Петър Низамов : “Герб са виновни за наводненията в Бургаско”. Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения.

148
0

“Това ни докара ГЕРБ в с.Черни връх… Есенен дъжд -4 жертви, 4 скъсани язовирни стени в Бургаско… И всичко това след 1 млн. лв. дадени за система за предупреждение на фирма близка до ГЕРБ …

ГЕРБ и община Бургас на Димитър Николов, са усвоили над 1 милион лева (550 хиляди евро) за… система за предупреждение при наводнение.
Днес , аз и “Свободна Европа срещу предателите” , и “Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства” бяхме там за да помогнем в спасителната акция.” – това каза Петър Низамов – Перата, станал известен с ловът на нарушители на границата и с гражданските си изяви като лидер на Цивилните отряди за защита на жените и вярата и две неправителствени организации- “Свободна Европа срещу предателите” , и “Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства”

Снимка на петър низамов     petar nizamov.

Първият есенен дъжд, както знаем, при ГЕРБ винаги прави наводнение. Но система… няма.
Никой не беше предупреден, водата заля народа.
Като утешителна мярка, Бойко им прати 3-ма министри да ги спасяват…
Припомняме новината, публикувана без редакции:
“Нова система за следене на морски, речни и язовирни нива ще предупреждава жителите на Община Бургас за риск от наводнения. Тя ще получава информация за водните нива в реално време от 17 точки за мониторинг, оборудвани с камери за видеонаблюдение и захранвани от соларни панели. Въз основа на обработените данни и на база събрана информация от минали наводнения, ще представя 10 симулационни модела, показващи как би изглеждало наводнение според обема на валежите, релефа и др. Целта е превантивно да се онагледи накъде би тръгнала водата, за да могат местните власти да вземат мерки и да се избегнат щети и жертви. 
Системата се разработва по проект за 550 хил.евро, финансиран от Министерството на околната среда и водите.
Ще бъде актуализиран и Планът за действие при наводнения на Община Бургас. Специалисти и жители на рискови райони ще бъдат обучени за работа с информационната система, както и за предприемане на мерки за превенция.”

Не три, както бе първоначалната информация на нашите източници, а цели седем язовира са излязли извън строя и нанесоха потресаващи унищожения и смърт в общините Камено, Бургас и Айтос.
Скандалното разкритие направиха водещи хидроинженерни експерти. Ставало въпрос за каскадни язовири.
По принцип не правили голяма приливна вълна и затова не били включени в списъка с опасните водни хранилища.
Що за скандален контрол е упражняван се пита в задачата?! Четири от язовирите са в община Бургас, 2 – в община Камено и 1 в Община Айтос.
Съставени са актове за нарушение на техните стопани и са издадени предписания за възстановяване на стените.
Към този момент броят на жертвите е четири официално, но по неофициална- шест.

Издирват се хора, които са в неизвестност с часове. Мнозина се питат вече дали полицията и прокуратурата ще се самосезира.

Петър Низамов беше организатор на доброволците дошли да търсят изчезналите хора и да помагат на полиция и пожарна. 

Местните жители са много благодарни за помощта оказана от доброволците.

Пороят отнесе стената 2 км. в турска територия, местни я предават за “железо”, там не била секретна…

 

Петър низамов : "герб са виновни за наводненията в бургаско". Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения. Петър низамов : "герб са виновни за наводненията в бургаско". Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения. 640 9a775d771c6e58c9b23d3896e9896c26 петър низамов : "герб са виновни за наводненията в бургаско". Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения. Петър низамов : "герб са виновни за наводненията в бургаско". Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения. Петър низамов петър низамов : "герб са виновни за наводненията в бургаско". Взели са над милион за система за предупреждение за наводнения.
 Току що научихме, че Великата Телена Стена на Валерко се е преместила с 2 км. навътре в  териториална Турция, поради невиждани природни стихии като дъжд и вятър.
От Турция са изпратили протестна нота до българското правителство и лично Ердоган се е обадил на Бойко Борисов, да си вземем незабавно секретното съоръжение от тяхната територия или ще го считат за акт на нападение със секретни телени съоръжения.
В момента цялото правителство се е събрало в Банкя и умуват, кой да спечели обществената поръчка за прибирането.
Докато това става обаче, местни хора от турската страна вече са започнали да събират “железото”. Отвъд границата оградата не е дълбоко засекретена и обект на националната сигурност. Турците нямат против някой да разчисти без да му плащат…
Петър Низамов публикува преди дни клип, в който се вижда, че част от границата ни е без ограда:

За да няма повече въпросителни.. Има ли ограда или няма.
Днес 20.10.2017г. – заповядайте липсата на ограда на Българо-Турската граница…
Това е границата на ЕС с Турция. Дали минават мигранти безпроблемно според вас…?
Валери , Валери, къде са парите от Хоградата… ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here