Home За мен – Петър Низамов Репресии срещу Петър Низамов Опит за убийство на Петър Низамов

Опит за убийство на Петър Низамов

Петър Низамов, който се опитаха да убият при засада пред дома му от двама убийци в Бургас на 26 юни 2018г., ден след като се върна от Прага, където беше разкрил, че премиерът Бойко Борисов е лежал 8 месеца в затвора Пенкрац в Чехословакия през 1991 г. заедно с бандата на Иво Карамански с остри обвинения срещу разследването на опита да бъде убит.

Убийство опит за убийство на петър низамов екранна снимка 1247 1 убийство петър низамов, който се опитаха да убият при засада пред дома му от двама убийци в бургас на 26 юни 2018г. , ден след като се върна от прага, където беше разкрил, че премиерът бойко борисов е лежал 8 месеца в затвора пенкрац в чехословакия през 1991 г. Заедно с бандата на иво карамански с остри обвинения срещу разследването на опита да бъде убит. Петър низамов убийство

Още на следващия ден в Прага пред Българското посолство се чуваха викове : “УБИЙЦИ!”

Протести се състояха и в Лондон , Мадрид и Берлин в подкрепа на Петър Низамов, известен като пазител на границата на ЕС сред своите поддръжници.

Същият учреди “Европейски щит” – организация , обединяваща повечето патриотични извън-системни организации в ЕС заедно с Юлиян Иванов (българин от Чешка република) , организациите “Чест Свобода респект” ,  “Блок против Ислямизацията” , “Народни домобрана” , “Бергида” – Германия , “120 децибела” – Швеция, Австрия и Германия , политически партии като “СПД” (трета по сила в Чешка реп.) и “Алтернатива за Германия” (трета в Бундестага) и мн други организации като Пегида и Славянски съюз.

Европейски щит продължава да налива масло в огъня.

Свободна Европа основана от Петър Низамов започва с четири протеста в две държави. В Прага , Чехия и в Малмьо, Гьотеборг и Стокхолм , Швеция.

Да напомним също, че Низмаов е основател на “Български юридически комитет” – организация водеща безплатни дела срещу социалните служби и ДА “Закрила на детето” .

Обединението на родолюбивите организации „Европейски щит“ с българинът Петър Низамов прави двудневно мащабно културно и протестно събитие в Прага срещу резолюция на ЕП за прием на нови милиони мигранти.

Тази година след спечелването на делото на майката Даниела Колева от Сливен срещу АСП , които бяха отнели трите и деца поради бедност и бяха ги дали в различни ромски приемни семейства , които получаваха по 700 лева месечно на дете за отглеждането им., организацията и доброволецът адвокат от “Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства” – Петър Николов бяха удостоени с най-високия приз за юристи – наградата “Юрист на годината за 2018г.” на списание “Правен Свят”.

The Bulgarian Justiciary committee with Petar Nizamov starts a war against Norway for the Bulgarian chilren

СЪДРУЖНИКЪТ НА ПЕТЪР НИЗАМОВ ПЕРАТА В БЪЛГАРСКИЯ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ СТАНА ЮРИСТ НА ГОДИНАТА.

Публикуваме без редакторска намеса искането му за отвод наразследващия орган по образуваното досъдебно производство за опита да бъде убит.

ДО ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – БУРГАС

ИСКАНЕ ЗА ОТВОД

НА РАЗСЛЕДВАЩИЯ ОРГАН

ПО ДП ЗА ПОРЪЧКОВИЯ ОПИТ ДА БЪДА УБИТ С 8 КУРШУМА ОТ ЗАСАДА ПРЕД ДОМА МИ ПРЕДИ МЕСЕЦ

Искам да бъде отведен разследващия полицай по Ваше ДП Поради следните съображения.
1. Водене на разследването в посока на неразкриване на обективната истина и неразкриване на участниците в инкриминирания опит за убийство срещу мен.
– Подал съм информация при беседа в отделението по „Ортопедия“ в УМБАЛ–Бургас, че е забелязан автомобил, който да потегля „с мръсна газ“ веднага след покушението със съответния сив цвят и марка „Ауди“. Посочил съм и свидетел на това обстоятелство, който след 40 дни още не е разпитан.

2. Водене на разследването в разрез с методическите насоки и утвърдени практики за разследване на поръчкови убийства, които се прилагат и за недовършените опити. 

