Гоце Делчев – етнички бугарин и бугарски револуционер со силен регионален македонски и одрински политички идентитет

388
0

🇧🇬 Гоце Делчев – етнички бугарин и бугарски револуционер со силен регионален македонски и одрински политички идентитет.

Георги (Гоце) Николов Делчев никогаш ама никогаш и никаде без исклучок ниту зборувал ниту пак напишал за себе си дека е етнички македонец, дека се чувствува македонец и зборува на македонски јазик. Напротив, многу пати на многу места недвосмислено се изјаснил дека е етнички бугарин од Македонија кој што зборува и пишува на мајчин бугарски јазик. Целокупната негова кореспонденција официјално, неофицијално и приватно преку разговори, дискусии, предавања, документи, писма итн е исклучиво на бугарски јазик. Семејството Делчеви дури и дома не зборувале на локалниот Егејски (Кукушки) дијалект туку меѓусебе си зборувале на литературен бугарски јазик. Значи Гоце Делчев никогаш не ни помислил а камо ли да се залага за одделен македонски јазик како прв услов за посебност од бугарскиот етнос. Бил на јасно дека меѓу македонец и бугарин нема разлика во етнички, народносен и национален смисол. Сите термини Македонија, македонец, македонски ги употребува во регионален (географски) смисол. Истово се однесува и на Одринска Тракија.
• Уште од училишните денови како младинец Делчев бил под силно влијание на Христо Ботев. Подоцна како учител во бугарските училишта со восхит и занес говорел пред своите ученици за големото дело на нашиот Великан Христо Ботев. Револуционерен идол на Гоце Делчев е Апостолот на слободата Васил Левски. Гоцевата револуционерна дејност во целост е иста со онаа на Левски. Најпрво борбата на Делчев била за Слободата на Македонија и Одринско од турско ропство. Идејата е за Автономија на Македонија и Одринско од Турција како претходница за идното брзо припојување кон Бугарија по истото сценарио како при Обединувањето на Бугарија во 1885 година, т.е. прво Автономија (заради надворешните фактори – Големите сили и нашите најголеми непријатели Србија и Грција) и потоа акција за присоединување. Тоа е единствениот возможен начин!
▪ Борбата за ослободување на Македонија и Одринско е континуитет на борбата за ослободување на сите Бугари од турско ропство. Така, сите македонски востанија ги земаат клучните елементи од Априлското Востание од 1876 година – Статутите, воената стратегија, организационата поставеност на четите, Заклетва над кама, револвер и Библијата, знамињата со паролата “Слобода или смрт”, црешовите топчиња итн.

▪ Ова е историската вистина за Гоце Делчев базирана на аргументи, факти и докази. Тие се во писмата и записите на самиот Гоце Делчев, на најблиските од неговото семејство, на неговите пријатели и другари. Тие се во неговата Автобиографија напишана од Пејо Јаворов. Тие се во спомените на Дамјан Груев, Иван Гарванов, Ѓорче Петров, Борис Сарафов, Иван Хаџи Николов, Андон Јанев Ќосето, Стамат Стаматов итн. Тие се во писмата и записите на Никола Малешевски, Ефрем Чучков, Пере Тошев, Климент Шапкарев, Кирил Прличев, Лазар Томов итн.

• Од тука сите обиди за искривување и фалсификување на историската вистина од страна на Република Северна Македонија нема да поминат и ќе бидат залудни, бидејќи горе напишаното целосно е верификувано и кодифицирано во светската историографија. Во сите Национални Енциклопедии и Универзитети ширум светот стои запишано и се изучува дека Гоце Делчев е етнички бугарин и бугарски револуционер.

• Историска фотографија со Гоце Делчев на гости кај Пере Тошев во Прилеп од 1900 година фотографиран со Пере Тошев и братучедот на Тошев, Стилијан Бомболов (седи) ^^

^^Овој текст е напишан на македонска јазична норма – дијалект на бугарскиот јазик.

N.B.

Важно е да се отбележи, че това ВМРО, за което пишем няма нищо общо с комунистическото ВМРО на Каракачанов (Агент “Иван” – доносник на 6-то управление на Държавна сигурност) и неговите  протежета Джамбазки и Александър Сиди. Та точно техните господари от БКП и водещи офицери от ДС проведоха кърватата и насилствена македонизация в Пиринска Македония, изгониха българските бежанци от Егейска Македония в Югославия…

Наскоро пък хванатият да кара с огромно количество алокохол в кръвта след запой с леки жени в Банско – Ангел Джамбазки, основа самозван “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония”, в който самите членове дискредитират каузата: Първо с това, че голяма част от тях са действащи политици, депутати и евро-депутати като безпардонния простак Анрей Слабаков (ВМРО), Искрен Веселинов (ВМРО), авторът в комунистическия парцал в-к “Труд” – Кристиян Шкварек, редакторът на профанизиращото реалити “Фермата” – Костадин Филипов и др. водевилни лица. В същото време са пренебрегнати истински борци на каузата като Никола Григоров от “Сите българи заедно”, Петър Низамов (Председател на “Български юридически комитет” и автор в този сайт) и много други лица ценни за каузата. Така, че този т.нар. “Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония” е нищо повее от поредната ПИАР платформа на ВМРО на Каракачанов, който въпреки, че стои в сянкаслед изборите за нови председатели, той е собственик на всички имоти на ВМРО и им дърпа конците. Българска работа… Хубава като идея, но българска като изпълнение и вероятно няма да постигне обявените цели, защото реалните им цели са гласове за ВМРО за следващите избори. 
Previous articleСолунските атентати на българите 1903г. – ВИДЕО
Next articleБойко : Ще хвана нанякъде ако стане война – ВИДЕО
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here