КОЙ НА КОЙ Е ЧОВЕК В ПЛОВДИВСКИЯ СЪД – СЪДИЯ ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА

532
0

КОЙ НА КОЙ Е ЛОБИ В ПЛОВДИВСКИЯ СЪД – ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА – ОКРЪЖЕН СЪД

Което също е доста интересно е, че в Окръжен съд- Пловдив правораздават с прЕсъди (с „е“) , например решение на ХРИСТО СИМИДЧИЕВ,СИЛВИЯ ЦАНКОВА, ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА, от Окръжен съд-Пловдив, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Екатерина Роглекова стана известна с тпва, че оправда Цветан Цветанов през далечната още 2013г., когато още само разяределяше делата в Районен съд-Пловдив от 2011г. ( десет години)…

Вижте тук

ОБОБЩЕНИЕ:

Съдия Екатерина Роглекова е назначена за зам. председател и да разпределя делата на принципа на „случайното разпределение на делата“от Веселин Хаджиев – тогава председател на Районен съд Пловдив.

Същата тя оправдавата Цветан Цветанов по първото му дело, а на втора инстанция е оправдан от същия този Веселин Хаджиев, който вече е председател на Окръжен съд в Пловдив през 2014г.

После същият той я предлага за повишение на същата длъжност (да разпределя делата) в по-горния съд – Окръжен съд – Пловдив, но ВСС отказва по времето на кабинета Орешарски.

После сестрата на Екатерина Роглекова оправдава Цветан Цветанов по второто му дело.

А Веселин Хаджиев изкарва два мандата като председател на Окръжен съд в града под тепетата.

Когато трябва да се избира нов председател на Окръжен съд в Пловдив, се явяват само той и настоящата председателка на съда – Розалия Шейтанова.

РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА СЕ ЯВЯВА С КОНЦЕПЦИЯ БУКВАЛНО КОПИРАНА ОТ НЕГОВАТА И ПОЛУЧАВА МАНДАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ПЛОВДИВ.

Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%8f %d1%88%d0%b5%d0%b9%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Съдия розалия шетанова

Т.Е. ДВАМАТА ЕДИНСТВЕНИ КАНДИДАТИ СЕ ЯВЯВАТ НА КОНКУРСА С ЕДНА И СЪЩА КОПИРАНА КОНЦЕПЦИЯ И ВЕСЕЛИН ХАДЖИЕВ СЕ ОТКАЗВА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ. Вижте подробности ТУК!

Този сценарий май ни е познат от назначението на Гешев за главен прокурор след мандатите на Цацаров, когато цацаров по абсолютно същия начин си назначи наследника без да допуснат нито един друг кандидат за поста.

НА КОЙ СА ХОРА И ОТ КОЙ ДА СЕ УЧАТ… НА ГЕРБ? НА ЦАЦАТА?

РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА е съпруга на ИВАН ШЕЙТАНОВ – председателя на най-големия районен съд след пловдивския в съдебния окръг – АСЕНОВГРАДСКИЯ РАЙОНЕН СЪД.

Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d0%98%d0%92%d0%90%d0%9d %d0%a8%d0%95%d0%99%d0%a2%d0%90%d0%9d%d0%9e%d0%921 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Съдия иван шейтанов

Кой е съдия Иван Шейтанов четете нашето разследване на : Съдия Иван Шейтанов си нагласял на себе си поръчковите дела в Асеновград докато е председател?

А КОЯ Е СЪПРУГАТА МУ – РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ В МОМЕНТА НА ОКРЪЖЕН СЪД-ПЛОВДИВ, ЧЕТЕТЕ НАШЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА : КАК С ПРЕПИСВАНЕ СЕ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД ПЛОВДИВ

Това е драги ми читатели, днес съдебната ни система, където би трябвало да има хиляди НЕЗАВИСИМИ един от друг съдии се командва от шепа разбойници, които си разпределят на удобни съдии „важните“ за тях дела.

За целта председателите и зам. председателите на съдилищата трябва да са сигурни и благонадеждни техни хора!

За да не попаднат делата в „несигурни“ ръце…

Подробносто относно връзките на съдийката:

Със заповед №749 от 16.08.2011г. на Председателя на РС Пловдив ,
считано от 15.08.2011г. на Екатерина Роглекова -заместник на административиния ръководител е възложено извършване на разпределението на
делата между съдиите
 -докладчици чрез използване на програмния продукт
за случайно разпределение”Law choice”.

Т.е. г-жа Роглекова, която, между другото отделя доста пари за платичен тунинг, е разпределяла делата от 2011г. като зам-председател на Район съд в Пловдив, като е назначена на това място от бившия председател на Окръжен съд – Пловдив по времето на кабинета Борисов 1.

От този пост, по предложение на същия този председател на ОС-Пловдив – Веселин Хаджиев, тя е трябвало да отскочи на същата позиция в по-горния съд – Окръжния.

Повече за него можете да четет в статията ни: КАК С ПРЕПИСВАНЕ СЕ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД ПЛОВДИВ

23 Юли 2014, Висшият Съдебен Съвет току-що е отказал Екатерина Роглекова да стане зам-председател и да разпределя делата на Окръжен съд – Пловдив.

Тогава тя получава тази номинация почти веднага след като оправда Цветан Цветанов в Район съд – Пловдив. Само, че ако си спомняте, тогава ГЕРБ не бяха на власт. Може би за това тя не разпределя делата на Окръжен съд Пловдив още от тогава.

Дебатът във ВСС, при който отказаха да сложат Роглекова на пост, на който да разпределя всички дела в ОС-Пловдив, видимо изнерви Ясен Тодоров, който заяви, че съдия Роглекова няма „никакъв негатив в биографията си“, което е силно преувеличено и „Силно се надявам този спор, който направихте, да не е свързан с решение на съдия Роглекова по конкретно дело“, заяви Тодоров, след което Калпакчиев го попита кое решение има предвид. Тодоров обаче не отговори дали визира делото срещу Цветанов, а каза само „всички знаем“.

Същият този Ясен Тодоров, за който се говори, че е човек на ГЕРБ и Пеевски, след мандата му във ВСС веднага беше повишен в Национална следствена служба.

Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d1%8f%d1%81%d0%b5%d0%bd %d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Същият този ясен тодоров, за който се говори, че е човек на герб и пеевски, след мандата му във всс веднага беше повишен в национална следствена служба.
Всс отказа ръководен пост в окръжен съд-пловдив на съдийката, която оправда цветанов
Съдия Екатерина Роглекова.

След остър спор по време на днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да назначи съдия Екатерина Роглекова за зам.-председател на Окръжния съд в Пловдив. В момента съдия Роглекова е зам.-председател на Пловдивския районен съд, тя стана особено известна след като оправда бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за клевета, което съдия Мирослава Тодорова заведе срещу него.

Предложението за назначаване на Роглекова е на председателя на ОС-Пловдив Веселин Хаджиев, който допреди година бе шеф именно на Районния съд в Пловдив. Той днес предложи двама свои заместници – Роглекова и другия зам.-председател на РС-Пловдив Недялка Свиркова, но ВСС отхвърли и двете предложения. Предложението на председателя на ОС-Пловдив така и не бе одобрено, като 11 от членовете на съвета гласуваха „против“, 9 бяха „за“ и 2 се въздържаха.

ДАЛИ РОГЛЕКОВА НЕ Е ЛОБИ НА ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ?

ДРУГ ИНТЕРЕСЕН ФАКТ Е, ЧЕ ….

ТЯ Е ДАЛА НА ЦАЦАРОВ ДОСТЪП ДО ДОКУМЕНТИТЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ (когато беше още в ГЕРБ), което е абсурдно съдия, който уж трябва да е независим, да обсъжда дело с обвинител № 1 в държавата, който е и страна по него.

Най-странното е, че ВСС не намира нищо лошо в това! Защо ли? Еми те си я назначиха да им разпределя делата във втория най-голям район в България, а после и в целия окръг.

