Защо ЕВРОТО и доларът никога не могат да бъдат като швейцарския франк стабилни ?

444
0
Дървени въглища Mr PERДървени въглища за скара на дървени въглища darveni vaglishta mr per banner webp compress
Защо ЕВРОТО никога не може да бъде стабилно, колкото швейцарския франк? Отговорът е елементарен! На първо място, валутата на малка Швейцария е най-силната валута в Света. Когато щяхме да правим валаутен борд, имаше силни нагласи да се вържем за швейцарския франк, но швейцарците ни отказаха. Да не са луди?
Още когато се въведе ЕВРОТО, дойчемарката не беше толкова стабилна, колкото швейцарския франк, а когато обвързаха дойчемарката с френския франк, италианската лира и т.н., и т.н. – главно само слаби валути, е нормално и стабилността на общата валута да е по-малка от тази на най-стабилната валута (германската марка), която влиза в нея.
Силни валути като датската крона и най-вече британската лира, чиято стабилност е равна на тази на щатския долар, с който върви винаги ръка за ръка. Те се запазиха и не влязоха в общата европейска валута, а това беше замисълът – да се обвържат всички валути с цел взаимно да се допълват, а не да се натовари германската марка да запълва празнините при слабите в ЕС парични системи.
Въпреки фал-старта, ЕВРОТО тръгна, проби, просъществува, преодоля две финансови кризи, сега преживява успешно сериозна военна и продоволствена криза. Даже възвръща бързо позиции спрямо долара, а тенденцията е да се върне на първоначалните 1.2 долара за 1 евро.
Тук не говорим за хиперстабилния от векове швейцарски франк, чиято стойност се е запазвала даже през двете световни войни.
Преди около 8 години Швейцария направи голям ход и скри топката на всички, като освободи валутата си, която за два дни скочи с 40% спрямо ЕВРОТО и долара, от които запази дългосрочно около 30-35 пункта. За два дни, които явно амерканците и европейците проспаха, швейцарският франк задмина и стана по-скъп от долара, като винаги е бил по-евтин. И това се запазва и до днес.
Нали знаете, че е Швейцария не е участвала от векове в никакви войни, вкл. и в първата, и втората световни войни.
По време на двете големи войни, лидерите и на двата враждуващи блока са си държали парите и златото в ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ.
Къде сте тръгнали да се сравняваме точно с Швейцария и швейцарския франк?
Даже Израел, държавата на повечето собственици на банки в Света, няма толкова банки и то стабилни от векове банки, колкото в Швейцария.
Швейцарският франк е най-стабилната валута в Света, от векове и това, че пишат котировката и на трето място след щатския долар и еврото, е забуда на врага.
А какво преживя нашият български лев докато франка мачкаше на световно ниво?
До 9 септември 1944г. българският ЗЛАТЕН лев е бил една от най-стабилните валути в Европа!
После преживя ликвидиране! Златният лев бе премахнат от БКП! Но това бе само началото, защото последваха 45 години планово стопанство без реално финансово управление, 4 на брой конфискационни смени на парите с цел екпроприация и ликвидиране на буржоазията. Демек – ограбване на спестяванията на хората. 45 години безразборно печатане на левове без златно и без каквото и да е покритие, пълно недоверие към валутата ни в международен план и абсолютен отказ на държавите извън съветския блок да търгуват в български левове.
След промените:
Ние преди има-няма 30 години имахме хиперинфлация, когато стойността на долара от 30 лева стана на 3000 лева за долар от 1994-1997г. (управлението на Жан Виденов).
Печатниците на БНБ са работили денонощно да покриват загубите, които те сами причиняваха на държавните предприятия, източвайки ги с фирми на Мултигруп на входа на изхода им.
Естественото настъпи! За тези години с се напечатали около 50-80 пъти повече левове, отколкото е имало тогава пуснати в обращение.
Това е убийство за лева!
