Македонците имат тракийски (пеонски) произход, а древните македони не са живели в дн. Северна Македония

651
0

Македонците имат тракийски (пеонски) произход, а древните македони не са живели в дн. Северна Македония

Македонците не са потомци на древните македони !

✅✅✅Съвременните македонци имат тракийски произход, какъвто имаме и ние. В нашите земи са живели – гети, мизи, серди, одриси и много др. тракийски племена, а в днешна Реп. Сев. Македония (РСМ) – пеони/пеонци – също тракийски народ.

✅✅✅Народът на Александър Велики не е живял на територията на РСМ, а в Егейска Македония около СОЛУН.

(автор: ПЕТЪР НИЗАМОВ)

✅✅✅За всички траки Херодот пише : “Във всяка отделна племенна област те носят отделно име, но нравите и обичаите им са едни и същи.” Т.е. етнически разлики между пеонците (тракийски народ) и нашите траки – няма!

✅✅✅ В областта Македония (дотогава под властта на Василевса) през 7 век са се влели също толкова много хора от пра-българите на Кубер (брат на Аспарух), колкото е водил и самият самия Аспарух в Мизия и Добруджа.

✅✅✅Има спорове кога народите на Кубер и Аспарух се обединяват в една държава, но това се е случило около 8-9 век. Този народ е имал господстващо положение, както в границите на днешна България, така и в границите на Вардарска Македония (РСМ) до падането под Османска власт. Във времето се включва византийското владичество, защото има доста доказателства, че българската култура се развива и даже е в подем, когато сме под гръцка власт.

✅✅✅ По време на византийската власт (1018-1187г.) , Македония става тема (област) с име “БЪЛГАРИЯ”.

✅✅✅ По време на османската власт, Македония и България са пак заедно с Македония и отделно от Сърбия и Гърция в бейлербейство Румили, което самите османци наричали – БЪЛГАРИЯ. Има доста извори доказващи това.

✅✅✅ На 28 февруари 1870 година султанското правителство издава ферман, с който узаконява обособяването на българска черковна йерархия (наречена „екзархия“) и включва цялата Македония в нея. Ферманът е направен съответно на преобладаващото население, което доказва, че наследниците на Александър, говорещи гръцки език и покръстени от Византийската църква, още преди траките и прабългариъте да приемат Християнството през 10 век, СА БИЛИ МАЛЦИНСТВО (ако въобще ги е имало) в цялата географска област Македония – Вардарска, Егейска и Пиринска.

✅✅✅ През 1870, турците провеждат Референдум в Македония,на който гласувалите се обявяват за българи,а не за гърци,сърби или македонци и гласуват за Българска екзархия.

✅✅✅От тук произлиза и факта, че нашият етногенезис, култура, език, история и бит е абсолютно идентичен, с този на гражданите на РСМ, които се самоопределят като “северни македонци”, а ако случайно има наследници на деевните македони днес в РСМ, то те със сигурност са част от малкото им гръцко-говорящо малцинство.

✅✅✅През късната Античност в територията на дн. РСМ е била държавата Пеония (от “пеони”), които са били тракийски народ, а в най-западните покрайнинни части на дн. РСМ са живеели илири (древен народ, за който се твърди, че е коренът на албанците) и е била държавата Дардания.

“А пеонците са българите. Не вярвай на глупаците,
да смяташ, че пеонците са различни от тях.
Те (глупаците) смятат, че Аксиос е различен от Вардара. …
А някога бяха господари от планината Пинд … почти до самия Константинопол
чак до времето на най-силния самодържец Василий,
който напълно им свил врата
и ги направи роби на Ромейската държава.”

Йоан Цеца

/Йоан Цеца (Цец, Цецес) е византийски учен, поет, граматик и филолог от Константинопол през 12 век./

✅✅✅Това пише той през 12 век за пеонците, след приемането на Християнството при Борис и общата писменост, при което бариерите между автохтонните траки и придошлите през 7-ми век българи се разрушават и те стават един народ, с един език и една държава.

✅✅✅Македонистите не могат да обяснят защо си преписват историята на древния народ на Александър и Филип Македонски, при положение, че Античната държава Македония въобще не е била в земите на днешна Северна Македония.

Тя се е намирала в Егейска Македония, която е в границите на днешна Гърция и която също от 7 век е населена с българите на Кубер (брат на Аспарух).

✅✅✅Разликите между пеоните, мизите, сердите, гетите и т.н. (траки) от едната страна и древните македони (а не македонци) от другата, е доста съществена.

ЗА ДРЕВНИТЕ МАКЕДОНИ (не македонците)

✅✅✅На първо място народът на Александър и Филип Македонски, ако не един от многото елински (гръцки) народи от Античността, наред с Атика, Тесалия, Спарта и т.н., то със сигурност е гръко-мански народ.

✅✅✅Самият Александър е обучен от Аристотел на древно-гръцки език, въпреки наличието на техен език наричан древно-македонски език (другото разклонение от елинската група езици).

✅Тук ще се намесят някои да кажат че Древна Елада не е Гърция и последното наименование произлиза от 19 век. Така е, ама това си е наше и наименование, и това не знам как ги касае, защото на съвременен гръцки език Гърция звучи “ЕЛАДА”.

✅✅✅На следващо място самият Александър няколко пъти е провъзгласяван от “приятел на гърците(елините)”.