По време на задължителното изслушването на Цацаров пред ВСС точно преди гласуването на кандидатурата му за главен прокурор, той признава и още нещо смущаващо. Казва, че е изискал и прочел дело, което е разпределено на друг пловдивски съдия в друг съд. Става въпрос за тъжбата за клевета, заведена от бившия председател на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов. Искът е отхвърлен от заместник-председателя на Районен съд – Пловдив Екатерина Роглекова. Цацаров признава, че чете чужди дела в отговор на въпрос на члена на ВСС Калин Калпакчиев:

„Прочел съм го (делото – б.а.), помолих председателя на Районния съд (Веселин Хаджиев – бел.ред.) да ми го представи. Най-малкото заради съществения медиен и обществен интерес. Прочитането е било преди да е определен съдията-докладчик. От там насетне той е работил повече от самостоятелно“.

От думите на Цацаров се разбира, че като шеф на по-висшата съдебна инстанция, той изисква конкретно дело „колегиално“, но без да има такава обичайна практика в съда. Взимайки го преди да е разпределено на съдия, той променя поредността на постъпващите дела и така се намесва в случайно разпределение. И оказва влияние върху последвалия избор на съдия. Признанието още тогава води до сериозни притеснения. Първо, че Цацаров проявява интерес към чужди дела, без да му е в работата и дори без да са стигнали до неговия съд. Той може да приложи този подход много по-лесно като главен прокурор, защото има власт над всички прокурори. Вторият притеснителен факт е, че Цацаров проявява интерес по делото срещу действащия вицепремиер Цветанов, който първи го подкрепя в кампанията му за главен прокурор. Няколко месеца по-късно съдия Роглекова оправдава Цветанов с аргумент, че той изразява мнението си като редови гражданин. През юли 2013 г. тя става началник на Пловдивския районен съд. Към този момента Цацаров има удобно мнозинство от верни хора във ВСС и може да кадрува в цялата съдебна система.

ДОСТА ИНТЕРЕСЕН ФАКТ Е, ЧЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Е ОПРАВДАН НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ОТ РОГЛЕКОВА, АНА ВТОРА – ОТ СЕСТРА Й, КОЯТО ПЪК Е ГЛЕДАЛА ДЕЛОТО ЗА ТРАФЕДИЯТА В „ИНДИГО“, КЪДЕТО ПОЧИНАХА ДЕЦА, А НАКАЗАНИЯТА БЯХА МЕКО КАЗАНО СМЕШНИ !!!

Екатерина Роглекова, която в крайна сметка след връщането на Борисов на бял кон през 2014г., вече отговаря за „случайното“ разпределение на делата в наказателно отделение и те да попадат само на „сигурни“ и „благонадеждни“ техни съдии за тяхните хора.

Съдия екатерина роглекова
Съдия екатерина роглекова
Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d0%95%d0%9a%d0%90%d0%a2%d0%95%d0%a0%d0%98%d0%9d%d0%90 %d0%a0%d0%9e%d0%93%d0%9b%d0%95%d0%9a%d0%9e%d0%92%d0%90 %d0%9f%d0%a0%d0%95%d0%94%d0%98 %d1%82%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d0%b0 1 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d0%95%d0%9a%d0%90%d0%a2%d0%95%d0%a0%d0%98%d0%9d%d0%90 %d0%a0%d0%9e%d0%93%d0%9b%d0%95%d0%9a%d0%9e%d0%92%d0%90 %d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4 %d1%82%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d0%b0 1 1 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Екатерина Роглекова преди и след пластиката.

Тя е била в състава на съда, който оправдава Цветанов на първа инстанция. 

Екатерина Роглекова е сестра на съдийката от ВКС – Надежда Трифонова , която освободи окончателно австралийския убиец Джок Полфрийман, убил момче в центъра на София с нож. 

Тя е и съдийката , която протакаше делото „Индиго“, където починаха 11 деца,  аобвиняпеми бяха собственици на заведения в София. В крайна сметка нямаше наказани за тази огромна трагедия. Защо ли? Долу ще ви напомним за случая ИНДИГО.

Тя оправдава и убийците на екс-премиера Андрей Луканов !

Съдия надежда трифонова
Съдия надежда трифонова -е сестра на роглекова

ПРЕЗ 2012Г. – ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА ПОЛЗВАЛА ПРАКТИКА НА ЕСПЧ В ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИНА ЦВЕТАНОВ СЪДИЯ ЕКАТЕРИНА РОГЛЕКОВА ПРИЛОЖИЛА „ГРАМАТИЧЕСКИ И СМИСЛОВ АНАЛИЗ“, ЗА ДА ОНЕВИНИ МВР ШЕФА

Ето какво пишат тогава медиите :

Пловдивският районен съд (ПРС) е дублирал практиката на Европейския съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ), за да оправдае вътрешния министър Цветан Цветанов по делото за клевета, заведено от бившия председател на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова. Това става ясно от мотивите към присъдата, произнесена през октомври, публикувани в интернет в четвъртък вечерта. Зам.-ръководителят на ПРС Екатерина Роглекова цитира решения по шест дела, разгледани от европейските магистрати, като обаче пропуска да отбележи, че всички те са в защита на журналисти и граждани и правото им да критикуват публични личности и представители на властта, какъвто в случая се явява самият Цветанов. Въпреки това пловдивският съд възприема вътрешния министър изцяло в качеството му на гражданин и препраща изказването му от януари т.г., че като съдия Тодорова работи в услуга на организираната престъпност, към човешкото му право свободно да изразява мнението си. И е категоричен, че думите на Цветанов не могат да се схващат като твърдение, макар че точно така бяха отразявани в публичното пространство месеци наред. „По отношение на клеветата, най-важният критерий за преценка е доколко конкретното изразяване на факти и мнение е обществено значимо и необходимо в контекста на обществения дебат срещу това, дали то се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго, защитими по чл. 4, ал. 2 и чл. 32, ал. 1, изр. 2 от Конституцията на РБ, като се разширяват границите на приемливата критика по отношение на обществени фигури, при справедлив баланс между интересите на общността и интересите на индивида. Именно в тази насока са и решенията на ЕСПЧ при проверка за съответност с оглед изнесените факти, без да се престъпват наложените граници за защита репутацията на другите. Той (ЕСПЧ – бел.ред.) е презюмирал, че приемайки една публична роля, обществените личности се отказват в известна степен от закрилата, предвидена в § 2 на чл. 10 на Конвенцията (за правата на човека и основните свободи – бел.ред.)“, разсъждава Роглекова. Изводите ѝ недвусмислено показват, че тя превратно анализира практиката на европейските магистрати, която се отнася единствено към незащитените от публични държавни постове журналисти и граждани, които си позволяват остри коментари спрямо личности, „облечени“ във власт, коментираха юристи пред Mediapool. Ироничното в случая е, че точно пловдивските съдилища търпят сериозни критики за множеството си решения, които след години стават причина за осъждането на България в Страсбург. Освен това са известни с огромния процент осъдителни присъди, които постановяват по наказателни дела. Така процесът, заведен от Тодорова срещу Цветанов накрая се оказа изключително рядък пример за способността на пловдивските магистрати да правораздават по европейските стандарти, зачитайки напълно човешките права на подсъдимия. Тълкувайки обаче доста свойски практиката на ЕСПЧ. До делото срещу силовия министър се стигна след две негови интервюта от началото на годината пред в. „24 часа“ и бТВ, в които той директно внушаваше за нейни евентуални връзки с мафията, тъй като забавяла мотиви по поредната осъдителната присъда на рецидивиста Васил Маникатов. В първото си интервю от 23 януари Цветанов бе цитиран в заглавието на „24 часа“ – „Найголемият ни критик бави дело срещу мафията“ и в подзаглавие – „Дали съдия Мирослава Тодорова не обслужва организираната престъпност“. „Следва да се отбележи, че както заглавието, така и подзаглавието не са съставени от подсъдимия, нито видно от изложеното по-горе, в тях се цитират дословно негови твърдения. Описаните фрази не се и инкриминират от частната тъжителка. Логическо следствие на обсъдените изявления на подсъдимия Цветанов в интервюто му във вестник „24 часа“ на 23.01.2012 г., но и най-вече на цитираните заглавие и подзаглавие на журналистическия труд, са и въпросите на водещата г-жа Ани Цолова на 24.01.2012 г. към министъра на вътрешните работи: „…Скандал с шефката на Съюза на съдиите – Мирослава Тодорова… Вие я обвинихте, че покровителства, едва ли не, престъпността, организираната престъпност…“, а после и „…мафията“, пише в мотивите си зам.-шефката на Пловдивския районен съд. На този въпрос на водещата на бТВ ден след първото интервю, министърът отговаря категорично: „Абсолютно, абсолютно! Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които са всъщност в услуга не на обществото, не на хората, които плащат данъците за издръжката на тази съдебна система, а които покровителстват организираната престъпност“. Това обаче според съдия Роглекова е израз на правото на всеки гражданин свободно да се изразява, а в случая и да критикува наболели за обществото проблеми и публични фигури, каквато за пловдивския съд несъмнено в по-голяма степен се явява Мирослава Тодорова. „И така – при направения граматически и смислов анализ на инкриминираните реплики на министър Цветанов, съдът намира, че в тях не се съдържа твърдение, че частната тъжителка „покровителства организираната престъпност“, или че е „член на същата“, или каквото и да е излагане на конкретни, но и НЕВЕРНИ факти, които да могат да бъдат квалифицирани като изрично разгласяване на НЕИСТИНСКО позорно обстоятелство. Коментарите на подсъдимия, направени на 24.01.2012 г. в сутрешния блок на бТВ, обсъдени в светлината на предходното интервю на министъра на вътрешните работи от 23.01.2012 г., са изразяване на негативна оценка, отправяне на остра критика от същия, в качеството му на вицепремиер и министър на вътрешните работи, спрямо работата на Мирослава Тодорова като съдия и дейността ѝ като председател на съюза на съдиите“, констатира още пловдивският съд…В подкрепа на тези аргументи подробно се посочват и данни за забавените от бившата шефка на ССБ дела, станали повод за множеството публични атаки на Цветанов срещу нея, които в продължение на месеци бяха отразявани от всички български медии. „Повереникът на тъжителката Тодорова – адвокат Доковска, направи пространен анализ в пледоарията си на НОХД № С 328/2008г. по описа на СГС, по което един от подсъдимите е Маникатов, като обсъждайки как и по какъв начин Васил Маникатов е излежавал предходните си присъди, докато е траел съдебният процес пред състава, председателстван от Тодорова, направи извод, че същият е „толериран от изпълнителната власт и прокуратурата“. Адв. Доковска акцентира и върху наложеното тежко наказание на Маникатов от страна на съдебния състав, за да защити тезата, че същият не е бил покровителстван от Тодорова. В случая тези доводи нямат каквото и да е отношение по съществото на делото, тъй като подсъдимият Цветанов не е коментирал и не е правил изявления по тази тема – нито за хода на процеса, нито за присъдата или начина на изтърпяване на наказанието от Маникатов. Всъщност министър Цветанов е отправил сериозна критика към неизготвянето на мотивите по цитираното дело – този процес е отнел повече от 2 години и 5 месеца, което, съчетано с останалите забавени мотиви по дела от тъжителката Тодорова, според личната му оценка е подход, навеждащ или на професионална небрежност, или е в услуга на организираната престъпност“, разяснява Роглекова очевидно неразбираемият за голяма част от аудиторията дискурс на силовия вицепремиер. Решението на ПРС не е окончателно и ще бъде обжалвано от Тодорова пред Пловдивския окръжен съд, чийто председател е фаворитът на Цветанов и премиера Бойко Борисов за главен прокурор Сотир Цацаров…