Все едно на пазара изведнъж да се стоварят хиляди тонове зелки без да има търсене? Какво мислите ще се случи с цената им, стойността му, с тях самите? Накрая ще започнат да раздават зелките, само и само да се освободят от тях. Това става и при печатането на десетки пъти повече левове, отколкото има в обращение. Стойността им пада право-пропорционално с печатането им, защото съотношението им спрямо златото пада.
Ето това направиха бившите комунисти с лева. И вие ми го величаете Жан Виденов… Честен бил… Кой назначи директора на БНБ, който направляваше всичко това и който раздаваше банкови лицензи наляво-надясно на техни хора, които да ограбят допълнително и спестяванията на хората с изкуствени фалити и прехвърлени сметки на банката в офшорни зони? Аз ли?
Истинската стойност на лева е 0.001 от стойността на монетата с номинал 1 лев, която държите в ръцете си, защото това не е 1 лев, а 1000 лева. Ще ви кажа защо!
Защото преди деноминацията, ако си имал в банката 1000 лева, след нея са ги обменили за 1 лев, защото тогава махнаха трите “нули” на парите.
В същото време, ако 1 кг пилешко струваше 10 000 лева преди това, след деноминацията струваше 10 лева. Така, че реално нищо не се случи на пазара, а само скриха трите нули от очите ви за да не виждате и с времето да забравите колко е обезценен лева.
Но левът, за който говорим през 1989г., с който баба ви си е купувала 3 банички, качвала се е два пъти на автобуса и е ходила на кино, не е левът, който държите в ръцете си, защото на това в ръката ви само пише 1 лев, но е 1000 от онези левове. Говорим за номинална стойност.
А за пазарната стойност мога да кажа следното:
Това, което си качвате като колажи, какво можете да си купите преди Промените и сега с 1 лева. Разликата я умножете по 1000 и тогава ще получите истинското ПАЗАРНО обезценяване на лева.
С една дума, с 1 лев от 1989г., с който е можело да извършиш 5 дейности, който през 1999г. е минал през деноминация и е станал 0.001 лев, сега можеш да си купиш 0.00066 билетче за автобуса, а с един швейцарски франк от 1989г., сега можеш да си купиш 2 франка.
Значи нашият лев за 30 години се е обезценил няколко хиляди пъти, докато швецарският франк е вдигнал стойността си близо два пъти от пазарна гледна точка.
Да се сетита колко е голяма разликата в СТАБИЛНОСТТА между франка, еврото, долара и … лева.
И това не е, защото не е достоен, а защото са го управлявали недостойни хора, които, между другото, вие си избирахте…
Или истинската стойност на лева е 1/1000 от монетата, която държите в ръката с номинал 1 лев. Толкова струва!
Та, това му се случи на нашия лев. Да знаете кой да обвинявате, а не да хвърляте ругатни с полето.
И ако в последните 25 години не е имало трусове с лева е само, защото той е вързан чрез валутен борд, който даже да не приемем еврото ще пази паричната ни система, но не и банковата ни система. Ако приемем ЕВРОТО, контролът на банките ще е от ЕЦБ, а не от БНБ, което за мен си е 1000 пъти по-голям сигурност от в ръцете на Шиши, Геши, Боко и компания. Доказателството е КТБ! Ако ЕЦБ контролираше, нямаше да допусне, камо ли пък да стане и да “няма виновни”…
Швейцария е голям залък в тази сфера даже за САЩ, така, че нека първо стигнем Гърция, после Полша, Италия, после Франция, Германия, и ако това се случи, да мислим за Швейцария.
Вижте им само средната работна заплата. Най-високата в Европа! Бият Швеция, Дания, Норвегия, Холандия… Германия е много назад с нейните около 4500 евро на месец.
ПЕТЪР НИЗАМОВ
Кръгови тренировки-Петър Низамов / Circuit Training Work out -Petar NizamovПетър Низамов кръгови тренировки лого Petar Nizamov workout advertisement banner webp compress
Previous articleКак се случва Освобождението на България 1878 г. ?
Next articleТова, което дойде с края на Борисов, е краят на страха!
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !