Кирил Петков, трябваше да не бягате от часовете по история и щяхте да знаете, че …

фашисти
„Бугарските фашисти“ дали 45% от бюджета си за училища в „окупираната“ Македония през 1942г., г-н Кирил Петков
януари 21, 2022
протести
След пораженството на Премиера за „Македония“ е време да насрочим първия от многожеството протести, които предстоят в София!
януари 23, 2022

Кирил Петков, трябваше да не бягате от часовете по история и щяхте да знаете, че …

Кирил Петков, българите не са фашисти!

Кирил Петков, трябваше да не бягате от часовете по история и щяхте да знаете, че за строежи на училища, църкви, ж.п. линии, за урбанизация, образование и пр. в „поробената от зверствата на фашисткия режим“ Македония, „бугарските фашисти“ дават около 45% от целия бюджет на България за 1942г.

Кирил Петков

✅✅✅Реално с признанието си за „зверствата на българските фашисти“ неукият по история Кирил Петков нарича Цар Борис III фашист, защото през голяма част от разглеждания период 1941-44г., когато „бугарските фашисти“ били „окупирали наследниците на античните македони на Александър Велики“, той е управлявал България почти самолично.

✅✅✅Знаете ли, че България е станала съюзница на Германия,

✅когато вашите съпартийци също са били съюзници с нея и

✅когато Хитлер е поставил нота да бъде пропусната през България стоящата на Дунава 300 000-на бронирана немска армия, за да помогне на италианците в Гърция.

✅Същата армия, която само преди няколко месеца е премазала Франция за 20 дни и реално изборът на Цар Борис III е бил, или да бъде прегазен за 1 ден, както Югославия, или да стане съюзник на Хитлер.

✅✅✅През март – април 1941 г. германските войски атакуват Югославия и Гърция от българска територия, с което де факто и България става съвоюваща страна, но това не прави България фашистка държава.

✅✅✅В този момент абсолютно нищо не се е знаело за зверствата на нацистите в лагерите на смъртта. Нещо повече! Хитлер е бил нещо като суперзвезда в западната и комунистическата преса.

Приятелите – Хитлер и Сталин още не са се скарали …
✅✅✅Българските комунисти (от вашата партия) възторжено приветстват немската армия при преминаването и през България, която тогава още е съюзник на „големият съветски брат“.
✅✅✅Единствените протестирали срещу това решение на Царя и Парламента не са БКП, а осъденият задочно след 9 Септември деец на БЗНС и невъзвращенец – Г.М. Димитров, който и тогава успява да избяга на полицията.

✅✅✅След края на бойните действия България получава възможността да администрира до края на войната Вардарска Македония.

✅✅