– Неизвършване на задължителни действия при подобен род деяния по „горещи следи“. В това число, неизземване и непредявяване на пострадалия ( мен) с оглед разпознаване на лицата и/или предметите ( автомобилите), запечатани на записите от охранителните камери на игрална зала до бл. 42 в ж.к. Изгрев. Банка ОББ до същата, търговски площи до блок 41 в ж.к. „Изгрев“, кръгово движение на бензиностанция „ЛуКоул“ в на излизане от града в посока – Варна, по ул. „Димитър Димов“ – в частта и до ж.к. „Изгрев“ , бул. „Транспортна“ в частта и до ж.к. „Изгрев“. 
– Според мен умишлено пропиляване на възможността да бъдат открити извършителите и помагачите в инкриминираното деяние по „горещи следи“ в извършване на разпити на моите приятели и посетители по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас, включително и на , забележете – журналисти, режисьори на филмови продукции с постоянен адрес в Германия и германско гражданство. Всичко това е извършено по спешност по времето на първите дни след деянието, когато е трябвало да бъдат следвани доказаните методики на разследване на поръчкови покушения по „горещи следи“ от криминалистичната теория и утвърдена практика. Никога не съм споменавал, че може някой мой приятел или познат да е замесен в това деяние, нито с оглед дейнсотта ми може да се направи един дори и първоначален, работен извод, че да се насочват всички действия по разследването по горещи следи в тази насока. 

3. Използване на правата му като разследващ полицай по горепосоченото ДП с цел да бъда дискредитиран като пострадал по ДП.

– Според утвърдената практика такъв вид покушения, особено, когато са извършени от повече от едно лице , пред дома на жертвата става след евентуална подготовка, включващо следене на жертвата, проучване на неговите навици, снабдяване с нерегистрирано оръжие, набиране на други участници в покушението, осигуряване на път за бягство чрез автомобил, помагач- шофьор, снабдяване с подходящо облекло, вкл. и маска за лицето, за да не бъдат разпознати и мн. др. известни или неизвестни етапи от подготовката на такъв вид покушения. Тогава разследването се насочва към установяване на обстоятелствата по тази основна работна версия при такъв вид престъпления. Именно – установяване на участниците, а не евентуално разкриване на виктимно поведение от страна на пострадалия. Самите обстоятелства на деянието, свидетелските показания на свидетелите , които са видели и /или чули стрелбата са достатъчно красноречиви да насочат към едно евентуално, но за сега несъстояло се ефективно разследване и разкриване на всички участници – извършители, помагачи и подбудител/и. Незнайно защо обаче разследващият полицай от ОДМВР насочва разследването срещу пострадалия. Извършва два незаконни обиска в дома на леля ми, в която пребивавах тогава, както ще стане на въпрос по-долу – след изричното отхвърляне на искането и влязал в сила съдебен акт на БОС, с което не се разрешава дори и един обиск в дома на 75 годишната ми леля. 

Тя е била държана с часове докато са извършвали незаконните обиски в дома и, не са и разрешавали да излезе от дома си, въпреки, че им е казвала, че не е съгласна да извършват претърсване в дома и без разрешение на съда и след изричното му забраняване, въпреки, че им е казвала, че трябва спешно да донесе превръзки за мен ( пострадалия по ДП) в УМБАЛ–Бургас – на следващия ден след стрелбата и в деня на операционната интервенция , извършена на мен след нея.

Разпореди и извърши пряко ,и то присъствено претърсване на автомобил, собственост на моята майка Елена Низамова в 20:30 часа след нахлуване с няколко лица- непознати за мен в болничната ми стая без да бъдем уведомени преди това , като не разреши да участват случайни и незаинтересовани поемни лица на действието, а бяха докарани чинно, според мен кошаревски и заинтересовани поемни лица, които евентуално трябваше да потвърдят действието дори и ако е незаконно.
Според журналистът , присъствал и извършил цялостен видео-запис на претърсването, извършващите обиска в автомобила ми са се движили и клякали неестествено и според него са имали готов пистолет , който е трябвало да бъде подхвърлен в автомобила ми.

След това е чул зам.началника на Криминален отдел към ОДМВР–Бургас да казва на другия полицай , извършвал претърсването : „Поне патрона успя ли…?“ , което за мен няма никакво съмнение, че означава, че е трябвало нещо, което не е било в автомобила, да бъде оставено от тях и едновременно намерено при това процесуално действие.

Според същия журналист непосредственото записване на всяко тяхно движение на крайниците е било единствения мотив за тях и е попречило това да не се случи поради скандалът, който щеше да предизвика. Представяте ли си в медиите да има запис как подхвърлят оръжие или боеприпаси? Нас никой не може да ни накара да изтрием записа после. 
Освен това поради обстоятелствата на покушението и веднага търсене на медицинска помощ поради 8 на брой огнестрелни наранявания, кога съм имал аз време да отида до колата и да си оставя оръжието??? Защото р.п. разследва все едно аз съм стрелял срещу някой, а не , че мен се опитаха да ме убият организирано, подготвено и предварително планирано от двама убийци с огнестрелни оръжия , след нападение от засада пред дома ми веднага след като се прибирах от тренировка във фитнес. 
Освен това след нахлуването в болничната ми стая , майка ми – Елена Низамова получи хипертоничен пристъп. Р.п. не уважи здравословното ми състояние с цел … С каква цел? С цел да бъдат извършени процесуални действия, но не за разкриване на извършителите и другите участници, ами за разкриване на евентуално виктимно поведение от страна на жертвата на едно поръчково убийство, останало в стадия на опита. И всичко това по „горещи следи“…
Освен това, повечето процесуални действия по това ДП са извършени срещу мен , все едно аз съм обвиняем. В това число – искане за взимане на натривки от ръцете ми? Какво ще се установява с това ? Искане за взимане на кръвна проба за физико-химичен анализ??? Какво ще се установява с това? Може би след неуспешното подхвърляне при претърсването на автомобила ми, сега се търсят нови начини да пробият някъде, с някой послушен експерт, който всяка сутрин е на опертивка с тях в ОДМВР–Бургас и той да изготви манипулативно и/или лъжливо заключение, в което ще добави думата „вероятно“ за да избегне наказателната си отговорност по чл. 291 от НК. Въпросът е какво се цели? Да бъда дискредитиран пред обществото. Веднъж ОДМВР–Бургас с прессъобщението си към медиите вече излъга, че съм бил прострелян само два пъти, което очевидно не е така и каквато информация са имали към онзи момент. Така, че опасенията са ми напълно реални с оглед написаното малко по-горе и това. Със сигурност се цели омаловажаване на деянието, „мачкане на делото“ , недостигане до обективната истина, манипулация, злоупотреба с правата на РО по това ДП, които не се използват с целите на това наказателно производство. В случая, нито натривките, нито пробите, нито обиските в дома и автомобила, още по-малко показанията взети по спешност по „горещи следи“ могат, нито са в състояние да насочат разследването в посока на разкриване на обективните факти. Дори да успеят на изманипулират вещите лица да излъжат, това няма да ползва по никакъв начин настоящото производство. Т.е. разследващия полицай с действията си явно не преследва целите на НПК с действията си по разследването по това ДП. Което красноречиво доказва, че не е обективен, разследва тенденциозно, нелогично, непоследователно, според обстоятелства също – умишлено неефективно, едностранчиво, не всестранно. Всичко това налага изводът, че същият е несъмнено и абсолютно безспорно предубеден и/или заинтересован от неразкриване на обективната истина и наказването на виновните по това ДП поради неговите нелогични действия насочени именно към „мачкане“ на делото и неговото прекратяване и /или спиране (оставяне в забвение). Нещо повече, той с действията си не предизвиква дори и грам доверие в пострадалия и обществото, изразено в коментарите в социалните мрежи, чиито права наред следва да защитава това наказателно производство. Защото ! 

– Първо, извършва незаконен тормоз над роднините ми, извършвайки два незаконни обиска и предизвиквайки дело по ЗОДОВ насочено срещу държавата. Апелирам към завеждане на регресен иск от държавата срещу него за злоумишлените му действия. Не уважава болничната ми стая и нахлува в нея в 20:30 часа вечерта без предупреждение все едно си е у тях си заедно с цяла група хора. 

– Второ – предизвика хипертонична криза на майка ми с това си действие и отново предизвика още едно съдебно дело срещу държавата по ЗОДОВ. ( И двете са вече подадени в съда). 

– Трето – всичко това във формат на злоупотреба и откровено превишаване на правата си по НПК, защото целите, с които са извършени са в разрез с целите на НП.

– Четвърто – отново чрез злоупотреба с право във формата на изпращане на призовки, които се връчват от днеска за днеска и се предупреждават роднините на призованите свидетели, че спешно ги търсят и е важно, с което се цели сплашване, стрес и притеснение към всички до един мои приятели и познати, които ме посетиха по време на престоя ми в УМБАЛ–Бургас. Защото единствените, или огромната част от извършените действия по разследването са именно разпитите на моите приятели. Аз никога не съм изразявал опасения, че някой мой приятел е замесен в покушението ми. 

– Пето – при разпитите на моите приятели и посетители, те са държани неестествено и нелогично, както и абсолютно безцелно дълго в ОДМВР–Бургас, което също за мен няма съмнение, че е с цел сплашване и тормоз на всички от обкръжението ми.

От всичко може да се заключи , че правата на разследващия орган в това наказателно производство, което би трябвало да следва целите свързани с разкриване на участниците в опита да бъда убит по поръчка от засада след изстреляни по мен два пълнителя, от двама убийци и тяхното предаване на съд,

СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО КАТО БУХАЛКА СРЕЩУ МЕН !

Съгласно установената в множество дела на ЕСПЧ практика , същото е особено грубо нарушение на чл. 13 от ЕКЗПЧОС – неефективни вътрешно-прави средства на защита, чл. 10 , чл. 8 и др. от конвенцията.

Което води до един единствен и то несъмнен , правилен извод – РАЗСЛЕДВАЩИЯТ ОРГАН ПО ТОВА ДП Е ПРЕДУБЕДЕН И ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ НЕРАЗКРИВАНЕ НА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА И НЕПРЕДАВАНЕ НА ВИНОВНИТЕ НА СЪД. 

Нещо повече, с действията си разследващият полицай изключително явно и публично, с оглед на широкото отразяване на всяко негово действие по медиите, гледаемостта им , голямото и изрично-изразено недоволство от неговите действия на потребителите в социалните мрежи ,

СРИВА ДОВЕРИЕТО В ПРОКУРАТУРАТА КАТО ГОСПОДАР НА ТОВА ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО.

С действията си прегражда пътя и по този начин и възможността на прокуратурата да внесе качествен обвинителен акт срещу виновните лица за покушението. 

Изразявам категоричните си опасения, че е възможно да се оказва политически натиск върху него по това ДП, защото действията му са ненормално нелогични. Надхвърлящи границите на нелогичността. Според мен с оглед фактическата и правна сложност на казуса , правилно би било разследването да бъде предадено на следовател от ОСлС-Бургас, тъй като винаги , както и в разпита си като пострадал съм изразил моите виждания, че покушението е свързано с обществената ми и политическа дейност, включително яростното критикуване и разкриване на далавери на лица от високите етажи на изпълнителната власт, чиято част е разследващия полицай като служител на МВР. Следователят като част от съдебната власт се ползва с много по-голяма оперативна самостоятелност и притежава независимост от всички власти за разлика от служителите на МВР, чиито чинно подчинение е в структурата на МВР, където съществува субординация. Съгласно установената практика такива разследвания, първо – за поръчкови опити за убийства, второ, когато пострадалият има обществена и дисидентска по съществото си дейност като критик на изпълнителната власт и самият той недвусмислено изразява вътрешното си убеждение, че тази дейност е причината да бъде направен опит да бъде ликвидиран/премахнат. То тогава разследването е законово обосновано да бъде поверено на следовател от съдебната система с оглед осъществяването в пълнота на принципите на НПК, прокламирани , а именно независимост, забрана за дискриминация, взимане на всички законови мерки за осигуряване на разкриване на обективната истина, всестранност , пълнота и обективност на разследването и ДП, запазването на правата на пострадалия и др. 
Един следовател от НСлС при разследването следва да вземе в предвид дейността на пострадалия през последните години, в това число се разпитват негови евентуални врагове, опорционисти, ответни страни по съдебни дела, хора, с които евентуално жертвата да има конфликт. 
4. Извършване на груби нарушения на процесуалните правила по НПК , в това число :
– Разпореждане за извършване на два на брой обиска в дома ми, като първият е бил без разрешение и без последващо потвърждаване от БОС, а вторият – след изрично постановен съдебен акт на БОС , не разрешаващ това процесуално действие. Незаконни действия с последствия , защото по този повод е образувано гр.дело за обезщетение за неимуществени и имуществени вреди по чл. 1 от ЗОДОВ. 
– При извършване на претърсване и изземване на автомобил, собственост ан моята майка, започнал в 21 часа – наруши чл. 163, ал. 1 от НПК , според който :
„Претърсването и изземването се извършват през деня, освен ако не търпят отлагане.“
Никъде, нито в искането до съда за разрешаване на това действие, нито в съдебния акт на БОС не са упоменати обстоятелства на неотложност. Такива и няма в обективната действителност. Нито, че искането и разрешението се дават при такива условия. Самият факт, че процесуалното действие е извършено след искане за разрешаване,а не е извършено по неотложност предварително и предадено за потвърждаване до съда доказва фактът, че в съзнанието на разследващия орган никога не е имало и помен от желание да не отлага това действие. Нещо повече, претърсването е с немалка отдалеченост във времето от опита да бъда убит и ако РО е искал да не отлага това е имал законовата възможност да действа по свой почин съгласно чл.161,ал. 2 от НПК.
– Не ме е уведомил за правата ми на пострадал и възможността да търся правата си ЗАКОН ЗА ПОДПОМАГАНЕ И ФИНАНСОВА КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Нарушение по чл.6а от закона, който гласи:
„Чл. 6а. 
(2) Уведомяването се извършва устно и писмено чрез формуляр по образец, на език, който пострадалите или лицата по чл. 3, ал. 2 разбират.
(3) За уведомяването се изготвя протокол по образец, в два еднообразни екземпляра, които се регистрират по установения в съответния орган или организация по чл. 6, ал. 1 ред. Единият екземпляр от протокола и формулярът по ал. 2 се връчват на пострадалия или на лицата по чл. 3, ал. 2.“

Въз снова на горното ,МОЛЯ, 
Да отведете разследващия орган по горепосоченото ДП.