СЛЕД НАШЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО НА ПЛАЖА АЛЕПУ КМЕТА НА СОЗОПОЛ БЕШЕ ИЗРИТАН С ОБВИНЕНИЕ ОТ СПЕЦ-ПРОКУРАТУРАТА

299
0

Фирма – спрягана като основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов , която строи пътища и магистрали без обществени поръчки по ЗОП от АПИ, строи чрез дъщерното си дружество – „ГБС-Турс“ ЕАД ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ !

Върху земя, която по закон е публична държавна собственост !

Въпреки забраната продължават да строят на плажа Алепу дори и на 3-ти Март !
След 8 мин. влизам в строителния обект и разговарям с работниците, които дори не знаели, че имало заповед за спиране на строежа.

Петър Низамов

Специално този плаж ми е важен. На мен лично ми е много важен. Имам много спомени там и съм сигурен, че и много хора от тук, а и от далече, имат същите, и просто няма да стане фирмата, която е спрягана за офшорна касичка на СИК-аджията Бойко Борисов, да ми бетонира изключително красиви моменти от живота.
Подкрепям всякакви действия, и морално, и физически, които ЩЕ доведат до край на амбициите на повярвали си национални предатели.

Проверка на място номер 1 – от 3 Март 2019г.

Ние сме разкрили доста по въпроса.

Разкритие на Петър Низамов  Перата : Фирма – офшорна касичка на Бойко Борисов е строителя на плажа

БЕТОНИРАНИТЕ ЗЕМИ НА ПЛАЖА НЕ СА НА ТРАКИЙСКИ БЕЖАНЦИ А НА ГРЪЦКИ ФАНАРИОТИ ОЩЕ ОТ ТУРСКО Петър Низамов

В това видео :



Българска действителност в цвят ! Поредната марионетка на мафиотското ни правителство спокойно разказва как ще се извърши незаконна дейност на брега, а журнаГлистите не му задават дори и един въпрос. Изглушват го като пророка и си заминават да разпространяват манипулацията ! И не знам дали чухте, но господина оповести, че ЩЕ СЕ СТРОИ ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ. Ами питайте го този хаймана, как е възможно да се строи на плажа в защитена местност в страна – членка на Европейския съюз. Какви брегоукрепителни работи се извършват на втория етаж на сграда, разположена на 20-тина метра от т.нар. свлачище, което не е, никога не е било и няма да бъде свлачище по простата причина, че т.нар. свлачищен бряг Е ИЗКОПАН И ЕСТЕСТВЕН БРЯГ ТАМ – НЯМА !

След мой сигнал до РДНСК-Бургас и излъчено на живо видео на моята страница във фейсбук на 3 Март, доказващо продължаване на строителните работи на плажа Алепу дори и на Националния празник, днес ЗАПОЧНА ПРОВЕРКА НА СТРОИТЕЛИТЕ !
Въпреки доказателствата, подлогите на Бойко в РДНСК-Бургас не били установили, че се строи на плажа Алепу.
НЯМАЛО БИЛО НАРУШЕНИЯ !!!
Доказателството, че се строят етажи на сгради и се изливат плочи – в горното видео.

Очаквахме резултати – затваряне на обекта, отнемане на лиценза на фирмата строител.
Очаквахме и отговора на Агенцията по Труда дали има заповед за извършване на извънреден труд съгласно Кодекса на Труда. До ден – днешен – няма отговор.

Проверка на място номер 1 – от 20 Март 2019г.

След интервюто на директора на РДНС-Бургас, че било се строяло укрепващо съоръжение , аз отидох  на повторна проверка да видя, да не би аз да съм видял грешно. Уви, всичко си е точно така, както съм го видял:

Вижте дали на плажа Алепу се строи укрепваща конструкция или сграда (хотел).

С какво ще се оправдавате, когато ви попитат : “Дядо, защо не направи нищо навремето ?” Дължим го на тях, а парите са хартийки !

Това не е наследството, което заслужават ! Последна жертва на корупционната и клиентелистка дейност на созополската лисица Рейзи стана защитената местност „Алепу” (лисица в превод от гръцки), т.н. „Шофьорски плаж” – Десетки декари – безпощадно бетонирани, на един от най-красивите пясъчни плажове, до миналата година останал девствен и див. Строеж, при който най-грубо са погазени всички закони в Р. България, включително и Конституцията. Той сега след шума относно строежа на плажа Алепу беше арестуван и му беше предявено обвинение в тежко умишлено престъпление, но незнайно защо – НЕ Е ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ – КМЕТ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ. omg OMG OMG -Човекът е привлечен като обвиняем за престъпление по служба, тежко престъпление ! Във връзка със службата му като кмет на общината. И вместо да бъде временно отстранен от длъжността, да бъдат прекратени правомощията му макар и само временно, че вземе да дойдат добри дни за плажа Алепу и природата. Аха да стане, ама не стана. Обаче ако си мислят, че ще си измият ръчичките само с кмета на Созопол и да си продължат пъкленото планче да застроят и удавят в бетон ивицата на плажа Алепу. Няма да стане ! Тук са замесени покровителите на Главболгарстрой, които са вероятно и част от управлението, или най-малкото- участват в разпределението на печалбата от това хотелче на самия бряг. За мен е без съмнение това. Това са ГЕРБ и пак ГЕРБ – в най-восокото им ниво. Аз им предлагам, тъй като идват избори , да спрат наистина строежа на Алепу, защото аз няма да се уморя да снимам и разпространявам това, което се извършва там . Абсолютно незаконно, посредством документи с невярно съдържание. Знаете ли, че според кадастралната карта- там не е плаж. Там било урбанизирана територия и даже пред строежа имало път. Ама аз не го виждам този път, нито виждам на е нещо урбанизирано там на пясъка, на дюните на Алепу. Защо хората, които са одобрявали този устройстрвен план, направили тази кадастрална карта. Геолозите, които са направили снимките и измерванията. Кой е допуснал това да бъде обявено като не плаж. Защо тези лица не са обвиняеми за няколко престъпления. Документно престъпление, документна измама – в двете и форми или престъпление по служба. Ако е минало и през съд- престъпление срещу правосъдието и т.н. , и т.н.

След което отидох до Иракли…

Застроеният Иракли!  Бетон на плажа! Вижте видеото :

В крайна сметка :

РАЗВЪРЗКАТА

ПЪРВО ! 

След нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата 56457708 2163671817061444 8078365998060666880 o след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата петър низамов петър низамов след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата След даване на гласност на случаите на застроени дюни на плажа Алепу и подадени множество сигнали за незаконна дейност на община Созопол от нашата организация БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства 
Има развитие по случая и основният съучастник на Главболгарстрой и Бойко Борисов- кмета на Созопол е вече на мястото си .
На улицата !
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и главната счетоводителка на общината Златка Мусева. Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.
В хода на разследването е установено, че в резултат на престъпната дейност на двамата обвиняеми и техен съучастник са присвоили над 2 000 000 лв. собственост на Община Созопол, поверени им да ги управляват.

Парите формално се плащали за строителни дейности, но всъщност постъпвали по сметката на физическо лице, което няма общо с фирмите изпълнители. Рейзи и Мусева са извършили и документни престъпления, като съзнателно се ползвали от неистински частни документи – договори и фактури.

 

ВТОРО !

След оргомния зрителски интерес към видеата на проверките на Низамов на мпсто и предизвиканото голямо възмущение и с оглед предстоящите избори за ЕП и кметове на общини, министърката на туризма Николина Ангелкова не е поискала да бъде направено изменение на кадастралната карта за отчуждаване на засегнати частни имоти и утвърждаване с акт за изключителна държавна собственост за територията на крайбрежната плажна ивица на съответните земи от плаж “Корал”. Това става ясно от официален отговор на регионалния министър Петя Аврамова, публикуван във Facebook групата „Да запазим Корал”. Становището е във връзка с позиция на Камарата на геодезистите, в която изрично се посочва, че няма нужда от създаване на междуведомствена комисия във връзка с поголовното застрояване на Черноморието, а има нужда от прилагането на закона. В позицията изрично е посочено, че Николина Ангелкова е заявила нанасянето на морските плажове (“Алепу”, “Арапя”, “Корал”, “Карантината”), но процедурата не е завършена – неясно защо. Приложен е и документ като доказателство. Всъщност именно за този документ (T-91-00-103/26.06.2017), подписан от Ангелкова, регионалният министър казва следното – “… заявлението за извършване на услуги следва да съдържа вида на заявените услуги, както и обектите, предмет на услугата. В приложеното копие от писмо с изх. номер T-91-00-103/26.06.2017 на Министерството на туризма няма посочени конкретни обекти, за които се заявява изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри”. Заради това МРРБ не е предприело никакви действия. А писмото, подписано от Ангелкова, касае “всички морски плажове”, но без да се посочват конкретни имена.

 

НАШИТЕ РАЗКРИТИЯ : 

  1. КАК ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ПРИДОБИ ПЛАЖА АЛЕПУ БЕЗПЛАТНО С ПОДПИС НА ЗАМ. МИНИСТЪР ПРИ КАБИНЕТА НА БЕРОВ .

    Аркутинският плаж между Созопол и Приморско е един от най-хубавите по южното ни Черноморие. В близкото блато се срещат редки растителни видове, наоколо има гъсти гори, а птиците всяка година минават оттам отлитайки за топлите страни. Над самия плаж обаче от десетилетия стърчат изтърбушени и зеещи с лице към морето няколко недовършени бетонни сгради. Всеки, който минава оттам или решава да плажува наоколо редовно си задава въпроса какво всъщност представлява този страшен и празен скелет надвиснал над летовниците по плажа и гледащ към изгрева в Черно море.

    В края на 70-те години властва безметежното управление на Тодор Живков, а дъщеря му е във вихъра си. Като силна политическа фигура покровителствана от баща си, тя успява да налее милиони в най-различни културни мероприятия и проекти, а те са повече от амбициозни. Най-популярният от тях е домакинството на международната детска асамблея “Знаме на мира”, която Людмила Живкова успява да организира през лятото на 1979 г. По същото време хората около нея избират Аркутино за мястото, където да се построи курортен комплекс за надарени деца под егидата на „Знаме на мира“, нещо като „Знаме на мира-2″

    Дъщерята на Първия е искала в тези сгради, които и сега изглеждат интересни и различни като архитектурно решение, да приютят най-талантливите деца на България и на света, за да се обучават и да станат бъдещите ръководители на Земята в организации като ООН и ЮНЕСКО. Людмила е правела опити да изгради бъдещ елит, който да управлява света без войни, а само чрез взаимно разбирателство, сътрудничество и взаимопомощ. Това са и основните принципи на асамблеята „Знаме на мира“. А най-свръхамбициозният и проект е предвиждал да създаде т.нар. „Звездна карта“, в която е трябвало да се картотекират всички талантливи деца по света, за да се превърнат те в приятели на България. Но идеите на Людмила Живкова за „Звездната карта“, за асамблеята, за училището за талантливи деца в Аркутино и за друго училище в Странджа планина се посрещат на нож от Москва. Според някои слухове именно тези нейни начинания подписват и смъртната й присъда.

    618×412След внезапната й смърт през лятото на 1981 г., българската държава създава фондация „Людмила Живкова“, която трябва да се явява като продължител на нейните схващания. Комплексът на Аркутино е едно от тях и е замислен като творческо-екологична структура, която да работи във веригата „Колежи на обединения свят“ под патронажа на принц Чарлз. Идеята за български клон на обединените колежи е взаимствана малко след смъртта на Людмила.

    Така държавата в лицето на фондация „Людмила Живкова“ и Комитета за култура – Център „Знаме на мира“ решава да изгради на Аркутино екоселище за талантливи деца (Творчески-екологичен комплекс „Ропотамо“) и да направи мястото част от инициативата на един германец за верига училища по цял свят, където учениците да се срещат с връстниците си от чужбина и това да доведе до един по-добър свят. В недовършените сгради е трябвало да се обучават над 250 български и чуждестранни деца по специална програма.

    7През 1984 г. земите предвидени за застрояване са отчуждени, а година по-късно е издадено и разрешението за строеж. Извършени са съответните проучвателни дейности и строителството е започнато. Теренът с обща площ над 668 декара, се намира на морския бряг в преходната зона към резервата “Ропотамо”. Както и при други проекти, свързани по някакъв начин с дъщерята на Първия, не се пести от багери, бетон и, където се наложи, взривове. Тонове и тонове бетон са изсипани баш на една крачка от самия бряг. Мащабите на проекта могат да засрамят и много инвеститори от безумните времена преди кризата 20 години по-късно – над 600 декара земя вече никога няма да са диви, даже и по устройствен план.

    През 1988 г. градежът е спрян. Според други данни строежът е замразен след 10.XI.1989 г. заради протестите на силната тогава „Екогласност“, тъй като сградите щели да пречат на полета на птиците.

    2Демокрацията заварва в комплекса „Знаме на мира-2″ два грамадни корпуса завършени на етап груб строеж, а от третия е изграден първият етаж. Твърде далеч от пускане и твърде скъпо за взривяване. Следва прехвърляне на собствеността между различните ведомства. С протокол от IX/1990 г. Министерството на културата прехвърля собствеността на Министерството на просветата. Държавата харизва почти цялото пространство в района на „Главболгарстрой“ през 1995 г. „, която пък е приватизирана през 1997 г. На обекта не идват нито държавни багери, нито пък частни.

    През 2006 г. „Главболгарстрой“ продават земята с комплекса на някакъв британски инвестиционен тръст. Но само година след сделката, на по-малко от километър в северна посока компанията изгражда ваканционно селище. Иначе казано, частните багери идват, ама за да копаят на съвсем друго място. Така вместо да завършат комплекса, те решават да съсипват природата някъде другаде.

    През последните години не е издавано разрешение за строеж в рамките на „Знаме на мира-2″. В същото време, той е върху урбанизирана територия и в проекта за изменение на Общия устройствен план на община Созопол, а там е предвидено курортно застрояване. Някогашният летен център за надарени деца може и да бъде достроен, ако експертиза покаже, че сградите са в добро състояние и инвеститорът е решил, че си заслужава. Реални изгледи това да се случи обаче няма.

    30 години след първата копка призрачните бетонни гиганти продължават да се изивисяват над главите на летовниците. Около тях са израснали дървета и храсти, които са естествен преход към пясъчните дюни с техните уникални цветя и треви.

    9 В една част от недостроения комплекс се влиза лесно – само трябва да кривнеш от пътя за плажа и да се набереш по бетона тук и там. По някои от стените има грозни графити. Наоколо се търкалят и празните флакони от спрейовете. Личи си къде са били скелетата, на поразия стърчат арматури. Не изглежда да е крадено поради простата причина, че частният път (за чиято законност може да се поспори) долу затруднява проникването на газки, каруци и бусове за возене на метал. И най-злите пазители на реда обаче не могат да опазят строежа от природата. Тя бавно, но сигурно го завзема. След още 25 години бездействие, почивният комплекс сигурно ще изглежда като един голям изкуствен риф на сушата – композиция от изцяло зелени кубчета с по една гора отгоре.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Вкарани са тайно земите на плажа , собственост на асамблея "Знаме на мира" в активите на държавното още тогава "Главболгарстрой" безвъзмездно точно преди да бъде приватизирано последното

СТРОЯТ ДО ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ВЪРХУ ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ

2. Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?

4 МЛРД. ДОЛАРА В ОФШОРНИ СМЕТКИ НА БОЙКО БОРИСОВ РАЗКРИ Международното Разследване „ДОСИЕТА ОТ РАЯ“
За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след, като пое поста. Тогава още под сурдинка се носеха слухове, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли. Говори се, че Бойко е неформален собственик с 30% в една от най-крупните фирми за алкохол. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е неформален съдружник в даден бизнес по една и съща схема – бизнесменът е принуден да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.
 
Според тях, най-големите авоари ги е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33% от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” е неясна – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията печалбата на Бойко от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Бойко изнася милионите си с куфар с правителственият самолет, който ползва, когато реши.
 
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“?, изкара Вежди Рашидов извън релси…
 
 

Някои факти за Алепу. Какво предшества скандалното строителство?

Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Имаме задължението да поднесем по разбираем начин на обществеността някои публично известни факти за скандалното строителство в м. “Алепу” край Созопол без страх от огласяването на истината! Всъщност, истината стана ясна и беше призната наживо в репортажа на Лора Стаматис по бТВ от инвеститора: “Община Созопол е допуснала по-завишени показатели за застрояване!“…
След нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 27%2b %2b3 след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата петър низамов петър низамов след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата
Става въпрос за следното:
С Решение БС-10-ОС от 29.12.2017 г. по оценка за съвместимост, Директорът на РИОСВ – Бургас съгласува реализацията на инвестиционното предложение. По отношение на най-големия имот, в който в момента се строи, става ясно следното:
След нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата image%2b%25281%2529 след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата петър низамов петър низамов след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата
Съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), показателите са следните:
а) плътност на застрояване (П застр.) – до 20 на сто;
б) интензивност на застрояване (К инт.) – до 0,5;
в) минимална озеленена площ (П озел.) – най-малко 70 на сто, като половината от нея трябва да бъде осигурена за дървесна растителност;
г) характер на застрояването – ниско, с височина до 7,5 м;
(Тези показатели са актуални, както сега, така и по време на одобряване на ПУП.)
Тук трябва да се има предвид, че въпреки одобряването на ПУП преди влизане в сила на ЗУЧК, проектът е одобрен след обнародването на закона, което означава, че задължително е трябвало да бъде приведен към изискванията му.

§ 6 от ПЗР на ЗУЧК: “Одобряването на плановете по чл. 18, ал. 1, т. 3, които към датата на влизането в сила на този закон са внесени за съобщаване, приемане и одобряване по реда на чл. 128 от Закона за устройство на територията, се довършва по досегашния ред, но при спазване на изискванията на този закон.”

Какво означават завишените показатели?
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Това означава, че за урегулиран имот с площ 7423 кв.м (какъвто е въпросният), могат да бъдат постигнати следните обеми (без подземното строителство):
Застроена площ (стъпката на сградите върху терена):
По закон: 1484 кв.м, а според проекта: 2226 кв.м (разлика: 742 кв.м);
Разгъната застроена площ (площта на всички етажи):
По закон: 3711 кв.м, а според проекта: 8907 кв.м (разлика: 5196 кв.м);
Етажи:
По закон: 2+терасовиден, а според проекта: 3+терасовиден (разлика: 1 етаж).
Ето и за какви етапи на строителство става въпрос, според инвестиционното предложение на инвеститора, депозирано в РИОСВ – Бургас:
След нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата %25d0%25a0%25d0%25b5%25d1%2588%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b8%25d0%25b5%2b%25d0%25a0%25d0%2598%25d0%259e%25d0%25a1%25d0%2592%2b %2b%25d0%2591%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b3%25d0%25b0%25d1%2581 след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата петър низамов петър низамов след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата
Тук, учудващо, нищо не се казва за това, че строителните дейности (извън геозащитните) трябва да започнат след отчитане на положителен ефект от осъществяване на геозащитните мерки! А законът е категоричен:

Закон за устройство на територията

Чл. 96. …
(4) (Изм. – ДВ, бр. 66 от 2013 г., в сила от 26.07.2013 г., изм. – ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2015 г.) Строителни и монтажни работи, извън тези по ал. 3, за които се изисква издаване на разрешение за строеж, се разрешават в свлачищни райони, вписани в регистъра по чл. 95, ал. 2, въз основа на влязъл в сила подробен устройствен план след:
1. осъществяване на геозащитните мерки и дейности по ал. 3, ако е доказано, че това е необходимо с резултати от проведени инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за общата и локалната устойчивост на територията, приети от специализиран състав на съответния експертен съвет към органа, компетентен да одобри подробния устройствен план;
2. отчитане на положителен ефект от изпълнението на мерките и дейностите по т. 1;
3. предварително съгласие на министъра на регионалното развитие и благоустройството, издадено в едномесечен срок от постъпване на искането, което се вписва в разрешението за строеж.
(5) Ефектът от изпълнението на геозащитните мерки и дейности по ал. 4 се отчита чрез мониторинг по чл. 95, ал. 3.

Доколкото стана ясно, обаче, строи се не само геозащитното съоръжение!
Друг твърде интересен проблем, който беше повдигнат е “изчезването” на общинския имот…
След нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата %25d0%2590%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bf%25d1%2583%2b%25d0%259a%25d0%259a%25d0%259a%25d0%25a0%2b67800. 49. 29%2b %2b1 след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата петър низамов петър низамов след нашето разследване на незаконното строителство на плажа алепу кмета на созопол беше изритан с обвинение от спец-прокуратурата
Този имот, всъщност граничи с плажа. Дори, според специализираната карта, находяща се в АГКК и достъпна от всяка точка на земното кълбо по електронен път, има разминаване между границата на плажа и имотната граница. Но това е по-малкия проблем… По големият е разминаването между вида собственост, отразена в кадастралния регистър и тази по закон и според инвестиционното предложение. В кадастралната карта, имотът е посочен като частна общинска собственост (т.е. може да бъде търгуван от общината), а по закон, след като общински имот е улица, той е публична общинска собственост, без да се съставя нарочен акт за него. Да не говорим, че предназначението на този имот трябваше да бъде “За природозащита”… Случайна или нарочна, тази грешка е много удобна за заличаването на склона, по който природозащитни организации алармираха, че гнездят редки видове птици.
Всъщност, никъде директорът на РИОСВ – Бургас не се е произнесъл за заличаването този склон (имотът между плажа и частния имот). Това е още едно изключително сериозно нарушение на екологичното законодателство, ЗУТ и ЗУЧК!
Нарушава се Конституцията на Република България!
Това е недопустимо!
С едно изречение: Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Надяваме се да сме Ви били полезни!
С уважение:
инж. Йоан Каратерзиян
Председател на Управителния съвет на
Камарата на геодезистите в България
гр. Варна, 24 януари 2019 г.
P.S. За съжаление, не можахме да намерим документация за одобрения подробен устройствен план, която задължително трябва да е публикувана на официалната електронна страница на общината. Това беше важно, за да разберем дали всички изисквания на закона са спазени при проектиране и процедиране на подробния устройствен план. Например, там задължително трябва да има информация дали въпросният комплекс ще бъде изграден на нивото на плажа или на нивото на горния път, дали за достъп до плажа общината ще плати на собственика на земята, как се осъществява достъпа до имота, който ще бъде застроен и много други въпроси. Практиката на укриване на информация е обичайна, но незаконна. За съжаление, министърът на регионалното развитие и благоустройството не я санкционира, въпреки многократните ни сигнали по този въпрос!
 
 
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
 
Само че, както обикновено, нещата на втори план са малко по-различни. Наградите се дават от Българската строителна камара. Неин председател е Симеон Пешов. Но Пешов е и шеф на „Главбулгарстрой”. Класирането на „Топ 50+ в строителството” се извършва на база информацията в публичната част на Централния професионален регистър на строителя, каквото й да значи това. Направо да се обърка човек: шефът на всичко престижно в строителството си дава две от годишните награди, едната от които платинена. Нещо като „Оскар”-и за режисура и най-добър филм. Тези награди със сигурност ще заемат своето място в звездната биография на приватизираната по спорен, според някои начин. Когато участват в конкурси за държавни поръчки или зад граница, главболгарстройци изтъкват тези свои награди. Без да уточняват, че всъщност са се самонаградили… Все едно жури на Пловдивския панаир да даде две награди за най-добре организиран панаир и за още нещо на Пловдивския панаир. Не, не е смешно.
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Припомняме някои от скандалите около „Главболгарстрой”, които биха могли да минат и за инспирирани от подмолната родна строителна мафия, която не може да се примири с факта, че на пазара има толкова талантливи и успешни фирми като ГБС. Завист, завист и пак завист. Преценете сами.
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Съобщение в медиите: Строителната фирма “Главболгарстрой” (ГБС), която спечели конкурса за изграждането на нова спортна зала в столицата, се е съгласила да я построи за 17.6 млн. по-малко, отколкото се бе договорила с кабинета “Станишев”. Това стана ясно във вторник след среща на премиера Бойко Борисов, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и шефа на ГБС Симеон Пешов.
Конкурсът за проектиране и изграждане на новата многофункционална спортна зала в София, която ще е част от комплекса “Червено знаме” на Четвърти километър, бе спечелен от “Главболгарстрой” АД тази година с цена 107.624 млн. лв. без ДДС.
Новото правителство поискало да се направи оптимизация на разходите, да се използват икономични строителни материали и да се прецени колко може да се спести от цената. В крайна сметка строителят се съгласил на цена от 90 млн. лева, които ще му бъдат изплатени на равни вноски през 2010 г. и 2011 г. По думите на Пешов, печалбата на фирмата му щяла да е нулева, но изпълнението на проекта щяло да му позволи да запази работните места на строителите, което било по-важно в условията на криза. ГБС ще спечели и от рекламата, която ще си направи с изпълнението на престижния проект.
В бюджета за тази година няма планирани средства за започване на сградата, затова ГБС ще вложи собствени 10 млн. лева до април догодина, за да може сградата да се завърши до 1 август 2011 г., каквото е обещанието и на строителя, и на възложителя.
“Главболгарстрой” беше замесена в скандал миналата седмица, когато стана ясно, че бившият регионален министър Асен Гагаузов й е възложил ремонт на сградата на МРРБ за цена от близо 2000 евро на квадрат. Документите по сделката бяха изпратени в прокуратурата. По този повод Борисов заяви във вторник, че един договор с друг не си приличат. “Предишният министър, каквото си е подписал и както се е договорил, като дойде проверката, ще си дава съответно своето обяснение. Благодаря на г-н Пешов, че когато работи с мен, се съгласява на условия, които слагаме пред публиката и обясняваме откъде сме ги спестили”, каза Борисов.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Коментари на читатели в интернет:
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението? 
Нещо ни будалкат – как по-евтино? Ако при цените на стр. материали през 2007-08 г. стр. фирми изграждаха 1 кв. м. жилища за по 350-400 евро с печалба за тях, а го продаваха за 1000-1200 евро средна цена, каква е била печалбата за тези фирми.
Цената на залата е определяна към 2007-2008 г. Което значи, че тя е формирана 1/3 за строителя с печалба, и 2/3 пак печалба за строителя. И то при цени на стр. материали 2007/08 г. А КАКВА Е СЕГА ЦЕНАТА, ПЕЧАЛБАТА И т.н. на залата при новите цени на стр. материали, които бележат значителен спад. Няма такова нещо господа – работи се с по-малка печалба, но сравнена с огромните печалби на стр. фирми към 2007/08 г. Е, СЕГА СА МАЛКО ПО-МАЛКИ, НО КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ И КАТО ДНЕС? Вместо 300 % печалба, тя спаднала на 250 %. Ха сега де, не ни ли будалкат?
 