А в Окръжен съд – Пловдив бива оправдан от същия този Веселин Хаджиев, за който говорим в статията. Не е ли странно – на първа инстанция оправдан от Екатерина Роглекова – тогава зам-председател на Районен съд – Пловдив, а на втора инстанция от Веселин Хаджиев – Председател на Окръжния съд в града на Тепетата, чиято наследница – Розалия Шейтанова (също протеже на Пеевски, Цветанов и ГЕРБ) е изключително близка с първата съдийка.

Не е ли странно как тези председатели и зам-председатели, които реално разпределят делата на отделните съдии. Как , аджаба, все на тях се падат да гледат знаковите дела, когато някой задължително трябва да се оправдае- техен човек (или казано на прост език – оправи, опраска) или да се накаже – техен враг.

Случайно или не , след като оправда Цветан Цветанов, съдия Екатерина Роглекова беше повишена в Окръжен съд, където играе опасно близо с Хаджиев, Славка Димитрова ( шеф на наказателното отделение ) и Роазлия Шейтанова (Председател на съда) …

Както казахме по-горе, ще ви припомним кой беше случаят ИНДИГО, който потули сестрата на Екатерина Роглекова.

ДЕЛОТО ЗА ТРАГЕДИЯТА В ИНДИГО ПАК ОТЕЧЕ

18. юни 2005

Делото за трагедията пред дискотека Индиго е един ярък пример за бързото и ефективно съдебно производство у нас. Драмата, при която загинаха 7 деца, а други 12 бяха ранени, се разигра на 21 декември 2001 г., а процесът все още не е започнал на първа инстанция, защото папките с материалите продължават да се подмятат между съда и прокуратурата. В четвъртък (9 юни) Софийският градски съд отново не даде ход на делото Индиго, тъй като не се появи адвокатът на единия от подсъдимите Цвятко Барчовски, бивш шеф на Комитета на младежта, физическото възпитание и спорта (КМФВС). Защитникът му Пенка Копринкова заболяла внезапно и се наложило да се лекува в чужбина. Преди да отпътува, тя преупълномощила свой колега, който да защитава Барчовски, но бившият шеф на КМФВС категорично отказал да се занимава с друг адвокат и поради тази причина съдия Надежда Трифонова отложи делото чак за 1 декември.Подсъдими по делото за трагедията в Индиго са шестима души – охранителите Анри Силаги и Георги Василев, собственикът на заведението Красимир Илиев, управителят Ангел Николов, главният архитект на столицата Стоян Янев и Цвятко Барчовски. Първите четирима са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, а Янев трябва да отговаря, че е разрешил изграждането на дискотеката като временен обект. Колкото до Барчовски, той трябва да бъде съден за престъпление по служба, защото през 1999 г. е отдал стадион Юнак (който е публична държавна собственост) под наем в нарушение на Закона за младежта и спорта и на Закона за държавната собственост.По принцип делото в Софийския градски съд (СГС) трябваше да започне на 16 юли 2003 г., но поради куп процесуални недоразумения това не се случи. Проблемите тръгнаха от 15-годишната Александра, едно от пострадалите деца пред дискотеката, която поиска да бъде конституирана като частен обвинител в процеса. Съдия Бисер Троянов обаче отхвърли това искане с мотива, че според последните (тогава) поправки в Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) момичето трябва да заведе отделно дело за нанесените му телесни повреди. Софийският апелативен съд (САС) потвърди определението на Бисер Троянов, но по-късно Върховният касационен съд (ВКС) постанови, че Александра трябва да бъде конституирана като частен обвинител по делото в СГС.Големият резултат от цялата тази история е, че след решението на ВКС Бисер Троянов си направи отвод и делото бе поето от съдия Надежда Трифонова. След като прочете абсолютно всички материали обаче, тя установи, че прокуратурата е допуснала процесуални нарушения и през октомври 2004 г. върна делото за отстраняване на нередовностите. Месец по-късно Софийската градска прокуратура (СГП) отново внесе делото в съда, но… без да е променила дори едно изречение в обвинителния акт. Обвинителният акт отговаря на изискванията на закона и обвинителната теза ще се отстоява в рамките на изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Установените от съдията докладчик нарушения не са отстранени не поради процесуален пропуск, а поради вътрешното убеждение на представителите на обвинението, се казва в писмото, с което СГП обясни на съдия Трифонова защо указанията й не са изпълнени. Тази депеша вбеси съдия Трифонова. Тя публично се закле, че повече няма да връща делото – за да не я обвинят в отказ от правосъдие, но… не успя да стори нищо друго. И по вина на адвокат Пенка Копринкова, която за втори път (след 10 март 2005 г.) си намира основателна причина, за да не се появи в съдебната зала.

ОБОБЩЕНИЕ:

Съдия Екатерина Роглекова е назначена за зам. председател и да разпределя делата на принципа на „случайното разпределение на делата“от Веселин Хаджиев – тогава председател на Районен съд Пловдив.

Същата тя оправдавата Цветан Цветанов по първото му дело, а на втора инстанция е оправдан от същия този Веселин Хаджиев, който вече е председател на Окръжен съд в Пловдив през 2014г.

После същият той я предлага за повишение на същата длъжност (да разпределя делата) в по-горния съд – Окръжен съд – Пловдив, но ВСС отказва по времето на кабинета Орешарски.

После сестрата на Екатерина Роглекова оправдава Цветан Цветанов по второто му дело.

А Веселин Хаджиев изкарва два мандата като председател на Окръжен съд в града под тепетата.

Когато трябва да се избира нов председател на Окръжен съд в Пловдив, се явяват само той и настоящата председателка на съда – Розалия Шейтанова.

РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА СЕ ЯВЯВА С КОНЦЕПЦИЯ БУКВАЛНО КОПИРАНА ОТ НЕГОВАТА И ПОЛУЧАВА МАНДАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ПЛОВДИВ.

Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%8f %d1%88%d0%b5%d0%b9%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Съдия Розалия Шетанова

Т.Е. ДВАМАТА ЕДИНСТВЕНИ КАНДИДАТИ СЕ ЯВЯВАТ НА КОНКУРСА С ЕДНА И СЪЩА КОПИРАНА КОНЦЕПЦИЯ И ВЕСЕЛИН ХАДЖИЕВ СЕ ОТКАЗВА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ. Вижте подробности ТУК!

Този сценарий май ни е познат от назначението на Гешев за главен прокурор след мандатите на Цацаров, когато цацаров по абсолютно същия начин си назначи наследника без да допуснат нито един друг кандидат за поста.

НА КОЙ СА ХОРА И ОТ КОЙ ДА СЕ УЧАТ… НА ГЕРБ? НА ЦАЦАТА?

РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА е съпруга на ИВАН ШЕЙТАНОВ – председателя на най-големия районен съд след пловдивския в съдебния окръг – АСЕНОВГРАДСКИЯ РАЙОНЕН СЪД.

Кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова %d0%98%d0%92%d0%90%d0%9d %d0%a8%d0%95%d0%99%d0%a2%d0%90%d0%9d%d0%9e%d0%921 кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова което също е доста интересно е, че в окръжен съд- пловдив правораздават с пресъди (с „е“) , например решение на христо симидчиев,силвия цанкова, екатерина роглекова, от окръжен съд-пловдив, което можете да прочетете тук! Петър низамов кой на кой е човек в пловдивския съд - съдия екатерина роглекова
Съдия иван шейтанов

Кой е съдия Иван Шейтанов четете нашето разследване на : Съдия Иван Шейтанов си нагласял на себе си поръчковите дела в Асеновград докато е председател?

А КОЯ Е СЪПРУГАТА МУ – РОЗАЛИЯ ШЕЙТАНОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ В МОМЕНТА НА ОКРЪЖЕН СЪД-ПЛОВДИВ, ЧЕТЕТЕ НАШЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА : КАК С ПРЕПИСВАНЕ СЕ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖЕН СЪД ПЛОВДИВ

Това е драги ми читатели, днес съдебната ни система, където би трябвало да има хиляди НЕЗАВИСИМИ един от друг съдии се командва от шепа разбойници, които си разпределят на удобни съдии „важните“ за тях дела.

За целта председателите и зам. председателите на съдилищата трябва да са сигурни и благонадеждни техни хора!

За да не попаднат делата в „несигурни“ ръце…

ОЧАКВАЙТЕ ЦЯЛОТО НИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА АСЕНОВГРАДСКОТО СЕМЕЙСТВО…

Пардон, за Пловдивския окръжен съд.

Previous articleКандидат депутат на Валери Симеонов хванат в крачка да прекарва мигранти в коли на НСО
Next articleХулиганската акция “Мълния” в началото на 1958 година
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации.Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“Собственик и администратор на PetarNizamov.com :Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ЕИК/Булстат : 205028308Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here