубрики, с което променя и залага други функции на детските медии. Такава е интегративната функция, която то изпълнява чрез представянето на градовете на Македония, с което се цели да се покаже както локалната специфика, така и единството на българското етническо землище. Произведенията, посветени на фолклорните празници припомнят и разкриват културния код както на локалната, така и на националната общност. Ярък акцент са материалите, посветени на подвизите на народните герои и на делата на големите българи.
В този контекст модерен принос са и публикуваните лични спомени(меморати), засягащи важни обществено-политически събития от живота на българите от епохата. Специалната информационна рубрика – „Вести за децата”, е нова за времето си тенденция за обратна комуникация между редактори и читатели.
Уникална по своята същност е и рубриката „При дядо”, в която се коментира устройството на модерната държава, изясняват се понятия от политическия и обществения живот като парламент, партия, конституция и т.н. Всичко това превръща „Македонска звезда” от издание за деца в издание за всички в семейството, изпълнявайки медийната функция за политическо образование. Поради тези причини проектът „Македонска звезда” излиза от класическата представа за детска медия и придобива над-образователни и над-възпитателни задачи.
Историческите и политическите обстоятелства в България и на Балканите в началото на миналия век задават на списанието голяма цел – да пропагандира и разпространява обща етнокултурна идентичност чрез литературния български език, на който се списва, да очертае сакралиите на общото етническо землище и да изгради устойчиво усещане за българска национална идентичност. В този контекст уточнението относно възрастовата ориентация на изданието, посочена още в първата книжка, придобива смисъл и го превръща в артефакт, който утвърждава национална идентичност и културна памет.
Ето така списание „Македонска звезда” разкрива ролята и значението на медиите за деца в определени обществено-политически условия както за отделната личност, така и за съответната национална общност. Доц. д-р Таня Казанджиева

 

**************

Можете да подкрепите нашия канал на Patreon, като щракнете върху „Donate“   

Аз съм Петър Низамов и това е “Западно-украинската република и войната Украйна – Полша”

Абонирйте се за историческия ми канал в YouTube като НАТИСНЕТЕ ТУК!

Помощ за страницата и дейността:
PayPal: paypal.me/PetarNizamov     ДАРЕТЕ КАТО НАТИСНЕТЕ ТУК   [email protected]

Македонските даже в македонските извори "македонците" наричат себе си българи и пишат на български език македонските ясно за всички днес е, че антибългарската истерия, която се „вихри” в македонските земи назапад от софия, наричани през времето македония, кутмичевица, р македония в състава на сфрю, бюрм(бивша югославска република македония) и днес република северна македония, но даже в техните автентични извори намираме те да се наричат българи и да пишат само и единствено на български език. Ето някои от тях, които намрих и ви предоставям: петър низамов македонските

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Председател на “Български Юридически Комитет”

Още по темата:

македонските македонските   македонските македонските македонските   македонските  македонските македонските   македонските  македонските македонските   македонските

македонските

Previous articleКак бе създадена македонската нация – Резолюция на КОМИНТЕРНА по Македонския въпрос и ВМРО (об.) от януари 1934 година
Next articleСръбските ръце са изцапани до лактите с кръвта на македонските българи – репресиите в сръбско след 1912г.
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here