Петър Низамов : В Бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

263
0
Дървени въглища Mr PERДървени въглища за скара на дървени въглища darveni vaglishta mr per banner webp compress

 

Съдържание :

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 71349132 247996602761959 4605393736719925248 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училищеПетър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 71891558 2698331320190502 4004136720877486080 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

‼️7️⃣0️⃣‼️ ПЕТЪР НИЗАМОВ – НЕЗАВИСИМ ! Бургас !
Аз съм противник на всичко, което дава лош пример на новото поколение.

В т.ч. :
1. Аз съм за пълна забрана и абсолютно криминализиране на ВСИЧКИ ВИДОВЕ ХАЗАРТ.
Израелците да не би да са глупави като са го забранили? Или пък са умрели без хазарт. В Израел са забранени всякакви казина.
Бих предложил да има изключения за чужденци, чиито пари са добре дошли в икономиката на България, но като знам как се изпълняват законите и как веднага ще му измислят цаката. По-добре забраната да е пълна, а Наказателният Кодекс да предвижда наказания с долен праг поне 2 години лишаване от свобода.
Не мога да гледам как толкова масово нормални хора пропадат и изпадат в тези казина. Това е жизнената мощ на България. Тя не трябва да се похабява така.

ЗА БУРГАС : СРЕЩУ ХАЗАРТА ! Изготвянето на общинска наредба , която да забранява игрални зали и всякакъв хазарт, включително и билетчетата за държавната лотария да не бъдат предлагани на по-малко от 1000 метра от учебно заведение (висше или средно).

2. Аз НЕ съм против целия жанр на поп-фолка. Но текстовете трябва да бъдат силно цензурирани и такива песни, в които да се възхвалява … Например как Теди Александрова от малцинството “най й било добре с няколко мъже” … Или как и било най-яко да го прави с гаджето на най-добрата си приятелка зад гърба й. И какво голямо геройство било това.
Не.
Такива текстове могат да се пеят по кабаретата, стриптийз баровете, на местата със специален режим на достъп, но не и на публични, обществени места. И то там пак след специално предупреждение за това на видно място. Там ще трябва да има доста по-сериозен контрол за недопускане на непълнолетни. Защото в дискотеките такъв – просто няма. Аз съм свидетел.

3. За диференциране на наказанията на притежание, притежание с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества .
Както е в САЩ !
От n грама до N грама – N наказание ЛОС.
От n грама до N грама – N+ n наказание ЛОС.
и т.н.,
и т.н.
Не може трафиканти , хванати с килограмите, тровещи хиляди да получават наказания колкото, или по-малки от някакви си объркани улични дилъри, хванати с 1-2 дози.
Не казвам , че послешдните трябва да бъдат амнистирани. Напротив – те също трябва да бъдат рестриктирани, но с далече по-малко интензивна държавна принуда от първите.
Диференциацията, която съществува в момента –
маловажен случай / основен състав / големи к-ва /особено големи к-ва,
НЕ РАБОТИ !
Иска се конкретика в Наказателния кодекс, в частност чл. 354А от НК.

И не се учудвайте когато скачам на хора, прокарващи напастта от трите точки.

Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. .
Против “Джендър” образованието в училищата …
Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата !
Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ.
Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители.
Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците !

Петър Низамов

Независим кандидат за общински съветник в община Бургас на изборите на 27 Октомври в Бургас.
Бюлетина № 70 за общински съветници.
7️⃣0️⃣ СЕДЕМДЕСЕТ !!!

Председател на “Български юридически комитет”

Председател на “Свободна Европа”

Председател на “Evropský štít – Česká republika”

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в Бургас.

Аз съм Петър Низамов, роден на 11 Септември 1985г. . На 34 години. Юрист. Председател на „Български юридически комитет“ и „Свободна Европа“ .

ПЕТЪР НИЗАМОВ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ЗА ДА ПРЕВЪРНЕ БУРГАС В ГРАД ЗА СВОБОДНА ИКОНОМИЧЕСКА ИНИЦИАТИВА

Моят пра-прадядо е Поп Георги Стоянов Джелебов, който е дал дома си да бъде построено първото българско училище – „Св. Св. Кирил и Методий“ и първата българска църква – едноименния храм в центъра на града. Там е и неговия паметник като убит в Национално-Освободителните борби и борбата за църковна независимост в края на ХIХ век.

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

ПЕТЪР НИЗАМОВ : В Бургас никога не е имало свободен пазар, защото цената на доматите винаги се е определяла с БУХАЛКИ.

Аз съм Петър Низамов, роден на 11 Септември 1985г. . На 34 години. Юрист. Председател на „Български юридически комитет“ и „Свободна Европа“ .

Моят пра-прадядо е Поп Георги Стоянов Джелебов, който е дал дома си да бъде построено първото българско училище – „Св. Св. Кирил и Методий“ и първата българска църква – едноименния храм в центъра на града. Там е и неговия паметник като убит в Национално-Освободителните борби и борбата за църковна независимост в края на ХIХ век.

 

Основните точки в програмата ми като общински съветник в община Бургас.

 1. Превръщането на Бургас в основен пристанищен център на Черно Море чрез създаването на единствената в черноморския регион цялостна Свободна Безмитна Зона и по този начин превръщане на Бургас в град за свободна икономическа инициатива.

Пристанище Бургас е умишлено спъвано в развитието си и за това най-големите контейнерни корабни линии не създават офис в Бургас и не използват Бургаското пристанище поради бюрокрация, високи такси, трудни преговори, девиантност и т.н.

В момента износители, базирани в община Бургас се налага да заплащат скъп сухопътен транспорт до пристанище Варна –Запад за да изнесат продукцията си.

Пристанището – основното икономическо богатство на Бургас. Защото, който знае историята на Бургас, знае кога той е станал голям град. Малкото рибарско селище Пиргос/ Бургос се е разраснало основно през периода на 1878-1885г., когато е основното пристанище на Източна Румелия с център – Пловдив, която е останала като автономна област на Османската империя след Берлинския конгрес, слагащ точка на териториалните „преуредици“ след Руско–Турската Освободителна Война 1877-78г. След Съединението пристанище Бургас е станало основното за Южна България. Бургас се и разраства по времето на комунизма, но това е станало и с повечето градове с преселването на селското към градското население и индустриализацията на страната.
В момента пристанищата са окупирани от няколко мутренски формирования около управляващата върхушка и не може да става въпрос за никакъв свободен бизнес или предприемачество. Свободна Безмитна Зона – Бургас , която трябваше да наподобява на тази в Дубай и Шанхай е просто формално подобие на безмитна зона, отново окупирана от същите тези.
Моят баща е участвал в изготвянето на проект за Свободна Безмитна Зона за цял Бургас, за територията на цялото пристанище и пристанища около Бургас, което веднага би увеличило привлекателността на Бургаското пристанище за превоз за товари и др. Съответно трафикът би се увеличил, таксите и т.н. Този проект е бил отхвърлен през 1991г.

Инициативен комитет през 1991г. с името „КОНЦЕПЦИЯ ЗА ОБОСОБЯВАНЕТО НА БУРГАС В ГРАД ЗА СВОБОДНА ИКОНОМИЧЕСКА ИНИЦИАТИВА“ е направил това предложцение. Константин Низамов е мой баща, внук на Коце Низамов (първия книжар в Бургас) и пра-внук на Поп Георги Стоянов Джелебов – Апостол за освобождаване на Българите в Странджа.
По примера на Хонг-Конг, Дубай и други, предложена от бащата ми – Константин Пенев Низамов- председател на синдиката „Подкрепа“ към ДП „Петрол“, Галентин Влахов- гл.редактор на в-к „Черноморски фар“ , Атанас Чорбаджиев – най-честният адвокат в Бургас, трикратен световен шампион по плуване за ветерани и един от основните дейци за извоюването на правото на Бургас да има собствен университет- Бургаският Свободен Университет и други. В Бургас е нямало университет до 1991г.
Същата е отхвърлена от комунистите окупирали БСП, СДС (тогава се е разцепил от внедрените комунисти на СДС–център и СДС-либерали) и останалите производни на БКП и Държавна сигурност „политически партии“ и назначените общински съветници да слушат.
В резултат днес в Бургас НЯМА ИСТИНСКА СВОБОДНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА, КАКВАТО АКО ИМАШЕ…. ДНЕС В БУРГАС НЯМАШЕ ДА ИМА БЕЗРАБОТИЦА И ЗАПЛАТИТЕ ЩЯХА ДА СА ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ В СОФИЯ.
Днес т.н. Свободна зона, която не е никаква икономическа зона, е окупирана от мутрите на олигарсите, а пристанището/ата е/са приватизирано/и и се ползва/т като частна собственост от „избраните рожби на демокрацията“ – „благонадеждните и сигурни хора“, все бивши кадри на БКП и агенти-доносници на ДС.

Глупаво е да се прави само безмитна зона „Росенец“, защото там е танкерното пристанище и ще могат да се ползват облекчения единствено за обмена на нефт. Освен това летището там би осигурило въздушен транспорт, който е скъп за повечето големи , тежки или обемисти товари и би обезсмислило облекченията от СБЗ , а по този начин ще се изгуби и ефекта на една истинска икономическа зона.

Аз смятам, че Бургас има страхотно географско положение за Свободна Безмитна Зона на територията на целия град, индустриалните зони около града и пристанищата около и в града.

(Пътят на коприната е наблизо). Има магистрала към София, има жп линия до всякъде, Босфора е на една крачка. Тук може да стане претоварна и прекупвателна точка на всякакви стоки за Балканския полуостров. Тук може да се преработват и направо произвеждат стоките от всички суровини излизащи от Черно море. Украйна, Турция, Русия, Румъния, Грузия. Защо не и Германия, Австрия, Унгария, и всички стоки излизащи в Черно море от река Дунав през канала в Румъния. Това е добавена стойност, която ще превърне града в богат, а земите на хората – в „златни“. Това не е ли полза за Бургас? Само фирми регистрирани в Бургас ще могат да оперират в зоната. Ама така е в повечето зони в Света. Даже може само граждани на Бургас ( ще трябва да се въведе специален статут) да могат да бъдат МОЛ в такива дружества. Това не е, нито изобретение , нито новост. Има градове, които станаха икономически фактори само заради зоната си.

 1. ТРУДОВИЯ ПАЗАР В ОБЩИНА БУРГАС:

Кой държи изкуствено ниски заплатите в Бургас за същите работни места както например в Пловдив и София? Говорим за разлика в пъти. 4-5 пъти по-високи са там заплатите.
Това се осъществява на първо място чрез спекула и монопол на управляващата формация в Бургас.
На второ място, това се осъществява чрез покровителство на контролните органи над некоректни работодатели, които дори не изплащат заплати. Това прави на пазара на труда една голяма стегнация. На първо място – ниските заплати, след което идва и несигурността дали те ще бъдат въобще изплатени, защото, моля ти се, работодателят бил близък на някой – друг близък … до ГЕРБ.
И как тогава да работят тези млади хора в този красив и нов Бургас? За последното не можем да отречем, но за какво да ни тези нови плочки като не виждам млади хора да тъпчат на тях…???

 1. ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В БУРГАС

Предлагам на мястото на БЛАТОТО до пл. „Тройката“ в Бургас да се построи университет. „БУРГАСКИ УНИВЕРСИТЕТ“ , В ЦЕНТЪРА на Бургас, както Софийския и Пловдивския университет за да символизира, че тук се развива висшето образование.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище bum dn1 1 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

Това е моя кауза !

Площта на имота е 11627 м2, от които 10989 м2 идеални части са частна общинска собственост, а останаите 638 м2 идеални части са собственост на други физически и юридически лица, които общината може да отчужди за публични нужди с административен акт и да обезщети собствениците с равностойни имоти другаде та да се свърши тази сага от 1986г. до наши дни.

Бургас – най-добрият град за живеене в България. Само дето млади хора не живеят тук. Няма икономика, няма университети, има само ниски заплати. 4-5 пъти по-ниски от в Пловдив и София.

За Бургас първата задача на всеки от управляващата върхушка следва да е запазване на младите хора за града ни.

Бургас се обезкървява от към млади хора. За последните години от тук са емигрирали над 20000 души, което прави близо 8-9% от населението на общината. А това е само официалната статистика. За всеки е видно, че дори реалността е доста по-зловеща от формално установеното .

Имам си една мечта в дългосрочен план … Бургас да има свой студентски град и да се спре изтичането на младата интелигенция след завършване на средно образование. Моят кръстник – Атанас Чорбаджиев е един от основните дейци за извоюването на правото на Бургас да има собствен университет- Бургаският Свободен Университет и други. В Бургас е нямало университет до 1991г.

Пътят на Бургас е развиване на висшето образование . Техническото, да бъдат създадени възможности за специалности като „Архитектура“ и други търсени специалности.

Вървя по улиците и усещам как никой не познавам, защото хората просто ги няма в Бургас.

Бургас през зимата се изпразва буквално от към млади хора над 19 години . Даже таксиметровите шофьори без да ги питам ми казват:

„Помниш ли какво беше едно време вечер, а сега… Гледай ! Няма куче да те налае.“

Фактор номер 1 !

Няма, защото всички завършили успешно гимназисти заминават да учат, или в чужбина, но главно – в София, Пловдив, Велико Търново, Варна …

Това трябва да се поправи. Приветствам отварянето на медицински университет в Бургас, но смятам, че темповете, с които се развива висшето образование в Бургас далече изостават на фона на загубата на млади, надеждни и годни кадри.

В Бургас трябва да бъдат отделени сгради поне за 4 или 5 УНИВЕРСИТЕТА , а не институти, в които да бъдат наети да работят преподаватели от най-висок клас от СУ, УНСС, ПУ и т.н. Критериите за оценяване също следва да бъдат завишени чрез контрол, с цел увеличаване престижността на бургаските висши учебни заведения и те да бъдат признати и международно.

 1. Не на прокарването на „джендър“ идеологията сред децата в училищата и детските градини на територията на община Бургас. Против всякакви въпросници, анкети и други форми на промивка на мозъка на недееспособните ни деца в насока прокарването на противни на нашия морал, отхвърлени от нашето общество и непознати за нашата правна система идеологии . Преди година бяхме свидетели на извращения по време на изпращането на Софийската математическа гимназия, където една госпожа, част от едно НПО беше мотивирала момчетата да се облекат и гримират като момичета на изпращането на елитната гимназия. Такава гротеска, ние в Бургас няма да допуснем.

Ако желаете присъединете се към нашата група във ФБ : “Против Джендър образованието в училищата” 

Вче има над 7000 члена и доста инициативи.

5.  Не на съдействието на кметовете на общини и кметовете на населени места в неоснователното отнемане на деца от годни родители поради бедност. Подпомагане на многодетни семейства, доказали добросъвестното си отношение към труда и образованието на децата си. В това число и с резервни (общински) жилища. Ние ще следим общинските жилища да отиват по предназначение, а не да бъдат разпределяни по шуро-баджанашчки принцип – на роднини на служители на община Бургас. Осигуряването на постоянна работа, на пълен работен ден и достойно възнаграждение към община Бургас на многодетни родители, отговарящи на условията по-горе. Подпомагане с всички сили преборването на демографската криза и ниската раждаемост на завършилите поне основно образование.

Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. .
Знаете и за съдебните битки на Български чридически комитет , чийто председател е Петър Низамов срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители.
Долу можете да намерите част от казусите ни в звук и цвят.
Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 65683105 457397691743953 8469894147317170176 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училищеПетър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 52170528 1011584552298995 4799607171388014592 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училищеПетър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 52527172 1011583925632391 2365490054731661312 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училищеПетър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище e5f0fb69f56 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище
6. Искаме децата ни да учат истинска история в училищата в община Бургас.

Ако желаете присъединете се към нашата група във ФБ : Искаме децата ни да учат истинска история в училищата” 

7. Вън НПО-тата от училищата в Бургас.    

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище payimage2 php7 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

8. Въвеждане на СИП в училищата в община Бургас „ЧАС ПО РОДОЛЮБИЕ“.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 67168397 511776732900225 459958368535052288 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

9. Засилване и подмладяване на охраната на училищата,

в чиито задължения да влиза и мониторинг и намеса при нужда срещу наркоразпространители и лица , умишлено въвличащи учащите се в пороци. Съответно допълнително заплащане и награди за успешно противодействие в такива случаи. Да въвлечем гражданите и обществеността в борбата с пагубното влияние на пороците към децата.

10. Създаването на общинска комисия за защита на конкуренцията.

Ще се борим с всички сили срещу монополизирането с мутренски и спекулативни методи на бизнеса в Бургас и срещу рекета над дребния и средния предприемач, както от страна на общински служители, така и от страна на други субекти на пазара.

Въпросът е къде се чупи стомничката и защо тук частната инициатива и свободното предприемачество не успя да пробие, както в Пловдив и София?

Отговорът е един и еднозначен – тук в Бургас никога не е имало свободен пазар, защото цената на доматите винаги се е определяла с … БУХАЛКИ. А тези с бухалките, винаги са били изпращани от политиците.

11. ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ :

Край на шуро-баджанащината при обществените поръчки в община Бургас. Трябва да се даде възможност на средния и дребния предприемач да се развива и доказва на пазара при равни условия.

На някой обаче това не му се иска да стане и да му бъде нарушен „рахата“ .

На някой му се иска, там дето си ги откраднаха онези хотелчета в Слънчев бряг и по морето. Онези златните местенца на безценица, каквото например съдия Симеон Михов от Бургаския Окръжен съд е придобил за символичната цена от 5-10 хиляди левчета.

Искат да могат да си перат парички на морето, да си строят ваканционни селища, да няма много хора да им пречат наоколо. И да си станат феодали на Българското море.

В същото време да си „опъват“ обществени поръчки за инфраструктура на този „индустриален център“ – Бургас.

12. БОРБА С КОРУПЦИЯТА В ОБЩИНА БУРГАС:

Преди 2 години китайският гигант “Алибаба” потвърди, че ще инвестира у нас, Бургас чака 100 милиона евро. Но им беше поискан многоцифрен рушвет, който да мине като фиктивен договор за реклама с най-големия клюкарски сайт в Бургас, редактиран от съпругата на един депутат от групата на Валери Симеонов.

Това е и системата за получаване на подкупи за високите етажи в общината. Аз това разкрих публично още преди 2 години.

Бургас не може да си позволи да губи огромни инвеститори както стана с най-големият сайт за търговия на едро – ALIBABA.COM . На фона на загубата на млади специалисти е нелогична неприветливостта на община Бургас към големи работодатели за високо-квалифицирани специалисти.

13. Здравеопазване.

 • Създаване на контролен орган към община Бургас , който да разследва кражбите и злоупотребите в УМБАЛ-Бургас.
 • Изграждането на втора много-профилна болница в Бургас.
 • Създаване на ЕДИНЕН ДЕТСКИ СПЕШЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС !!!

Image result for единен детски спешен център

 1. Бургас следва да се превърне отново в индустриален център. Поощряването на производствени дейности (не само преработвателни ) , сектора на високите технологии и други стопански дейности с голяма добавена стойност. На местно ниво те могат да бъдат подкрепени чрез отдаването на общински имоти, чрез данъчни преференции при местните данъци и такси.

Какъв индустриален център е Бургас като не се сещам какво е произвежда тук ? Защото смятам знаете какво означава производство – металургия, машиностроене… Няма. Химията – оставиха само преработващата част на бившия „Нефтохим“. За това, поне не се сърдим, малко по-чисто е без нефто-химия. Съответно се обезсмисли и ВХТИ „Асен Златаров“ – едно висше химическо училище.

 1. Възстановяването флората и фауната на езерото „Вая“. Разбира се – в дългосрочен план, но с интензивна намеса.

Image result for езеро вая

16. Контрол върху „Кроношпан“ и „Лукойл“.

Не на обгазяването на Бургас.

 1. СРЕЩУ ХАЗАРТА ! Изготвянето на общинска наредба , която да забранява игрални зали и всякакъв хазарт, включително и билетчетата за държавната лотария да не бъдат предлагани на по-малко от 1000 метра от учебно заведение (висше или средно).

Image may contain: text

18. Прозрачност при обществената поръчка за Новия воден цикъл на Бургас.

19. ВиК

 • Възстановяване на целостта на мрежата на ВиК с цел преодоляване на течовете и намаляване на сметките на гражданите.
 • Край на опрощаването на сметки на абонати в гетата.
 • Ремонтиране на канализацията под ул. „Александровска“ с цел преодоляване натрупването на дълбоки езера в района на гарата в Бургас, където такива се образуват след всеки обилен дъжд. Обновяване на ВиК и край с дълбоките езера на главната улица в Бургас и около гарата.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 2111656491 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

 1. Обновяване на инфраструктурата и приемане на нов общ устройствен план на кв. Възраждане, където улиците и тротоарите са в окаяно състояние, а места за паркиране – няма.

21. Академичност и контрол над фирмите, почистващи снега в Бургаска община на принципа – „грешката се плаща“. Няма да допуснем ледените пързалки и счупените крайници от тази и миналата зима. На всичкото отгоре при такива меки зими.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище d0b1d183d180d0b3d0b0d181 d0b2 d181d0bdd18fd0b3 8 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

22. Забрана да бъдат използвани общински пътища по пътя на боклука, който се стоварва ежедневно на пристанище Бургас и се извозва за изгаряне във вътрешността на страната по силата на договор на България с трети страни като Италия и др. По този начин да бъде преграден пътя на използването на Бургас в превръщането на България в боклучийската кофа на Европа.

 1. Равни права и равни задължения. Ще се борим с всички незаслужени привилегии на която и да е общност, група или индивид от населението на община Бургас. Край с безплатния ток и вода за маргиналните общности. Социални придобивки срещу добросъвестно отношение към труда, възпитанието и образованието на поколението.
 1. СПРЯВЯНЕ С ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ В КВ. ПОБЕДА, ГЕТАТА В КВ. ГОРНО ЕЗЕРОВО И ДР. ГЕТА В ОБЩИНА БУРГАС.
 1. ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ГЕТОТО В ЖК „МЕДЕН РУДНИК“ И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗЕЛЕН ПАРК „МЕДЕН РУДНИК“
 1. ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗЕМЯТА ПОД НЕЗАКОННИТЕ ПОСТРОЙКИ И ИЗПОЛЗВАНЕТО Й ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА
 • ВТОРА МОРСКА ГРАДИНА (в кв. Победа се намира един доста голям плаж с добро разположение)

ИЛИ

 • ЗА РАЗШИРЕНИЕ НА ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС.

27. Не на застрояването на зелените площи в град Бургас.

Image result for застрояването на зелените площи в град бургас

28. ДЕЦЕНТАРЛИЗАЦИЯ :

Аз, като ЧАСТ от НАРОДА и като независим общински съветник в Бургас ще се боря за ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ВЛАСТТА в община Бургас, каквото създаването на фигурата на районен кмет би осигурило в определена степен.

Нещо, което отдавна проби във Варна и Пловдив. И в София, разбира се. Няма смисъл да споменавам, че тези градове изпреварват Бургас с космикческа скоростъ в ИКОНОМИЧЕСКОТО си развитие ! Пазара на труда, конкуренцията, развитието на IT сектора и т.н.

Разбира се, че от ГЕРБ не искат децентрализация и включване на повече достойни граждани в управлението на града с решителни правомощия, каквито са кметовете на райони.

#ГРОБарите и техните приятели в ОС-Бургас. Онези от т.нар. опозиционни сили, които не само, че лъжат хората и после не си изпълняват обещанията (*оплакванията са хиляди), ами и после ядат и пият заедно с политическите си опоненти, които те би трябвало да контролират като представители на общността в местния парламент.

29. Аз искам да има ДЕНОНОЩНА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА на всяка детска площадка в Бургас.

 

Искаме повече детски площадки в Бургас. Съществуващите са малко, тесни и препълнени с деца и родители, което крие рискове от инциденти. Всеки от комплексите в Бургас има нужда и потенциал за поне още 3 или 4 детски площадки. В ЦГЧ такива са истинска рядкост. Освен това !

Image result for разбити детски площадки бургасИСКАМЕ ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ В БУРГАС ДЕНОНОЩНО.

Няколко детски площадки, пострадали от вандалски посегателства, бяха ремонтирани, а други останаха така в община Бургас. Община Бургас плаща луди пари за ремонти на детските площадки, които се възлагат пак на фирми близки до ГЕРБ. Последното поражда съмнение дали тези системни вандалщини не са всъщност умишлено подбудени от същите тези, които печелят от двойните цени, по които работят по договори с община Бургас… „Тийнеджъри изпочупиха и разграбиха площадка в Бургас, изградена след 25 години чакане.“ … „Възмутени родители зоват: Вземете мерки, вандали рушат детските площадки в ж.к. „Възраждане” ..В района има камери за видеонаблюдение..“ – подобни заглавия четем често в Бургас. Община Бургас стартира някаква рубриката „Вандали в действие“, заради зачестилите посегателства върху обновени или ремонтирани елементи на инфраструктурата, която ползваме всички заедно. НО !!! Освен , че не спряха посегателствата, те зачестиха, защото поради обърканите морални ценности на подрастващото поколение, очевидно това се счита за „геройство“ и повод за хвалба, а публичното изнасяне на случилото се превръща вандала в „известен“. Разбира се, че внедряването в нашето общество на нормални морални ценности е дълъг процес, през чието времетраене не може детските площадки да бъдат постоянно потрошавани и възстановявани за сметна на данъкоплатеца.

ЗА ТОВА ! Предлагам ДЕНОНОЩНА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА на всяка ДЕТСКА ПЛОЩАДКА на територията на община Бургас.

Последното ще подсигури :

 1. Спокойствието на децата и родителите.
 2. Имуществото на община Бургас.
 3. Предотвратяване използването на детските площадки за употреба и разпространение на наркотични вещества, както сега това често се случва.

30. СПОРТ

 • Закриха се всички отбори в Бургас – няма баскетбол жени, няма волейбол жени, тотално закриха хандбала. Едва сега се нае баскетболния Черноморец, но то е заради финансиране от Америка. А двата футболни отбора се гърчат като несретници. Няма база за спорт, къде да спортуват децата? Няма футболни игрища, няма писти за атлетика…

Възраждане на женския баскетбол и волейбол в Бургас. На хандбала. Все спортове с дългогодишни традиции и титулувани състезатели. Възстановяване на стадион „Черноморец“ и ФК „Нефтохимик“. Създаване на нови спортни бази за деца, за лека атлетика.

 • Достойно финансово стимулиране на всички титулувани спортисти на Бургас. Задължително почетно гражданство за всеки световен, европейски или олимпийски шампион в дисциплината си.
 • Край на шуробаджанащината при връчването на наградите на спортист на годината за Бургас.

Image result for фк нефтохимик

31. Създаване на „ЗЕЛЕНА ВЪЛНА“ на кръстовищата в град Бургас.

Срамно е в мегаполис с население над 200 хил. души да няма „зелена вълна“ и всеки светофар да те спира през 30-40 м. Това ще намали вредните емисии, идващи от автомобилите, както и задръстванията в града . Ще намалей и риска от катастрофи, предизвикан от изнервени шофьори.

32. Ограничаване на синя и зелена зона. Публичен отчет на всички средства от „Паркинги и гаражи“ и „Зелена и синя зона“ .

33. Архитектура :

 • Недопускане промяната на облика на центъра на града и старите му квартали. Недопускане надвишаване на котата при строителство в тези райони.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 2b798096a601d7df10b38cab259ae6f2 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

34. Даване на разрешение на повече денонощни магазини в Бургас.

 Край с монопола на „Тришърите“ и др. подобни. Вечерта човек не може да си купи един хляб в този Бургас.

35. Публичност и отчетност при възлагането на почистването на Бургас.

Все пак става въпрос за ок. 65 млн. лв., които отиват в Софийската фирма на Вълка – „Титан“ … Предварителен, текущ и последващ контрол на изпълнението ! Пълна ревизия на сключването и изпълнението по договорите с „Титан“.

36. Въвеждането на електронни и дистанционни административни услуги в община Бургас.

Намаляване на бюрократичните спънки при административното обслужване в община Бургас. Намаляване на шуробаджанащината чрез контрол на администрацията.

 

 

Петър Низамов предлага на мястото на БЛАТОТО до пл. “Тройката” в Бургас да се построи университет.

 

ПЕТЪР НИЗАМОВ и БЮК : Решението за предсрочно освобождаване на Полфрийман следва да бъде отменено като ПОСТАНОВЕНО ОТ НЕЗАКОНЕН СЪСТАВ и ПРИ АБСОЛЮТНО ПРОЦЕСУАЛНО НАРУШЕНИЕ

 

Гьоловете на Димитър Николов

Ако Борисов наследи от тройната коалиция един голям гьол в Белене, то неговият заместник Димитър Николов в ИК на ГЕРБ способства в Бургас поне за два такива в центъра на „най-добрият град за живеене“ в Герберландия … Дали заради незаинтересованост или прекалена такава ще прецените сами …

Предистория

Ако сте забравили какво означава абревиатурата БУМ, ще ви кажа, че това не е възглас от някое чалга или рап парче, като онова в миналото на Комсомола на ГЕРБ – „Бум мада фака, бум… “ изпято от Маниака и Доктор Флекс, а означава Бургаски универсален магазин – едно понятие от отминалия соцпериод в нашата история.

 

Точно този БУМ е суперсладка хапка за милиони евро в суперцентъра на Бургас, но от десетки години насам е един огромен трап (или гьол според метеорологичното време – бел. ред.) и е предмет на заплетени юридически спорове, в които с кратки прекъсвания участва и бургаският кмет и управляваната от него община.

 

Не се учудвайте, че Димитър Николов участва в подобни начинания, той има усет към големите пари. Да не ви припомням минали сделки с негово участие, мога да ви посоча участието на кмета в консорциум „БУРГАС СИТИ ЦЕНТЪР“ ДЗЗД, фирма която е посочена в неговата декларация по чл.12 т.2 във връзка с чл.14 от ЗПРК, в която дванадесет месеца преди избирането на длъжността кмет г-н Николов е имал участие.

През далечната 1987 г. строежът на Градски универсален магазин в Бургас стартира, като той трябваше да приключи през 1989 г. След като бяха изградени близо 30% от сградата, строежът беше замразен.

След това се създаде фирмата “Бургаски универсален магазин” АД, което дружество мина в ликвидация. След като дълги години сградата беше ползвана за сметище и тоалетна и след оспорван търг, ликвидаторът на БУМ – Атанас Димов, го продаде на старозагорската фирма “ГИР-2”. Тя се класира трета на търга през 2003 г. с цена от 3 911 000 лева. Фирмата получи правото да застрои сграда с разгъната площ от 32 476 кв.м. Тъй като обаче в активите на “БУМ” АД не беше включена земята, част от която е реституирана, започнаха съдебни дела за правото на строеж. На две инстанции съдът се произнесе в полза на фирма “Мариета” ЕООД, която е приемник на ГИР-2. От своя страна тя трябваше да плаща за придобиване на право на строеж. Затова се наложи подаването на касационната жалба до Върховния административен съд от общината. В крайна сметка дългите съдебни спорове доказаха собствеността на общината, но и на още собственици …

През май 2003 г. става ясно, че Консорциумът “Бургас сити център” печели правото да строи Бургаския универсален магазин (БУМ) срещу сумата от 4 069 259 лева. Това съобщи по онова време ликвидаторът на БУМ Иван Тодоров. На проведения в понеделник публичен търг в Община Бургас се явяват пет от закупилите тръжни книжа шест фирми. Началната сума за недовършения строеж на БУМ беше 1.690 млн. лева. На второ място с 4.022 млн. лв. беше класиран Търговски дом – Стара Загора.

В консорциумът победител, влизат четири бургаски фирми – “БТД-Глобъл турс” АД, “Победа” АД, “Понс холдинг” и “ПМК” АД, с които бе свързан Димитър Николов …

Март 2005 г. в Бургаския окръжен съд започва дело, образувано по искане на загубилите търга фирми, срещу ликвидатора на БУМ АД, който е сключил сделката по продажбата. Това е третият ликвидатор на дружеството, в което общината има близо 90% участие. От “ГИР-2” обявявят, че има сключен предварителен договор между консорциум “Бургас сити център” – фирмата, декласирана на търга, и първия ликвидатор на БУМ.

Съгласно него, продавачът безусловно се задължава да заплати на купувача тройния размер на полученото капаро – 300 хил.лв. ведно с лихва 12% месечно. Според клауза от споразумението всяка от страните може да предяви иск за сключване на окончателния договор. Ако това стане, реално общината ще трябва да плати на “Бургас сити център” приблизително няколко милиона лева, колкото е получила от сделката, заявяват от “ГИР-2”.

Преди това откровение обаче в Общинския съвет обаче се разгаря скандал, предизвикан от изказвания на съветници, че сделката с „ГИР-2“ ощетява общината с огромна сума. Затова се свикана извънредна сесия на местния парламент, на която трябва да се гласува разваляне на договора за продажба. До решение обаче не се стига, а ръководители на групи в ОбС заявяват, че върху някои от съветниците се оказва натиск, заради скандалната сделка за БУМ. Те оповестяват, че са сезирали прокуратурата за продажбата на магазина.

По това време едно заинтересовано лице е общински съветник и председател на важна комисия – Димитър Николов …

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 04 1 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

 

Строителството на бургаския мол бе спряно през 2006 г., със запор, наложен от Бургаския окръжен съд по искане на “Бургас сити център”. Консорциумът, който е един от отпадналите от търга, обжалва отдаването на правото на строеж на старозагорската фирма ГИР-2.

В този консорциум има интересни свързани във времето имена които по-скрито и явно са свързани с апетитни сделки с крайбрежни ивици около къмпинг „Корал“, колодрум, подземен паркинг, а в по-ново време и със строежа на Южен поток и спортна зала Арена Бургас …

“Запорът не блокира нищо, защото няма разрешение от общината за започване на строителството. Той би блокирал разрушителните работи на старата сграда, но те вече са приключили”, коментира представителят на ГИР-2 Ангел Ангелов. Инвеститорът обжалва запора и подготвя процедурите за започване на изкопни и укрепителни работи.

 

“До пролетта на 2007 г. се надяваме запорът да е паднал, а общината да е издала строително разрешение”, каза по онова време Ангелов, но интересът клати феса …

В началото на годината Бургаският окръжен съд отмени продажбата на недостроения бургаски универсален магазин (БУМ), на чието място трябва да бъде построен нов мол. Според решението на окръжните магистрати обектът е бил продаден неправомерно на старозагорската фирма ГИР-2, която е била трета в търга, проведен на 19 май 2003 г. Това означаваше, че трябва да се свика нов търг, а община Бургас като основен акционер в БУМ АД да връща пари на старозагорската компания.

Правото на строеж върху терена на БУМ бе изтъргувано за 3.9 млн. лева при данъчна оценка 9 970 625. 80 лева.

Междувременно окръжният прокурор Калина Чапкънова отказа да започне наказателно производство по сигнал на консорциум “Бургас сити център” с мотива, че “в процеса на ликвидация на БУМ АД не е осъществена безстопанственост по смисъла на член 219 от Наказателния кодекс”.

Казусът е заплетен, но не и без определена логика. От ГИР-2 заявяваха все пак, че мол ще има. Инвеститорите предвиждаха да вложат в бъдещия мол 35 млн. евро.

На площ от 22 хил.кв.м РЗП те предвиждаха да има около 120 отделни магазини за облекло, електроника, детски стоки. Останалата площ бе планирано да бъде отредена за забавления, кафенета и ресторанти. Според проекта още 3 хил. кв.м бяха планирани за супермаркет, а на площ от 5 хил. кв.м се предвиждаше хотел. Бизнес зона от 10 хил. кв.м бе отредена за офис постройки.

За изготвянето на проекта от водеща световна фирма вече са изразходвани 1 млн. евро. Средства са дадени и за разрушаването на старото здание.

Затова се налагаше да се започне първо с разрушителни дейности през 2006 т.

Бургаска фирма “Торкрет-ЕТ Валери Стоянов” споменавана, че е близка до кмета Йоан Кастадинов почна да руши БУМ чрез багери, хидравлични ножици и чукове, специализирани за работа със стоманобетон.

 

Новата история

През 2010 г. общината и държавата почнаха уж да работят в една посока, за да изчезне грозната дупка на недостроения Градски универсален магазин и Бургас наистина да има представителна централна част за което призова областният управител Константин Гребенаров при стартирането на мегаремонта по ул. “Александровска” и част от “Богориди”.

И тъй като всичко бе в ръцете на ГЕРБ, очаквахме, че това ще се случи …

По онова време приключи на първа инстанция едно от делата, свързани с мегаобекта. Според районните магистрати претенциите на държавата за собственост на част от отредения за строеж 11-декаров парцел са неоснователни?!

Дълги години от управлението на кмета Димитър Николов липсваше информация какво ще правят с онези 11 дка в центъра на Бургас оградени от грозната тенекиена ограда от четвърт век насам, които днес са жабарник и място за упражняване на риболовни умения и дори очакванията до края на 2012 г. делата свързани с БУМ да завършат се оказаха фалшиви …

Вече сме се разбрали заедно да отидем в МРРБ, тъй като делото е заведено по указание на това министерство и да обясним, че едно обжалване няма да е в полза на никого, коментира тогава кметът Димитър Николов.

Според него бе най-разумно бе да се търси извънсъдебно споразумение между 4-те заинтересовани страни – държава, община, собственици на реституираната част от парцела и инвеститори.

На пресконференция за представяне на Бюджет 2013 кметът Димитър Николов съобщи, че след множество съдебни дела общината е защитила собствеността на терена и вече се очакват инвестиционни проекти. Финансовите изражения към реализиране на проекти от страна на общината са между 6 и 8 млн.лв., уточни той.

От своя страна архитект Веселина Илиева потвърждава, че желанието на общината е да се продължи строителството. До момента обаче старозагорската фирма “ГИР-2”, чрез своя правоприемник “Мариета” ЕООД”, която проявяваше интерес към обекта и също беше страна по спора за имота, все още не е представила проектно предложение. “Това, което е заложено в плана, е обществена сграда, която може да включва музеи, експозиционни площи, търговски обекти, офиси, включително театър и кино. Без съгласие на собствениците няма как да се предприемат каквито и да е мерки по разрешаването на строителство в този урегулиран поземлен имот по Закона за устройство на територията. Ако някой от собствениците няма желание, той може да предложи дела си за продажба, но това вече е друга стъпка”.

 

И така след около 30 години гьолът в центъра на Бургас си остана …

 

Районният съд в Бургас през ноември 2014 г. назначи съдебнотехническа експертиза, която трябваше да даде отговор на въпроса притежава ли старозагорската фирма “Мариета” ЕООД действащо отстъпено право на строеж върху терен, превърнат в жабарник в центъра на Бургас. Решението бе по делото за делба на парцела до пл. “Тройката”, отреден според плана на Бургас за построяване на Градски универсален магазин.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище bum dn петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

Ето и гьолът станал жабарник и дори място за риболов в центъра на Бургас

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 17021851 1800281529985783 5049842759294642658 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

От около три десетилетия е спорът за най-популярния парцел в центъра на града, който е доста неевропейска и нелицеприятна гледка.

Съдия Светлана Янчева е отказала да приеме за отделно разглеждане инцидентния установителен иск, свързан с правото на строеж, заведен от четирима съсобственици на имота срещу петия. От едната страна са община Бургас, бургаските фирми “Трендекс” и “Музеум”, както и старозагорската “Търговски дом”. От другата е “Мариета” ЕООД, също регистрирана в Стара Загора.

Определението на Янчева може да се обжалва на по-горна инстанция. Ако искът бъде приет за отделно разглеждане, страната, която го е предявила, дължи държавна такса в размер на около 90 хил. лв.

Позицията на останалалите страни по спора е, че дружеството “Бургаски универсален магазин”, в което общината е основен акционер, е продала нещо, което не е притежавала и в този смисъл “Мариета” ЕООД не притежава суперфицията.

Следващото заседание бе насрочено за 14 януари 2015 г.

Общата площ на спорния терен е 6,5 декара, като най-голямата част е на община Бургас. Проблемът съществува вече три десетилетия, а началото му се корени още в трите мандата на бившия градоначалник Йоан Костадинов. В него е замесена държавата, общината, частна фирма-инвеститор и многобройни собственици на земята. Сагата се гледа в съда на различни нива, но и до днес окончателно решение няма, в резултат на което в идеалния център на Бургас до паметника на ” Альоша”, точно срещу сградата на Съдебната палата, стои ограден неизползваем огромен терен.

 

Гледката на гьола и след изчистването дълги години е още същата.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище dup1 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

 

Едва ли е случайност, че изпълнител на проекта за подземен паркинг на площад “ Св. Св. Кирил и Методий“ бе фирма, която няколко години по-рано участва в далаверата със земите на „Корал“ заедно с Димитър Николов. А един от мажоритарните й собственици е стар бизнес партньор на Димитър Николов в общата им фирма Консорциум „Бургас Сити Център“. Фирмата беше избрана и в консорциума за строежа на проваления проект „Южен Поток“, като подгласник на фирмите на Пеевски.

 

Там бе сътворен вторият гьол в Бургас, защото подземния паркинг в най-долно ниво в момента е наводнен, не без вероятното съдействие на кмет и съратник в един бизнес, който не донесе нищо добро на Бургас …

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище par0 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище par1 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

 

Не се учудвайте, че Димитър Николов участва в подобни начинания, той има усет към големите пари. 

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В БУРГАС НЕ ОБИЧАТ ДЕМОКРАЦИЯТА и доказателство за думите ми е решение на ОС-Бургас, с което беше отхвърлено предложението КМЕТОВЕТЕ НА РАЙОНИ да бъдат избирани пряко от Народа. И въобще да има кметове на райони в Бургас.

Това написа Петър Низамов- кандидат за независим общински съветник на изборите през октомври в Бургас,
Председател на
Българския юридически комитет

Същият, който е върнал над 50 деца, отнети от социалните при родителите им след безплатни дела, заведени от него и БЮК.

Аз, като независим кандидат за общински съветник в Бургас ще се боря за ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ВЛАСТТА в община Бургас, каквото създаването на фигурата на районен кмет би осигурило в определена степен. Който желае това – на 27 Октомври – в бюлетината за общински съветници : “ИК Петър Константинов Низамов – НЕЗАВИСИМ”.
 
Ето защо не искат да бъдат избирани кметове на райони в Бургас:

Чл. 46. (Изм. – ДВ, бр. 65 от 1995 г.) (1) Кметът на район или кметство:

1. изпълнява бюджета на общината в частта му за района или кметството;
2. организира провеждането на благоустройствени, комунални и други мероприятия;
3. отговаря за стопанисването на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост;
4. назначава и освобождава служителите от
общинската администрация в района или кметството, които подпомагат неговата дейност, в
съответствие с утвърдената численост и структура;
5. приема мерки за подобряване и възстановяване на околната среда и организира охраната на
полските имоти;
6. води регистрите на населението и за гражданското състояние и
изпраща актуализационни съобщения до ЕСГРАОН;
7. осигурява извършването на административни услуги на физически и юридически лица;
8. осигурява спазването на обществения ред;
има правомощията по чл. 61,, 63, 68, 69, 71, 72 и 74 от Закона за Министерството на вътрешните
работи, на съответната територия до пристигане на полицейския орган;
9. организира и ръководи защитата на населението при бедствия и аварии;
10. представлява района или кметството пред населението, пред обществени и политически
организации и пред други райони или кметства;
…..
(3)Кметът на район и кметът на кметство могат да участват в
заседанията на общинския съвет с право на съвещателен глас. Те се изслушват задължително при
обсъждане на въпроси, отнасящи се за кметството или за района.

Петър Низамов продължава да доказва твърденията си така :
КОЕ НАЛАГА СЪЗДАВАНЕТО НА ФИГУРАТА НА РАЙОННИЯ КМЕТ?
 
Нека да започнем от най-големия комплекс в града, това е безспорно Меден рудник. Много са приказзите и инфромациите за това, колко хора живеят в него. Публикувани бяха дори и информации за 100 -120 хиляди дущи, които въобще не отговорят на истината. По последни данни в комплекса живеят между 55 и 60 хиляди жители, заедно сп новото строителство и новодомците. Справката сочи, че през 1989 година населението на Меден рудник е било около 45 хиляди дущи. След идването на демокрацията мястото се развива бурно, а в периода 2003 – 2016 година са построени над 12 хиляди нови жилища. Част от тях все още са незаети. Интерес факт е, че самият комплекс е създаден през 1976 година. Тогава село Меден рудник се обявява за квартал Меден рудник и започва бурно панелно социалистическо строителство. Сега това е най-големия квартал в цяло Югоизточна България. По население в момента е по-голям от град като Ямбол.
 
Всъщност голяма част от миграцията към Бургас от други градове се заселва именно в Меден рудник.
 
Вторият по-големите жилищен комплекс е Славейков. В момента той е с над 40 хиляди жители население. Самият комплекс е много добре устроен, с търтговски обекти, заведения, банки, офиси, заобиколен от молове и големи вериги, с добра пътна инфраструктура. Неслучайно цените на имотите тук растат най-бързо и вече ас близки до тези в широкия център на Бургас. Иначе до края на 50-те години на мястото на комплекса са се намира …..лозя. След това зоната се препроектира и от 1965 година започва изграждането на Ж.К. Славейков. В последните години в комплекса има много силно застрояване, което пък застрашава да развали неговаста добра структура. Но това реално важи за повечето жилищни квартали в града.
 
На територията на Славейков има четири училища и един универсетат, парк, спортен комплекс.
 
 
На трето място е комплекс Изгрев. Той се намира близо до Славейков и Зорница. Наброява малко под 26 хиляди жители. До 1948 година това населено място се е казвало село Атанасово. То е съществувало под тази форма още от късното Средновековие. През 1948 година се обявява сливането на селото с град Бургас. Самият град тогава започва да расте сериозно като население,а и като площ и сливанено е неминуемо. По времето на комунизма бившето село е застроено с много панелни блокове и превърнато в жилищни комплекс. През посткомунистическите години комплексът е обект на интензивно строителство на модерни кооперации ново строителство, поради наличието на голямо количество незастроени площи и в него тепърва се изграждат предприятия, като болнични заведения и др. Около комплекс „Изгрев“ започва да се съсредоточава бизнес строителството с луксозни административни сгради.
 
 
Комплекс Възраждане е най-старият в Бургас. Той започва да се обособява като такъв още в далечната 1897 година. Близостта му до центъра на града позволява това са стане по този начин. Комплексът впоследствие претърпява бурно развитие. В момента неговото застрояване е огромно, а липката на паркоместа голям проблем. Все пак заради добрата локация цените на имотите са сериозни, а мястото е желано за живеени и покупка на жилище. Неговото население е около 16 хиляди жители, но е възможно цифрата да е по-голяма заради високия брой на преселници в последно време, както и на хора, които работят и са командировани в Бургас. Част от тях живеят именно във Възраждане.
 
 
Комплекс Братя Миладинови е с население от 20 хиляди души. Той се намира на възлово място в почти широкия център на града. Много добра и комуникативна локация. Много желан комплекс за живеени. Инфраструктурата му все още не е достатъчно добре изградена, но в близките години и това ще стана, поне според проектите на общината. Близо до него е бившия Колодрум, за който се спрягат различни проекти. По последни данни там ще се изгради луксозен жилищен комплекс, което пък ще вдигне още повече рейтинга на целия квартал.
 
 
Най-малкият жилищен комплекс в Бургас и Зорница. Той е с около 15 хиляди жители и се намира близо до МБАЛ-Бургас. Мястото му също е много добро, с излаз към всички посоки в самия град, както и към шосетата, които водят към други населени места. В момента там се изгражда най-високата жилищна сграда в Бургас, която се намира близо до стадион Лазур. Цените на имотите на зелено там вървят по 1500 евро на квадратен метър.
 
 
Комплесс Лазур се води най-атрактивният в града. Той е с население от 20 хиляди души. Намира се близо до центъра, до Морската градина, с отлични гледки към Бургаския залив, особено от по-високите сгради. В самият комплекс се намират и няколко 18-етажни блокове, които по времето на социализма са били атракция. Именно от тях може да се види целия залив. В последните години в Лазур има много интензивно строителство, като за 15 години са изградени близо 50 нови кооперации. В комплекса вече почти няма свободни площи за строителство, а проблемът с паркоместата също е много сериозен.
 
 
 
 
 
Не можем да не подминем и крайните квартали на Бургас.
 
Като такъв се смята Сарафово, но не и като желана локация. Там има постоянен интерес към закупаване на земя, а в последните години имоти купиха и много руски граждани. В момента в Сарафово, който също е бившо село, живеят окол 3300 души, без руснаците, чито брой все още не е уточнен. Кварталът има и голям плаж, а наскоро изградиха и много красиво рибарско пристанище по европроект.
 
 
Във Ветрен и Банево живеят общо 4500 души. Тези бивши села са квартали на града от 2009 година и бързо станаха популярни. Те тепърва ще се развиват във всички посоки. Проблем там остава ненапълно изградената инфраструктура, по която също се работи. Наскоро в Банево бе завършен европейски проект за изгражданена на канализацията. Двете места се обособяват повече като вилни зони, но има и много хора, които си купуват жилища за постоянно пребиваване.
 
 
В Доло Езерово живеят 3500 дущи. Това е едно от най-големите прилежащи селища със статут на квартал. Мястото е добре обособено.
 
 
В Горно Езерово има много проблеми за рашаване. Там живеят около 1500 души, повечето от ромски произход. Селището тепърва ще бъде развивано и урбанизирано.
 
 
В Лозово жителите също са около 1500, но кварталът е добре изграден, с отлично функциониращи система. Има и постоянна и добре обслужана автобусна линия.
 
Рудник и Черно море са последните села, които се присъединиха към Бургас. Те са с по 2500 и 2000 жители.
 
 
В Доло Езерово живеят 3500 дущи. Това е едно от най-големите прилежащи селища със статут на квартал. Мястото е добре обособено.
 
 
В Горно Езерово има много проблеми за рашаване. Там живеят около 1500 души, повечето от ромски произход. Селището тепърва ще бъде развивано и урбанизирано.
 
 
В Лозово жителите също са около 1500, но кварталът е добре изграден, с отлично функциониращи система. Има и постоянна и добре обслужана автобусна линия.
 
Рудник и Черно море са последните села, които се присъединиха към Бургас. Те са с по 2500 и 2000 жители. Намират се на 18 и 20 километра от центъра на града, като в бъдеще там ще се извършва реално благоустройство. Спрягат се като друга бъдеща вилна зона на бургазлии, особено в новите обособени места край семите села в източна посока.
 
 
Квартал Крайморие е с 2500 жители. Той е много атрактивно и удобно място с площ и добра инфраструктура. До него, на нос Форос предстои изграждането на нов жилищен комплекс от бизнесмена Тодор Батков. На този етап обаче заради липса на финансов ресурс стартът на този мащабен проект за над 400 милиона евро, постоянно се отлага.
 
 
Колкото до жителите на Бургас , информациите са най-различни. Според ифициалните данни те са 209 хиляди деши, но според други анализи в града живеят между 230 и 240 хиляди души. Интензивната миграция, преселението на руски граждани и други демографски фактори имат влияние върху това разрастване. В крайна сметка Бургас остава един от малкото градове с положителен демографски прираст в България.

Аз искам да има ДЕНОНОЩНА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА на всяка детска площадка в Бургас.
Искаме повече детски площадки в Бургас. Съществуващите са малко, тесни и препълнени с деца и родители, което крие рискове от инциденти. Всеки от комплексите в Бургас има нужда и потенциал за поне още 3 или 4 детски площадки.
В ЦГЧ такива са истинска рядкост.
Освен това !

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Бургас има страхотно географско положение за Свободна Безмитна Зона на територията на целия град

 

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище d0bfd0bed0bf d0b3d0b5d0bed180d0b3d0b8 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

 

Петър Низамов и адв. Петър Николов получиха наградата “Юрист на годината за 2018г.” на сп. “Правен Свят”

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 52319867 1011584002299050 5923361505843085312 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

Петър Низмаов изнася реч на протестите срещу Стратегията за детето в Бургас като разяснява проблемните места в стратегията, закона и Наредбата.

Петър Низамов беше водач на акцията за спасяването на зазиданите котета в ж.к. “Лазур” в гр. Бургас..

Петър Низамов осигури социално жилище на две сирачета след тежки преговори с община Бургас .

Петър Низамов осигури общинско жилище на измамена майка на две малки дечица от кв. Сарафово.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище деца 1 петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

Петър Низамов осветли случая със скандалното строителство на дивите дюни на плажа Алепу (Шофьорския плаж след Созопол) , след което се стигна до спирането на строителните работи и повдигнати обвинения на кмета на Созопол – Панайот Рейзи.

Долу накратко е показана дейността на Петър Низамов и неговия “Български юридически комитет” в защита на майките и децата.

Тук са показани кратко десетките казуси и върнатите над 50 деца при родителите им след неоснователно отнемане  на децата от “Закрила на детето” поради бедност.

Всички казуси са разглеждани и водени безплатно и децата от видеата са върнати на родителите им след намесата на Низамов и неговия партньор адвокат Петър Николов .

След нашите общи усилия , най-накрая беше спряна скандалната и неморална т.нар. “Стратегия за детето 2019-2030г.” Това, което трябва да знаете, че ще има “ново 20” .
Истанбулската конвенция и Стратегията не минаха, но ще има нов опит. С ново име, със същата цел. Може да го нарекат “Инструкция” , “Методика” или както и да е. Но са поети ангажименти, взети са авансово пари и няма да се откажат.

КАК СЕ ОТНЕМАТ ДЕЦА НАСИЛА В БЪЛГАРИЯ ОТ ГОДИНИ.
По-долу можете да разгледате видеотеката на “Български юридически комитет” на случаи на отнети деца от социалните в България и върнати от нас на родителите им след заведени безплатни дела.

ДЕЦА ПОД ЗАКРИЛА СА ПУСКАНИ ДА ПРОСТИТУИРАТ ОТ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЧНИ ВЪВ ВАРНА

ВНИМАНИЕ ВИДЕОТО СЪДЪРЖА БРУТАЛНИ СЦЕНИ !Отнемане със сила на детето на един русенец Teodor Dalakmanski.
Ние от “Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства (БЮК)” и ще направим всичко за да върнем детето при бащата !!!
Смърт за безпардонните, безжалостни и безскрупулни социални работнички (разбойнички) от “Държавна агенция за закрила на детето” :

 

Политическо движение „РОДИНА“ набира честни и неопетнени членове за нова България

Благодаря на нашите приятели навсякъде и тези, които се отзоваха на порива да опазят децата си от лапите на една безскрупулна машина за отнемане, развращаване и продажба на деца.
Ние от БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства сме поели борбата преди години за спиране на порочната и продължаваща десетилетиоя практика на отнемане на деца от годни, но бедни родители и продажаба на децата им на чужденци . Всички, които следят проблема, знаят за отнетите три деца на вдовицата от Сливен, за 11-те оптнети деца на най-голямото българско семейство от Русе, на отнетото незакърмено още пелкеначе с баба, недолюбвана от кмета на с. Арда , Смолянско. Все случаи , в които все сме успявали да върнем децата след съдебни дела, заведени безплатно от нас. Но ние не можем да обхванем всички случаи. Разбира се, че става въпрос не за законна, а за корупционна и рекетьорска схема със замесени социални работници на най-високо ниво. Все пак се намираме на нашите географски ширини и тук насоката на всяко подобно действие със замесени държавни висши служители е с цел обогатяване по незаконен начин.
Не искаме поривът на народа да бъде яхван от политически лица, които имат изгода от това да си правят ПИАР преди вота. ВМРО не закъсняха да се самоизтъкнат, че те били едва ли не двигател за народните вълнения и възмущения, довели до спиране на т.нар. “стратегия”. Нека не забравяме, че Ангел Джамбазки гласува “въздържал се” при приемането на Истанбулската конвенция в Европейския парламент. Ковенция, която задължаваше да има обяснителни уроци в училище , които да насочват децата към промяна на пола им. С една дума, да им казват, че не е задължително момчетата да са момчетата и момичетата – момичета и има начин това да се промени.
Разбира се зад това “не” стоят големи медицински холдинги, които са превърнали смяната на пола в индустрия, която се рекламира по този извратен начин. на децата ни.
Тази победа е на независимите граждани.
На традиционното семейство.
На традиционното християнство и християнско-житейски морал.
На децата
На родителите.
Без значение цвят , политическа принадлежност, възгледи и т.н.
Това, което трябва да знаете, че ще има “ново 20” .
Истанбулската конвенция и Стратегията не минаха, но ще има нов опит. С ново име, със същата цел. Може да го нарекат “Инструкция” , “Методика” или както и да е. Но са поети ангажименти, взети са авансово пари и няма да се откажат. Сага има избори, не е изгодно да се продължава въпреки красноречивото неприемане на обществото, изразено в хилядите участници в социалните мрежи.

Тази стратегия се прокарва отдавна малко по малко. Сега искат да я узаконят и да действат безразборно и безнаказано…
Защото досега успявахме съдебно да връщаме отнетите деца и дори няколко директорки на областни дирекции бяга уволнени след като доказваме в съда тяхното тенденциозно отношение.
С тази стратегия се цели точно това. Да имат формални основания.
Бебе Александър , което върнахме на мама Симона с БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с… И адвокат Петър Николов днес се чувства прекрасно при мама след като го изтръгнахме от лапите на държавата в лицето на ДАЗД и АСП .

НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030!

БЮК се включва в борбата за отнетите българчета в Норвегия

НОРВЕГИЯ – СТРАНА НА ФИОРДИ И… ПЕДОФИЛИ

Петър Низамов върна децата на Даниела Колева от Сливен Майката,на която социалните отнеха трите деца

Ние от БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства сме против “Стратегия за детето 2019-2030г.”, защото : Спряната за сега преди изборите “Стратегия за детето 2019-2030г.” налага нова рамка за тълкуване на закона в полза на социалните , защото приравнява родителската и алтернативната грижа. До сега законът и съдебната практика е красноречива, че всички усилия на социалните са към връщане на детето в биологичните му родители след като направят всичко съгласно закона да отстранят евентуални недостатъци при родителския капацитет.
А стратегията приравнява родителя с приемния родител и социалната институция.
По ЗЗДет. сме връщали няколко дузини деца от лапите на социалните. Ако приемат стратегията, съдът ще се задължи да тълкува принципно закона в насока на стратегията, която се приравнява на нормативен акт съгласно ЗЗДет.

Втора част на извращенията на Държавата срещу най-голямото българско семейство.
Отнетите 11 деца на най-голямото българско семейство, които бяха върнати след 11 дела, които бяха спечелени от БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства.

Взимаме първото върнато дете от от единсдесетте отнети деца на най-голямото българско семейство !!!
Ние , Адвокат Петър Николов и Български юридически комитет – защита на българщината с правни средства БЮК се преборихме децата да бъдат върнати на родителите им.

http://www.bgdnes.bg/Article/6845627
https://offnews.bg/…/sotcialnite-otneha-11-detca-na-semejst…

“Децата на Ивелина и Красимир искат да се върнат при родителите си Държат децата на 11-членното семейство като затворници, те не спират да плачат, казва адвокатът на фамилията “Децата плачат, търсят родителите си, викат майка си и баща си. Виждал съм го с очите си.” Това разказва потресеният адвокат на семейството с 11 деца от Русе Петър Николов, които държавата отне, за да предаде на приемни семейства. “Виждах как децата плачат за родителите си. Как ги търсят. Трудно е човек да опише такива срещи! Децата нямат правото да говорят по телефон насаме с родителите си и често им се отказва свиждане. Условията са като в затвор”, потресен е юристът. Николов се занимава с казуса, който трогна цяла България от месеци. Юристът води дела за всяко едно от отнетите 11 деца на двойката, която изгуби дома си при пожар през януари.”
“Социалните решиха да отведат малчуганите и да ги настанят в приемни семейства или кризисни центрове, тъй като родителите им били рисково семейство. Сред мотивите за отнемане на децата от Ивелина и Красимир Зартови са, че едното е хванало въшки, друго било със счупени очила, а трето скачало по масата в кухнята. Николов засега се е преборил със съда за три от отнетите дечица, разказа самият юрист. “Досега пазих една новина в тайна заради моите клиенти, но вече мога да я съобщя. С две съдебни решения Районен съд – Бяла, отхвърли исковете на дирекция “Социално подпомагане” за настаняване в приемни семейства на децата Кристиян и близнаците Богомил и Виктор като неоснователни и недоказани”, разказа вчера Николов. Въпреки успеха юристът признава, че ситуацията е много тежка заради реакцията на децата. Плач, сълзи, срещи с мама и татко само по график и пред съдебната зала.
Това е съдбата на 11-те деца. Малчуганите непрекъснато плачат, а едно от децата изпаднало в нервна криза още на първото дело. Тогава 14-годишната Илияна се разплаква истерично и властите са принудени да изведат детето от съдебната зала и да го разпитат в “синя стая”. Николов се надява социалните да откажат обжалването на решението на съда и поне три от децата да успеят бързо да се върнат при семейството си. “Ако решенията не се обжалват, децата ще бъдат върнати при семейството си в най-близко време”, надява се юристът.”

След нашата намеса Бургаският Майкъл Джексън днес беше настанен в общинско жилище

Оказва се, че на всяка майка може да и бъде отнето бебето, дори преди да го закърми. САМО ПО НЕПРОВЕРЕНИ ДОНОСИ. Днес проведохме така очакваната среща със социалните в Смолян, заедно с адвокат Петър Николов от председателстваният от мен „Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства“, майката и бабата на отнетото пеленаче. .
Оказва се, че според социалните бебето било под риск, който, представи си, налага незабавно извеждане от майчината гръд, защото кметът на село Арда – ……., който според моето обосновано заключение има лична вражда с бабата и за това наказва две поколения – майката на бебето и самото бебе… Заради бабата.
Цитирам негов много близък роднина пред момче от селото : „Теб, ако цял живот някой те плюе, какво ще направиш?“ – визира се кмета и сигналът, който той е пуснал до АСП – Смолян срещу майката и бабата.
Според това, което казаха директорката и социалните работнички, изразено днес на срещата между мен, адвокат Петър Николов, майката, бабата и социалните в сградата, където се помещава ДА „Закрила на детето“…
Имало сигнал от кмета – цитирам- че бабата била алкохоличка, което е пълна лъжа, на как то касае майката и бебето?
Освен това, щом бабата пиела, означавало, че няма кой да помага на майката и това вече водило до невъзможност майката да си гледа бебето.
Пълен абсурд и параграф 22 !
Попитах ги. Как установихте това обстоятелство? Хващали ли сте я пияна, да пие?
Без отговор.

Петър Низамов помогна на Майка с две деца от Бургас, измамена и оставена на улицата.
Ами кмета, дето тя била „плюла срещу него цял живот“, явно нямало какво да направи и решил да вреди не само на нея, ами и на още две поколения след нея.
И забележете как ! Чрез отнемане на дете !
Ако иска да ме съди, но това е башибозук, а не кмет !
Моите впечатления са, че до сега за две срещу продължили почти цял ден не съм усетил бабата да мирише на алкохол, нито да трепери от абстиненция !
Според мен много говори и така си е натрупала този „солиден“ враг – селски кмет, който като един истински феодал е разпределил рожбата им да бъде наказана, защото бабата го била „плюла цял живот“.
Според социалните устен сигнал от болницата, където раждаш и докато си в реанимация след усложнения след секцио, лекарките в болницата установили родителски дефицит у майката, защото не кърмела детето.
Ама то детето било в ковиоз, представете си ! В ковиоз и да го кърми …
Само ‘дето майката е вкарана в реанимация и преди да излезе от там, бебето е било вече предадено на приемно семейство.
Само ‘дето майката е имала кърма, но сега след този стрес – няма … И няма да има повече. За това бебе кърменето свърши преди да е започнало…
Само ‚‘дето ходих до селото и питах хората и според тях, нито бабата е алкохоличка, нито майката има родителски дефицит.

Въобще версиите им доста се пообъркаха, аз дори забравих какво ме лъгаха в началото и как стигнаха до лъжите в края на разговора.
Ама това беше срещата на „големите усмивки“.

НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО ЩЕ ПРЕВЪРНЕ СОЦИАЛНИТЕ В СТРАХОВИТАТА БАНЕВЕРН
Лицемерие на високо ниво. Все едно не са отнели дете от майка, все едно това е нищо. Усмихват ни се на мен и на адвокат Николов, усмихват ни се, помислих си , че съм на някоя сбирка на класа. И на майката и се правят на приятелки… Аз щях да повърна, честно !
Едно ви гаранитирам, че ще стигнем до дъното, както на този случай, както и ще разследваме сигналите за откраднати ливади, гори в землището на с. Арда.
Да гласувалите мъртви души, присъстващи в избирателните списъци на селото.
Как в с. Речани никой не е гласувал за кмет, защото … Цитирам жителите : „Така ни казаха ! Да не гласуваме за кмет!“
И те не са гласували.
Обаче от къде идват тези гласове в избирателните списъци на с. Речани, щом хората не са гласували, защото „така са им казали“.

НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО – кампания на СОРОС за отнемане на децата, както се случва в Норвегия.

Веднага след намесата на БЮК майката Симона успя да прегърне бебето си

Разказ от първо лице за Барневерн и отнетите деца в Норвегия.

За Барневерн и отнетите деца в Норвегия. Разговор с човек от кухнята.
Valentin Ivanov Jelev разказва за премеждията си с отнети деца В Норвегия.
БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства.

Разговор с човек, познаващ в дълбочина Барневерн и методите му. Брутален разказ за отнети стотици деца от годни родители за бутафорни причини и невърнати след това. Случаи на сменени самоличности на деца за да не бъдат открити от родителите си.
Защо сме против стратегията ли?
Защото въвежда понятиоя непознати за нашето общество и правна система.
Защото въвежда прецедент в нормативната ни система като допуска за разглеждане анонимни сигани, недопустими до сега съгласно общия закон.
Защото не си поставя за цел децата да растат при биологичните си родители, а разглежда като равностойна на семейната – алтернативната грижа.
До сега съгласно закона, всички действия на социалните са насочени към преодоляване на евентуалните липси в родителските капацитети и децата да бъдат върнати в биологичното си семейство.
Такава цел липсва съгласно т.нар. “Стратегия за детето 2019-2030”.
Това са необходимите правни вратички и условия за могат спокойно
ДА КРАДАТ ДЕЦА И ДА ГИ ПРОДАВАТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ.

Г-н Карбовски, моля излъчете спряното ни от #bTV предване за съдийската мафия и предаването на деца на педофили-бащи чрез освидетелстване на здрави майки като луди от едни и същи вещи лица (експерти) към Варненския съд и едни и същи съдебни състави, отговорни за това.
Освен това, нека да бъде направено и онова предаване, за което говорехме преди 3 месеца, за майката в с. Арда, Смолянско, с отнетото непроплакало бебе, което ние върнахме.
Така, смятам на хората ще им стане ясно колко мрачна е действителността и колко още ще почернее след приемането на т.нар. Стратегия за детето.
.
С Уважение Петър Низамов

Това е интервю с майка и баба на отнето новородено.
Чуйте как са подходили социалните и защо са отнели бебето. И най-вече обърнете внимание на поведението на журналистите на Нова и БТВ спрямо пострадалите майка и баба.
Вижте как се действа от нашите служби преди приемането на тази пагубна стратегия и си направете изводите , какво следва след това, ако я приемат.
В този случай успяхме да върнем детето, след дело, което ние заведохме в съда в Смолян.
ТУК ! 
Но ние не можем да огреем навсякъде. Имаме нужда от Народ , а не от публика.
За това трябва да сме плътно един до друг. Силно идеологически обвързани, за да можем да ги победим, защото онези (нашите безчетни противници)…. Те са платени солудно и направлявани вещо.
Но не и България, нали така. Не и тук.
Да си ходят по Скандианавието, но тук няма да бъдат посрещнати добре .
Не и когато заплашват децата ни. Жизнената сила на нацията.

 

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОТ „БЮК“ НА ЛЪЖИТЕ НА „СВОБОДНА ЕВРОПА“ ЗА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО

РАЗВРЪЗКАТА ! Вече настаних двете сирачета от Бургас в общинско жилище

Валери Симеонов с безплатен ремонт от собственика на фирмта, която открадна парите за почистването на магистрала „Тракия“ от Бургас до Ямбол и ОГРАДАТА С ТУРЦИЯ…и е свързан със Златко Баретата

СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ: АКО ПЕТЪР НИЗАМОВ ПРИСЪСТВА НА СРЕЩАТА, СОЦИАЛНИТЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕЯ

От тук нататък, няма какво повече да говорим …
Пътят на Бургас е развиване на висшето образование . Техническото, да бъдат създадени възможности за специалности като “Архитектура” и други търсени специалности.
Освбождаване от монополите, нормализиране на пазарната обастановка и изкарването и от девиантното.
Създаване на СВОБОДНА БЕЗМИТНА ЗОНА на територията на целия Бургас.

Публикуваме изготвената през 1991г. от Константин Пенев Низамов и неговия Инициативен комитет “КОНЦЕПЦИЯ ЗА ОБОСОБЯВАНЕТО НА БУРГАС В ГРАД ЗА СВОБОДНА ИКОНОМИЧЕСКА ИНИЦИАТИВА” .Константин Низамов е баща на родолюбеца Петър Низамов, внук на Коце Низамов (първия книжар в Бургас) и пра-внук на Поп георги Стоянов Джелебов – Апостол за освобождаване на Българите в Странджа.
По примера на Хонг-Конг, Дубай и други, предложена от бащата на Петър Низамов Petar Nizamov – Константин Пенев Низамов- председател на синдиката “Подкрепа” към ДП “Петрол”, Галентин Влахов- гл.редактор на в-к “Черноморски фар” , Атанас Чорбаджиев – най-честният адвокат в Бургас, трикратен световен шампион по плуване за ветерани и един от основните дейци за извоюването на правото на Бургас да има собствен университет- Бургаският Свободен Университет и други. В Бургас е нямало университет до 1991г.
Същата е отхвърлена от комунистите окупирали БСП, СДС (тогава се е разцепил от внедрените комунисти на СДС–център и СДС-либерали) и останалите производни на БКП и Държавна сигурност “политически партии” и назначените общински съветници да слушат.
В резултат днес в Бургас НЯМА ИСТИНСКА СВОБОДНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА, КАКВАТО АКО ИМАШЕ…. ДНЕС В БУРГАС НЯМАШЕ ДА ИМА БЕЗРАБОТИЦА И ЗАПЛАТИТЕ ЩЯХА ДА СА ПО-ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ В СОФИЯ.
Днес т.н. Свободна зона, която не е никаква икономическа зона, е окупирана от мутрите на олигарсите, а пристанището/ата е/са приватизирано/и и се ползва/т като частна собственост от “избраните рожби на демокрацията” – “благонадеждните и сигурни хора”, все бивши кадри на БКП и агенти-доносници на ДС.
Константин Пенев Низамов е внук на Коце Низамов, баща на Петър Низамов Petar Nizamov​ и правнук на Поп Георги Стоянов Джелебов – апостол за освобождаване на Българите в Странджа.
Константин Низамов стана известен като председател на синдиката на КТ “Подкрепа” към ДП “Петрол” със изравняването на заплатите в права наклонена линия от директора на предприятието до чистачката в него. С което навлече гнева на тогавашните управляващи.

Петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище 40368400 2254658871489704 6281469715705495552 n петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище петър низамов : днес ми изпълнихте душата и сърцето като гледах как се подписвате в подкрепа на кандидатурата ми за независим общински съветник в бургас. Петър низамов петър низамов : в бургас трябва да се забрани всякакъв хазарт на по-малко от 1000 метра от училище

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

ПЕТЪР НИЗАМОВ : Първа част на програмата ми като независим общински съветник за Бургас

Кръгови тренировки-Петър Низамов / Circuit Training Work out -Petar NizamovПетър Низамов кръгови тренировки лого Petar Nizamov workout advertisement banner webp compress
Previous articleПЕТЪР НИЗАМОВ ОПРОВЕРГА ЛЪЖИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЧЕ ОТНЕМАТ ДЕЦА САМО СЛЕД СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ
Next articleПетър Низамов : РУШИ СЕ МАНАСТИРА “СВЕТА БОГОРОДИЦА” В БУРГАС ПРЕД ПОГЛЕДА НА МЕСТНАТА УПРАВА
Avatar of петър низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]

КОМЕНТИРАЙТЕ СВОБОДНО !