✅✅✅Наименованието “елини” изчезва след приемането на Християнството от гръцките поданици в Източната Римска империя, защото това “елин” става силно обидна дума със значение на ЕЗИЧНИК.

✅✅✅После потомците на древните елини се наричат в империята “ромеи” и говорят на гръцки език.

✅✅✅Бащата на Александър – Филип Македонски не покорява Древна Елада, а я обединява в “гръцки съюз” (съюзът на Коринт) срещу Персийската империя.

✅✅✅След като Александър завладява Персийската империя, той разпространява ЕЛИНСКАТА (ГРЪЦКАТА) култура, за които има свидетелства и днес в днешен Иран,Индия, Афганистан,Пакистан. Гръцкото наследство има още доста следи в районите на Кашмир, Памир и Индия.

✅✅✅И съвременните македонсти искат да кажат, че народът на Александър се е отказал от това дълбоко гръцко минало и език и е приел българската култура, празници и славянски език (западно български диалект с натурално заедно наречие).

ЗА ТРАКИТЕ

✅✅✅На другият полюс са траките (пеоните, мизите, сердите и т.н.), които са прародителите на съвременните македонци (българи) и българите.

Те не са гърци, нито гърко-мани.

✅✅✅Те не са притежавали висока цивилизация по онова време, нямали са писменост, а са използвали латинската.

✅✅✅Те не приемат нищо от гръцката култура, а живеят в племенни съюзи, които воюват помежду си.

✅✅✅Траките може да се каже, че по-скоро РОМАНИЗИРАНИ, т.е. със силно влияние не на гръцката култура, а на латинската (римската) култура и език. Това се проявява най-вече на север при даките.

✅✅✅Самият Херодот (бащата на историята) ги описва като отделен от елинските народи. Той казва за траките:

“Траките след индийците са най-многобройните в света. Ако те бяха нещо общо и се управляваха само от един владетел, биха били непобедими и според мен най-могъщи от всички, които съществуват. Тъй като това обаче е невъзможно и със сигурност никога няма да бъде постигнато от тях, те са слаби.”

✅✅✅Те са споменати, че са воювали срещу обединена Елада (Гърция) още по време на Троянската война,описана от Омир в Илиада на страната на ТРОЯ!

✅✅✅После се бият на страната на Персийската империя срещу гърците (елините).

АКО МАКЕДОНИСТИТЕ ОБОРЯТ ТЕЗИ МОИ ТОЧКИ, КАКТО ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ИМ ОБЕЩА, И АЗ ИМ ОБЕЩАВАМ, ЧЕ ЩЕ ИМ ДАМ 1 МЛН. ДОЛАРА.

ПЕТЪР НИЗАМОВ
Председател на “Български Юридически Комитет”

N.B.

Важно е да се отбележи, че това ВМРО, за което пишем няма нищо общо с комунистическото ВМРО на Каракачанов (Агент “Иван” – доносник на 6-то управление на Държавна сигурност) и неговите  протежета Джамбазки и Александър Сиди. Та точно техните господари от БКП и водещи офицери от ДС проведоха кърватата и насилствена македонизация в Пиринска Македония, изгониха българските бежанци от Егейска Македония в Югославия…

Наскоро пък хванатият да кара с огромно количество алокохол в кръвта след запой с леки жени в Банско – Ангел Джамбазки, основа самозван “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония”, в който самите членове дискредитират каузата: Първо с това, че голяма част от тях са действащи политици, депутати и евро-депутати като безпардонния простак Анрей Слабаков (ВМРО), Искрен Веселинов (ВМРО), авторът в комунистическия парцал в-к “Труд” – Кристиян Шкварек, редакторът на профанизиращото реалити “Фермата” – Костадин Филипов и др. водевилни лица. В същото време са пренебрегнати истински борци на каузата като Никола Григоров от “Сите българи заедно”, Петър Низамов (Председател на “Български юридически комитет” и автор в този сайт) и много други лица ценни за каузата. Така, че този т.нар. “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония” е нищо повее от поредната ПИАР платформа на ВМРО на Каракачанов, който въпреки, че стои в сянкаслед изборите за нови председатели, той е собственик на всички имои на ВМРО и им дърпа конците. Българска работа… Хубава като идея, но българска като изпълнение и вероятно няма да постигне обявените цели, защото реланите им цели са гласове за ВМРО за следващите избори. 

Македонците

Македонците
Създаване на екзархията. На 28 февруари 1870 г. С ферман на султан абдул азис е създадена българската екзархия – по силата на султанския ферман и екзархийския устав, изработен от църковния събор, свикан в цариград през 1871 г. , българската екзархия е първата официално призната българска институция след близо 500 години османска власт. Според фермана за създаването й екзархията теоретично покрива всички земи, населени с етнически българи – историческите области мизия, тракия и македония. Ферманът, с който е учредена. Българската екзархия. Карта на българската екзархия ( )

Македонците Македонците Македонците Македонците Македонците Македонците Македонците Македонците

Чети още по темата на:

Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Македонците
Previous articleВИДЕО: Диалог между Александър Стамболийски и Анархистите
Next articleЩЕ ИМА ЛИ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ГЕРБАДЖИЙКИТЕ, които отнеха и продадоха българско дете в Ямбол по времето на управлението на Борисов и ПП ГЕРБ?
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !