Низамов: Настоящето наподобява много действителността преди Първата и Втората Световна Война

179
0

Днес, на 11-тия ден, в 11-тия час, на 11-тия месец 1918г. – преди точно 100 години, са зазвъняли камбаните на примирието за края на Първата Световна Война . Великата война, както я наричат е първата най-голяма касапница в историята.

Прочетете статия и помислете дали ситуацията сега не наподобява много на тази преди Първата и Втората Световна Война.

Зараждащият се 20 век получава своето кръщение в кръв и пепелища. През този хубав август на 1914-та година, Европа е в мобилизация срещу Германия, но най-вече срещу самата себе си.
Ще участва царска Русия и нейният народ от бедняци, републиканска Франция- нейната омраза към “швабите” и мечтата и да си възвърне Елзас и Лотарингия. Англия, която възнамерява да прекърши амбициите на нова Германия.

Сð½ð¸ð¼ðºð° ð½ð° ðŸðµñ‚ñŠñ€ ðð¸ð·ð°ð¼ð¾ð².
Пушечното месо пристига от всякъде. От Индо-Китай, от Индия, от африканските страни.
Войната започва като в 19 век – с ярки и красиви униформи, но ужасяващата мощ на новите оръжия, бързо я превръщат в отвратителна касапница.
Годините 1914-18-та изобретяват ТОТАЛНАТА ВОЙНА по суша и по вода.
засегната на свой ред Америка ще влезе във войната с процъфтяващата си индустрия. И най-вече с нейната още съществуваща тогава – вяра в свободата.
Президентът Уилсън приготвя страната като за Кръстоносен поход. поход на демокрацията срещу империите на Стара Европа, които заробват народите си. Пристигайки в Европа, войниците на генерал Пършинг заварват прощъпулника на войната с танкове.
И когато накрая на 11 ноември 1918г. зазвъняват камбаните на примирието, радостта на Народите изразява една увереност. Тази, че са оцелели от НАЙ-ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА.
Славата на победителите има твърде висока цена и неудачния Версайски мирен договор НИЩО НЕ УРЕЖДА.
Ужасите от войната не са успели да измъкнат омразата от сърцата на Народите.
Просперитетът на Европа е унищожен, младостта е покосена.
Убитите са 9 милиона.
От старите империи се пропуква първа тази на Николай 2.
Русия изнемогва от войната, от своята нищета и подтисничеството на един архаичен режим.
Работнически стачки избухват в цялата страна.
От изгнание някой си Улянов, който по-късно ще стане известен на Света под името Ленин насърчава вълненията.
Армията се бунтува, излязъл на улицата Народът иска хляб.
Старата Русия кротувала с векове се вдига на въстание.
През март 1917г. последният цар от династията “Романови” тръгва към съдбата си.
Докато хората от Народа събарят символите на 300-годишната династия, капитализмът прави опит да се установи.
Ленин спешно се връща в страната в един брониран влак, обезпечен и финансиран от Германия.
От изгнание в Америка се връща и Троцки.
ДВАМАТА ЗАПОЧВАТ СВОЯ ВЪЗХОД КЪМ ВЛАСТТА.
Добрата дума на Болшевиките се разпространява в цялата страна. Ленин обещава мир веднага и с поддръжката на армията сваля законното правителство.
На вечерта на 7-ми ноември 1917г. шепа войници се оказват достатъчни за превземането на Зимния дворец.
По-късно официалното кино ще даде на този военен успех друга версия, по-подходяща за революционната пропаганда.
Ленин е спечелил и се заема да осъществи мечтата на живота си – създаването на един нов Свят.
тържеството на Руската революция предизвиква голямо сътресение в цял Свят.
Победена Германия на свой ред се запалва от речите на “спартахистите” и Роза Люксембург.
Ваймарската република е спасена от революция в последния миг. От армията.
В Италия на сцената се качва Бенито Мусолини.
Социалистически активист, създал през 1919-та година фашистите, които твърдят, че са социалисти и националисти.
В една страна, която също е в разгара на революционната криза, фашистите се превръщат в усмирители на стачки.
Всъщност в Италия властта е оставена на произвола на съдбата. Някой просто трябва да се протегне и да я взема. Достатъчно ще бъде през 1922-ра Мусолини да тръгне на поход към Рим и да премине към него в един малко смешен парад, за да направи от него крал Виктор–Емануил шеф на правителството. През 1925 година Мусолини става “Il Duce” – вождът.
Населението е военизирано от най-малка възраст. Върховен орган на управлението е великият фашистки съвет. На практика Мусолини управлява сам. Той бленува да върне на Италия величието на Древния Рим.
Безродна смесица между колективистично чувство и атеистична идеология фашизмът се разпространява навред в Европа и вещае нови злини.
Унизената Германия търси изкупителни жертви. Комунистите мечтаят за работническа република. Страна чака гласът, който да и каже, че тя все още има бъдеще. Това ще бъде гласът на един незначителен, озарен индивид- Адолф Хитлер.
Хитлер е написал в затвора една книга “Mein Kampf” , в която излага цялата си мисъл. Обяснява, че поражението през 1918-та година са виновни евреите и потвърждава превъзходството на арийската раса.
В една страна останала без път и посока, неговият успех непрекъснато ще расте.
Далече от тези обезпокояващи трусове Америка живее безгрижно. Просперитетът е внушителен по подобие на гледката на небостъргачите, илюстриращи доброто здраве на една Америка, станала първа индустриална мощ в света.
Цялата страна играе на борсата , така, както се играе в казиното. Хувър става президент на страна, горда със своите постижения и ценности, но която всъщност живее на кредит.
През 1929-та година в един октомврийски четвъртък, Уолстрийт- символ на тържествуващия капитализъм – рухва като въздушен замък. Паника обхваща вложителите. За три седмици борсата губи 40 % от своите капитали. Милиарди долари се изпаряват като дим. Икономиката е разорена. Милиони американци са тласнати в нищета. Безработицата взима застрашителни размери.
ТОВА Е ВРЕМЕТО НА НАЗРЯВАЩИЯ ГНЯВ.
Икономическият успех на САЩ е прекъснат, капитализмът- дискредитиран.
През 1932г. за президент е избран Рузвелт. Той изобретява “The new deal” – новото раздаване, новия курс. Това е новата роля на държавата, която от “нощен пазач”, ще се превърне във “футболен съдия” и ще съживи икономиката.
Но кризата рикошира, прекосява Атлантика и нанася удар на още неукрепналата Европа.
Последиците от нищетата и безработицата са катастрофални. През зимата на 1931-32г. безработните в Германия са 9 милиона.
Това е същинска благодат за комунистическите агитатори и начинаещите диктатори-чудотворци.
От двете злини, немската промишленост избора Хитлер, който е предпочела пред “червените”. На изборите през 1932-ра старият Хиндембург е преизбран за президент. само година по-късно Хитлер е на власт. Вечерта след неговото назначение нацистите ликуват и пеят : “Днес Германия е наша, утре и целия Свят”. Интелектуалците са първата мишена. Нацистите започват да изгарят книги. Евреите са изключени от новата немска държава.
Нацистката диктатура е установена вече и нищо няма да я спре.
Германският Народ я одобрява, защото благоденствието постепенно се възвръща, икономиката отново започва да работи. Във всеки случай тези, които имат смелостта да и се противопоставят, бързо научават тоталитарните методи на новия режим.
1935г. – възобновена е военната повинност. След по-малко от година Германия отново нарушава Версайския мирен договор като отново окупира областта Рейн. Франция и Англия не реагират.
В Япония все същата икономическа криза е извела военните на власт. Императорът Хирохито е оставил свобода на действия на своите генерали, които мечтаят за военни завоевания. Манджурия е първата жертва.
В Москва Ленин е починал. От 1928-ма Сталин води съдбините на революцията. Страната създава идилична представа за себе си. Ентусиазираните работници изграждат “родината на социализма”. Старханов поставя рекорди за производителност и така показва на Света “превъзходството на социализма”. Цялата страна се учи да чете и пише. Сталин го ласкаят. Да се доближиш до него е “радост”, достатъчна да запълни цял един човешки живот.
Комунистите от цял Свят се гордеят да носят “красивото” име “сталинисти”.
“Най-великият човек на всички времена” наистина става Бого-равен.
Сталин сам въплъщава революцията, макар, че вече се отказал да я изнася в останалата част на Света за да я укрепи в собствената си страна.
ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ Е ДОСТА РАЗЛИЧНА ОТ ТАЗИ, КОЯТО РИСУВА ОФИЦИАЛНАТА ПРОПАГАНДА.
Терористичен режим властва над цялата страна. Руските селяни се мечтали да притежават земя. Сполетяла ги е насилствена и кървава колективизация на земеделието, взела милиони човешки жертви.
1932-та година, кризата не е подминала и Франция. Парламентарният режим е яростно оспорван от нацистите. Фашистката опасност тласка комунистите и социалистите към разбирателство. Образува се Народният фронт. Леон Блум ще трябва да отстоява на надигащите се опасности.
Най-напред в Испания, където Франко в оръжие в ръка е тръгнал срещу избраното комунистическо правителство. В продължение на 3 години там националисти и републиканци ще водят сурова гражданска война.
Испанската война е бойно поле на идеологиите, които върлуват в Европа. Опитен полигон за експериментиране на новите оръжия и генерална репетиция преди генералното сражение, което ще започна на 1 септември 1939-та година със започването на Втората Световна Война.
Москва и комунистите от КомИнтерна се втурват на помощ на републиканците.
Хитлер изпраща на Франко легионът “Кондор” . Елитна , бойна част на армия, която от ден, на ден става все по заплашителна.
1936-та година.
Хитлер и Мусолини въпреки от предишните си различия основават оста Рим-Берлин. Няколко дни по-късно, тя се удължава и стига до Токио.
Германия и Япония подписват пакт против КомИнтерна, против комунистическата опасност. С това Хитлер разкъсва своята дипломатическа изолация.
1937-ма година . Страшната японска армия нахлува в Китай на Чан Кайши. Авиацията, която скоро ще действа в Тихия океан се тренира бомбардирайки без разлика цивилни граждани и военни цели.
В КИТАЙ , ЯПОНСКАТА АРМИЯ ЩЕ СЕ ОТЛИЧИ С НЕЧУВАНИ ЗВЕРСТВА.
Хитлер решава да направи още една крачка към създаването на “Великия Райх”
12 март 1938г. Това е Аншлусът. Немската армия влиза в Австрия.
шест месеца по-късно в Мюнхенската конференция, Фюрерът диктува своята воля. Франция и Англия , мислейки, че така спасяват мира, приемат разпокъсването на Чехословакия.
Ударът на Хитлер пак е бил успешен.
Западните страни се безпокоят, но критиките им остават на равнище – речи. Рузвелт опитва да убеди американското обществено мнение, че страната трябва да се готви за война. Американците, излъгани през Първата световна Война да се бият на страната на Британската и Френски колониални империи – не иска и да чуе.
14 март 1939-та година.
На слабостта , на протакането, Хитлер отговаря със сила. 6 месеца след Мюнхен, цяла Чехословакия пада под немския ботуш.
на 29 август Сталин забива нож в гърба на Западните страни. Нацистка Германия и Съветския съюз подписват пакт за ненападение. Тайна клауза гласи двете страни да си поделят останките на Полша.

1 септември 1939 година …
Немската армия влиза в Полша. Страна няма сили да устои на комбинираните танкови и въздушни нападения. Злощастната Полша е смазана само за няколко дни. Хитлер ликува.
Всичко изглежда толкова лесно. Руски и немски войници се побратиняват.
Този път войната е обявена. На французите не им е по сърце. Армията мисли, че готова за нея. Всъщност – ТЯ Е ЗАКЪСНЯЛА С ЕДНА ВОЙНА…
Англия влиза във войната на страната на съюзницата си Франция, с което започва Втората Световна Война.

автор : Петър Низмаов

 

 

 

Previous articleСорос се радва, че има такива “патриоти” като Валери Симеонов
Next articleКак Първата Световна Война доведе до Втората
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !