МНОГО СМЯХ : Най-доброто от 2016г. Със специалното участие на Адолф Хитлер в ролята на Бойко Борисов.
януари 12, 2017
НЕ ГЛЕДАЙТЕ БТВ – ЛЪЖАТ ВИ В ОЧИТЕ !!! ИСТИНАТА ЗА СЛУЧАЯТ НА ОТНЕТИТЕ ТРИ ДЕЦА !!! ДАНИЕЛА ОТ СЛИВЕН ПРОГОВАРЯ ПРЕД ПЕТЪР НИЗАМОВ ПЕРАТА .
януари 12, 2017

Петър Низамов

Аз съм на 31 години и завършвам специалност „Право“ в БСУ и с амбиции да продължа образованието си към научна степен „доктор“.

Създател съм на „Цивилните отряди за защита на жените и вятата“, чрез които се занимаваме с превенция на престъпления извършени от групи хора в големите градове и престъпления срещу границата.

Създател съм и на Неправителствената организация (НПО) – „БЮК – Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства“. Това е правозащитна организация, която ще защитава правата на българите, които се явяват незащитени в собствената си държава от произвол и несправедливости. Ние вече извършваме дейност. Например майката от Сливен, на която социалните отнеха трите деца, вече се ползва от нашата безплатна и безвъзмездна защита в съда. Занимаваме се с дарителски акции за подпомагане на въпросните маргинали.

Аз съм роден на 11 септември 1985 г. и може би има символика в това. Произходът на фамилията ми „Низамов“ има своята историческа предистория.

Баща ми Константин Низамов е виден синдикалист на ГМК „Подкрепа“ Бургас, станал известен с изравняването на заплатите по изравнена крива на всички служители с директорите и главния счетоводител в „Петрол“ Бургас. Слави се с честност в Бургас. Майка ми е пенсионирана учителка от централното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас.

Прадядо ми Коце Низамов (снимка 1 и 2), който е бил единственият книжар в Бургас по онова време на Цар Борис III. Той е бил управник на Одрин през 1912 г., когато е бил превзет от Българската армия през Първата балканска война. Защото е бил от чист български род, той е бил женен за една от петте дъщери на свещеник Георги Стоянов Джелебов – Цвета Стоянова, негова прабаба.

Прадядото на неговия прадядо – Иван Стратиев е бил обявен за помощник на хайдушка чета в Странджа през 18 век и е бил арестуван от трима „низами“ – войници от редовната войска на Османската империя. С помощта на свои съселяни, той е успял да се измъкне от ареста на турците и е убил двама от „низамите“. Оттам идва и фамилията на прадядото – Коце Низамов.

Коце Низамов е единственият книжар, открил безплатно неделно училище за неграмотни и малограмотни в Бургас. Записванията на желающите да посещават неделното училище са ставали при помощник-библиотекаря на общинската библиотека. Курсът е бил безплатен. Записванията в признатия от държавата шестмесечен вечерен търговски курс продължават са се извършвали само в книжарницата на г. Коце Низамов.

Моят прапрадядо – свещеник Георги Стоянов Джелебов ( снимките 3, 4, 5, 6) е бил убит като борец за Църковна независимост и дарил мястото за днешния храм и едноименното училище в гр. Бургас „Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес има паметник на поп Георги в центъра на Бургас и се счита за най-видният революционер в цялата Бургаска област по време на турското робство. За него се говори, че единствен се е срещал с наместника на Левски от Бургаско. Той е първият поп в България, чел молитва без да спомене гръцкия патриарх, след което започва и учредяването на независимата Българска църква.

Можете да прочетете повече за свещеник Георги Стоянов Джелебов в „Да положиш душата си за народа. Български свещенослужители, участници в освободителното движение на Одринско (1895–1913)“