Тази зала е една проста конструкция тип „Мархи” и оградена със стени. Тя няма да струва повече от 40 мил. лева. Земята е общинска. За какъв отказ от печалба става въпрос. Защо не обявиха конкурс по европейски правила. Та тази фирма направи ремонта на строителното министерство. И си спомнете, че те финансираха Бъдеще за България на Елена Костова. Това е фирмата на власта и тя продължава да финансира партиите с тлъсти комисионни. Не случайно и ръководителя и е председател на камарата на строителите. Мафията си остава !!!!!!!!!! Хора бдете !!!!!!!!
 
В. „Стандарт”, 07.08.2009 г.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
Строителната гилдия скочи срещу Пешов
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Скандалният ремонт на строителното министерство, глътнал 42 млн. лв., разбуни гилдията. Одобрената от бившия министър Асен Гагаузов сделка бе дадена на прокурор от неговия наследник Росен Плевнелиев. Собственикът на компанията “Главболгарстрой” Симеон Пешов, която е прибрала парите за съмнителния ремонт, е длъжен да подаде оставка като председател на Камарата на строителите в България.
 
Това заявиха пред “Стандарт” шефове на водещи фирми в гилдията. Не е морално след явна корупция Пешов да запази поста си, особено ако прокуратурата докаже, че ремонтът е далавера, настояват негови колеги. Те са единодушни, че цената за ремонт е завишена в пъти. Дори луксозното ново изграждане на сгради със специфики като хотели не излиза повече от 500 евро на кв. м, обясни членът на Управителния съвет на камарата Калин Балкански. В същото време ремонтът на строителното министерство, поръчан от Гагаузов, е за 2254 евро за кв. м. Така излиза, че цената е надута над 4 пъти. Ако прокурорската проверка докаже нарушения, аз съм сигурен, че Симеон Пешов ще си подаде оставката, смята Балкански. На същата позиция са и много негови колеги.
“За никого в бранша не е тайна, че от години Пешов коли и беси. Този път обаче прекали”, заявиха пред “Стандарт” строителни предприемачи. Те настояват корумпираните фирми да понесат последствията от действията си. Към камарата има етична комисия и след края на прокурорската проверка, ако има нарушения, тя ще заседава. При явно погазване на морала виновната компания следва да бъде публично порицана.
 
Фирмата на Симеон Пешов “Главболгарстрой” е спечелила скандалния конкурс за ремонт на сградата на строителното министерство като единствен участник в търга. При това на цени няколко пъти по-високи от реалните, алармира преди дни пред “Стандарт” регионалният министър Росен Плевнелиев. 2254 евро е струвал на данъкоплатците всеки квадратен метър от обновеното крило на сградата.
 
Компанията често печели големи поръчки на ведомството. Както разкрихме, още 42 млн. лв. са договорени с ГБС за изграждането на модерна пречиствателна станция в Сливен. Финансирането на част от проекта е трябвало да дойде от ИСПА и заем на Световната банка, но парите са дадени от бюджета на Гагаузов. Заради подобни недалновидни сделки министерството е изправено пред фалит, категоричен е Плевнелиев. Той вече изпрати сделката на прокурор.
 
Във вторник вечерта обаче министър Росен Плевнелиев вече бе на съвсем друго мнение. Лично той връчи една от наградите на славните строителни витязи от „Главбулгарстрой”, което значи, че се е отърсил от заблудите и е помъдрял. Хайде кажете сега, драги читатели, бизнес или политика правят двете главни П & П в строителството? „Всичко тече, всичко се променя и не можем да влезем два пъти в една река”, е казал за подобни случаи Хераклит.
 
Може, може, биха го поправили Пешов и Плевнелиев, абсолютно справедливо.
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
4 МЛРД. ДОЛАРА В ОФШОРНИ СМЕТКИ НА БОЙКО БОРИСОВ РАЗКРИ Международното Разследване „ДОСИЕТА ОТ РАЯ“
За корупционните схеми на Борисов се заговори само няколко месеца след, като пое поста. Тогава още под сурдинка се носеха слухове, че бившия бодигард на Тато се е облажил с милиони от алкохолни фирми, за да не ги преследва за фалшиви бандероли. Говори се, че Бойко е неформален собственик с 30% в една от най-крупните фирми за алкохол. “Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е неформален съдружник в даден бизнес по една и съща схема – бизнесменът е принуден да прехвърли част от дяловете на фирмата си в офшорно дружество”, категорични са финансисти.
 
Според тях, най-големите авоари ги е натрупал от ударното пътно строителство, защото почти всички големи обществени поръчки се печелят директно от “Главболгарстрой”, който е собственост на Симеон Пешов. Любопитно е, да научим също, че преди 3 години Пешов е игнорирал тихомълком съдружника си, който притежаваше 33% от фирмата. Мълви се, че строителният магнат се е разделил със съдружника си, за да може Бойко Борисов да заеме мястото му. “Част от акциите на “Главболгарстрой” е неясна – дяловете са на фирма, регистрирана в офшорна зона”, разкрива икономист, който е наясно с това. Според политиците от опозицията печалбата на Бойко от строителния сектор надвишава 500 милиона лева. Сред представителите на стопанския елит, Бойко изнася милионите си с куфар с правителственият самолет, който ползва, когато реши.
 
Защо Вежди Рашидов е наел точно маститата фирма „Главболгарстрой“ за строежа на нова своя фамилна къща в лъскавия столичен квартал „Изток“?, изкара Вежди Рашидов извън релси…
 
 
Фирма основен източник на офшорните авоари на Бойко Борисов СТРОИ ВЪРХУ ШОФЬОРСКИЯ ПЛАЖ СЛЕД СОЗОПОЛ ?
И какво общо има премиерът Бойко Борисов?
Има ли общо Бойко Борисов с даване на разрешението?
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
Някои факти за строежа на самия плаж в Аркутино. Какво предшества скандалното строителство? ( Петър Низамов )
Previous articleКАК ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА ДВИЖЕНИЕТО НА ПЕТЪР НИЗАМОВ – ПП “РОДИНА”
Next articleПАРТИЯ “РОДИНА” С ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА СТРОЕЖА НА ПЯСЪЧНИТЕ ДЮНИТЕ СЛЕД СОЗОПОЛ
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации.Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“Собственик и администратор на PetarNizamov.com :Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ЕИК/Булстат : 205028308Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18Имейл: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here