Задържаха бушона Живков, но се прикриват контейнерните компании, свързани с ЦК на БКП и ДС внесли италиански боклук ?

Кръгова трениоровка
май 23, 2020
Манекенка, родена като мъж, чака дете от съпруга си, роден като жена
май 30, 2020

Задържаха бушона Живков, но се прикриват контейнерните компании, свързани с ЦК на БКП и ДС внесли италиански боклук ?

Разследващите за втори път тази година влязоха в Министерството на околната среда и водите. Този път поводът беше нерегламентиран внос на боклук. Резултатът от акцията са шестима задържани, включително заместник-министър и бивш директор на регионална инспекция по околната среда.

Според информацията, съобщена от прокуратурата в четвъртък, сюжетите са два. От една страна зам.-министърът Красимир Живков е съдействал с издаването на нотификации на определени фирми за внос на боклук от Италия. От друга страна той е пречил на други фирми да получат разрешение да изнасят опасни отпадъци в чужбина, а от това са се облагодетелствали български фирми, които имат разрешение да преработват такива.

Властите в България се заеха с вноса на боклук около Нова година, но проблемът е известен месеци по-рано. Прокуратурата дава малко подробности за акцията. До момента няма повдигнати обвинения. Ето какво е известно дотук.

Вносът на боклук от Италия

Според държавното обвинение Красимир Живков е съдействал за издаването на нотификации на определени фирми за внос на отпадъци от Италия, които не са отговаряли на изискванията. Той е „оказвал натиск върху служителите от дирекциите“ да правят това, а тези, които са отказвали да правят това, „са били освобождавани или принуждавани да напуснат МОСВ.“

Това е установено в рамките на досъдебно производство, започнало през януари 2020 г. Тогава прокуратурата съобщи за открити 9000 тона отпадъци с неопасен произход в Плевен, които са пристигнали от Италия и са съхранявани и преработвани неправомерно. Според разследване товарът е пристигнал в България през 2018 г. от Неапол, Италия.

Тогава стана ясно, че площадката в Плевен, където са открити цели 9000 тона боклук, е била проверена пет пъти от РИОСВ Плевен през 2019 г., като последната проверка е извършена само 13 дни преди съобщението на прокуратурата, а нередност не е била открита.

Последваха няколко съобщения за открити незаконно складирани отпадъци от Италия през януари, които обаче са внесени в България по-рано. 20 тона отпадъци са внесени на пристанището в Бургас на 5 септември. На 9 октомври във Варна са внесени 25 контейнера боклуци. Всичко това се случи след като на 11 декември 2019 г. италианските карабинери съобщиха за заловени 815 тона пластмасови отпадъци, открити в товарен влак до Милано, които е трябвало да бъдат незаконно превозени до България.

Отпадъците, които не могат да бъдат рециклирани, се внасят в България с нотификация от страна на собственика на боклука и на получателя му. Информацията за предстоящия внос се изпраща на Министерството на околната среда и водите. Според Закона за управление на отпадъците нотификациите се вписват в регистър. Той обаче не е публичен, а екоминистерството отказва информация от него. „Капитал“ спечели дело и трябва да получи данни за издадените нотификации.

През последната година най-често сигналите и съобщенията за складирани отпадъци са свързани с топлоелектроцентрали, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, които ги използват като гориво. Това беше причината в тях да се извършат няколко проверки. Разрешителното за изгаряне на отпадъци на ТЕЦ „Бобов дол“ беше отнето, след това беше върнато, а накрая централата сама декларира в писмо до главния прокурор намерение да спре да гори отпадъци. Директорът ѝ получи обвинение за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

ТЕЦ „Република“ в Перник и ТЕЦ „Брикел“ край Гълъбово горяха боклуци експериментално. Централата в Перник също искаше официално да получи разрешение да ползва и отпадъци и биомаса, но впоследствие се отказа от намерението си и запази само искането за биомаса. Съдът забрани на „Брикел“ да произвежда енергия от отпадъци, докато официално не бъде променено комплексното ѝ разрешително. „Топлофикация Сливен“ има разрешение да изгаря отпадъци.

Първите опити за внос на отпадъци в България обаче са правени от фирми, близки до вече бившия директор на „Лукойл България“ Валентин Златев, писа „Капитал“ през септември 2019 г. През 2016 г. италиански медии разказват за първите бали, които ще напуснат страната и ще потеглят към България.

Според публикациите, цитирани от „Капитал“, консорциум от италианските компании De.Fi.Am и Ecobuilding печели поръчка за 14 млн. евро от община Джулиано да я освободи от боклука ѝ. Тя е сключила договор с българската „Ес Ер технолоджис (Ес Ер Те)“ той да бъде изпратен от Неапол до Бургас. През 2014 г. управител на „Ес Ер технолоджис“ е настоящият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, който беше арестуван в четвъртък. Според „Капитал“ какво се случва с тези отпадъци не е ясно. Според италиански публикации договорката с България пропада и потокът на боклука потегля към Португалия, а италианската и българската фирма отнасят спора си до съда.

Износът на боклук и „облагодетелстваната“ фирма

В четвъртък прокуратурата съобщи също, че зам.-министърът на околната среда е отказвал нотификации на фирми за износ на опасни отпадъци. Всяко дружество, което генерира такива, е задължено в рамките на една година да ги изнесе извън България или да ги предаде на друго българско дружество за последваща преработка и оползотворяване. Според прокуратурата като е отказвал разрешения за износ Живков е принуждавал производителите да предават опасните отпадъци на посочени и определени от него дружества, които имат разрешение да извършват последващата преработка на територията на България, каза в четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От тази схема се е възползвало търговско дружество, което има изградена рециклираща фабрика за преработка на акумулатори в Монтана, посочи Милева. „От тази преработка се получават опасни отпадъци. Първоначално те били изнасяни за Германия, където имало изградена лицензирана мощност за оползотворяване, без да се застрашава околната среда. За тази услуга обаче била заплащана висока цена, която допълнително се оскъпявала от транспортни разходи. С цел спестяване на голяма част от тези разходи дружеството започнало фиктивно да оползотворява отпадъците си, като започнало да изпраща опасните отпадъци на контролирани дружества с фиктивна дейност, като по пози начин спестявали голяма част от разходите си, генерирали големи печалби и избягвали плащането на данъчни задължения в големи размери“, посочи говорителя на главния прокурор.

Кои са задържаните

Прокуратурата съобщи, че са задържани общо шестима души. Единият е зам.-министъра на околната среда Красимир Живков. Освен това арестуван е бивш директор на РИОСВ Плевен, но името му не се посочва. Собственици на дружество, което има фабрика за преработка на акумулатори в Монтана, са бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. БНТ съобщи, че двамата са арестувани в четвъртък, като се позова на свои източници, но официална информация, че те са свързани с акцията няма. В офисите на техни фирми са проведени претърсвания и са иззети документи, съобщи бТВ.

Красимир Живков е зам.-министър на околната среда и водите в последните две правителства на Бойко Борисов. В неговия ресор е управлението на водите. Името му се появи в делото срещу бившия министър на околната среда Нено Димов, който е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Според защитата на Димов и показания на свидетели графиците за използване на язовирите минават през Живков, преди да бъдат подписани от министъра.

Живков е бил кмет на община Правец, а в периода между 2009 и 2013 г. е бил областен управител на София област. През 2014 г. е бил управител на дружеството „Ес Ер технолоджис“, свързано с Валентин Златев, което се занимава с внос на отпадъци от Италия.

За братята Пламен и Атанас Бобокови се знае, че са собственици на „Приста ойл груп“, която се занимава с производството на масла, и „Монбат“, която произвежда акумулатори. „Монбат“ и „Приста ойл“ извършват и дейности по преработка на отпадъци от батерии и акумулатори и от масла.

Собственикът на фирмата “Дентиче Пантелеоне” е бил задържан през 2009 в Италия като член на ОПГ за незаконно изгаряне на токсични отпадъци. Това се разбира от публикации в италианската преса от това време. Вчера и днес (17 и 18 януари) при акции на ДАНС и прокуратурата в пристанищата на Варна-Запад и Бургас-Запад бяха открити 25 контейнери с боклук изпратени от тази фирма. Според българските разследващи тяхното съдържание е съмнително.

На 9 март 2009 г. отделът за екологични операции на карабинерите в Рим арестува 13 души, сред които Паоло Меаглиа, Гаетано Де Фео и Пантелеоне Дентиче, мениджър на едноименното предприятие за транспортиране и изхвърляне на отпадъци.

Акцията е срещу незаконно изгаряне на токсични отпадъци от Рим и е координирана от прокурора Велети. Карабинерите прихващат телефонни разговори в продължение на месеци преди арестите. Според разследващия съдия Алесандра Илари, става дума за организирана престъпна група, която е фалшифицирала данните за големи количества несортирани битови отпадъци,  класифицирайки ги като годни за изгаряне, въпреки липсата на характеристики изисквани от закона. Фалшифициран е дори софтуера, предупреждаващ за вредни емисии при изгарянето в инсинератора в Колеферро. Щетата от измамата е оценена на 60 милиона евро.

Не е ясно как е приключило следствието и дали е внесен обвинителен акт и дали Дентиче и другите от групата са били съдени.

Това е третият случай на италианци, които доставят боклук за България и са имали проблеми с правосъдието.

През август 2019 г. разследване разкри, че боклук доставян за няколко ТЕЦ на Христо Ковачки идва от Ecoexport S.r.L., фирма на Серджо Гозза (произнася се и Гоца). През юли 2010 Гозза е задържан заедно с други 16 заподозрени в рамките на операция водена от прокурори в Неапол и Анкона, след което е поставен под домашен арест. Групата е обвинена във фалшифициране на резултати от лаборатория за нивата на арсен в 150 000 тона боклук предназначен за Германия. Според прокурорите обвинените са били “напълно наясно с ролята си в сложна схема за нелегално складиране на боклук“. До присъда обаче не се стига поради изтекла давност.

В началото на януари т.г. друго наше разследване установи, че боклук открит на площадка в Плевен е доставен от фирмата Vibeco, която е във фокуса на разследване за трафик на боклук организиран от Камората. Отпадъците за Плевен били превозени от фирмата B.V. Services, която пък е разследвана за връзки с Ндрангетата. Тя транспортирала 30 000 тона балирани отпадъци от сметището за “мумифициран” боклук до Вила Литерно до пристанището на Неапол, откъдето балите са натоварени за порт Варна.

През декември 2019 в рамките на мащабно разследване срещу Ндрангетата в Италия беше арестуван влак с 800 тона боклук, предназначен за България. До момента не е ясно кой е получателят му у нас. Репортер се свърза с Масимиляно Корсано, шеф на регионалната оперативна служба за екологични престъпления на карабинерите в Милано. Според него българските власти не са изпращали запитвания за казуса със задържания влак, а италианските власти не възнамеряват да търсят или да предоставят информация на българските си колеги докато не приключи разследването.

Междувременно по нареждане на главния прокурор в България започнаха проверки на депата за боклук и пристанищата, като почти всеки ден се съобщава за открити нередности. Проверяващи влязоха и в ТЕЦ – Бобов дол, за който се разкри във видеоматериал, че продължава да гори несортирани боклуци като ги смесва с въглища. Според новия министър на екологията Емил Димитров – Ревизоро, там не се изгаряли опасни отпадъци, но нарушения все пак имало.


Да, но как е влязъл този боклук в България и защо се прикриват контейнерните компании, свързани с вноса на италиански боклук?

Може би защото връзките им стигат до т.нар. КУКЛОВОДИ като Петко Сертов и други висши кадри на ЦК на БКП и Държавна сигурност.

Вижте нашето разследване до къде доведе !

Разровихме се из пристанищата на България и разбрахме, че там комунизма не е падал никога. След като отрихме, че една от най-големите контейнерни компании в Света – Евъргрийн лайн се държи от жената на бивш доносник на Държавна Сигурност преди 89-та година. Другата най-голяма компения – Hapag-Lloyd  , в България се агентира ЕКСКЛУЗИВНО от „ЕКОНОМУ-ИНТЕРНАШЪНЪЛ ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИЗ“ ЕООД В сайта си се рекламират като коректна компания :
EISA БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 1992 Г. КАТО ДЕЙСТВА КАТО КОРАБЕН АГЕНТ В ПРИСТАНИЩА БУРГАС И ВАРНА СЪС СЕДАЛИЩЕ ВЪВ ВАРНА. ПРЕЗ 1998 Г. УСЛУГИТЕ БЯХА РАЗШИРЕНИ И КОМПАНИЯТА СТАРТИРА ЛИНЕЕН БИЗНЕС, КАТО ДЕЙСТВА КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА МНОГОБРОЙНИ ТРАНСПОРТНИ ЛИНИИ.
ВСИЧКИ ОФИСИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОФИСЪТ ПО ПРОДАЖБИТЕ В СОФИЯ, СЕ ОБСЛУЖВАТ ОТ ВИСОКО МОТИВИРАНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, КОИТО ВИНАГИ СА ГОТОВИ ДА ОТГОВОРЯТ НА НУЖДИТЕ НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ.
2015 Г. Е КРАЙЪГЪЛЕН КАМЪК ЗА EISA БЪЛГАРИЯ, ТЪЙ КАТО ТЯ БЕШЕ НОМИНИРАНА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ КОНТЕЙНЕРОВОЗИ В СВЕТА

Само, че какво намираме ние за собствеността на тази компания, окупирала Варненското пристанище и недопускаща БЪЛГАРСКИ МЕСТНИ КОМПАНИИ да и правят конкуренция.

Долното е копирано от разследването на ИЗТОЧНИК: България Новините, като не носим отговорност за изнесените твърдения от разследването на България Новините, т.к. вече бях заплашван от представители на контейнерни компании със съд : 

Управител по Търговски регистър е Цонка Станчева Манолова-Йовева. Собственик на компанията е : „ЕКОНОМУ ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИЗ ЛИМИТЕД“, Идентификация 48830, Чуждестранно юридическо лице, държава: КИПЪР След справка в Кипърския търговски регситър откриваме несъответствия с декларираното !!! Че по регистрационен номер 48830 в Търговския регистър на Кипър е вписана друга компания : BALTECH SERVICES LIMITED Регистрационен номер 48830 Т.е. агентът в България на най-голямата компания за контейнерен транспорт не е декларирал коректно данните в ТР.  Нещо повече, в графа документи срещу собственик, където трябваше да са приложени дружествен договор/ учредителен акт на дружеството – собственик, просто няма нищо. (Не беше намерен файл) За останалите компании в Търговския регситър документите за учредяване на чуждестранни дружества – еднолични собственици на български фирми са пориложени, а за тях – не !!!

Да не би Пеевски да стои и зад тази фирма?

Или може би е част от офшорните компании на Бойко Борисов, за които се знае, че част от тях са регистрирани именно в Кипър.

Може би за това имаме сигнали, че са изнудвали безнаказано техни клиенти: Долу можете да видите кореспонденцията между клиент на тази компания и техен клиент. Ето какво ни написа техен клиент: Това, господа, е корепонденция между мен и тях по повод на контейнер, който трябваше да бъде натоварен от Бургас до Валенсия, Испания но трябваше да променим дестинацията му за Белфаст, Северна Ирландия. В крайна сметка продадоха стоката ни без да ни уведомят и питат. Ние не сме я изоставяли а искахме да я прехвърлим за Белфаст, а те ни обраха !!! Веднага започна изнудване опт страна на тази фирма да и платим над 2500 ЕВРО само да променят документите, при обявени на сайта на линията около 200 евро. За нас това си е изнудване и исдкаме всички износители да разберат за това за да не работят с тях и да не понесат нашите загуби : НИЕ :
 Аз не мога да разбера с какво си противоречим, за разлика от нас обаче вие си противоречите.
Какво оплакване сте получили за стоката? От кой? Отварян ли е контейнера? Продали ли сте стоката?
Как така някой подава оплакване за стока, която според вас е наша и вие не сте я пипнали?
Според закона, когато шипъра ( ние) не платим транспора, вие имате право да се удовлетворите от стоката след като ние ви я прехвърлим. Това направихме вече отдавна и от момента на прехвърлянето и изрично и писмено рискът и разходите по нея са за вас. Стоката стои вече дълго време затворена в контейнер, лятото, дървен материал.
Не познаваме главния ви офис, но ние няма да заплатим вашите измислени разходи.
Специфичността на случая не ви дава право да ни искате такси , които не са обявени никъде.
На следващо място изчислявахте такси демюрейдж и сторидж повече от обявената тарифа на компанията във Валенсия пристанище. Такси в GBP- какво означава такси в английски паунди? За какво са тези паунди??? Не стана ясно, както и за другите ви разходи. Това сигурно ви е политика да си измиляте разходи и докатао преговаряте какви са те и от къде идват, да мине време за да се натрупат демюрейдж.
Искали сме реекспорт ( така вие го нарекохте, а не ние, за това не ни правете забележка , че наричаме нещата с имената каквито вие сте избрали) нпколко дена след разтоварване на пристанище…
Нито ни издадохте кредитно известие за отрязания транспорт до Лос монтесиньос.
Mircheva, Iva <[email protected]>​Нямам такава информация потвърдена от агентите ни Чакам отговор Kind regards, Iva Mircheva MICS Commercial Manager Economou Int’l Shipping Agencies as agent of Hapag Lloyd Bulgaria, Varna, 26 Slivnitsa boul, floor 7 Tel: +359 52 683850 Fax: +359 52 612066
НИЕ :
Г-жо , Имали сме случаи на реекспорт с други компании, но те не са ни изнудвали по този начин да плащаме 2000 евро само за такси . Ние доставяме стотици контейнери всяка година В случай , че уведомите другите линии, ние ще направим същото с вас при нашите приятели доставчици да не използват линията за да не се озоват в нашето положение. Проблем търговски няма. И да е имало, ние имаме друг клиент и клиенти чакащи тяхната доставка, но вие ни поискахте над 2000 евро само такси и нарочно се бавихте за да се натрупат демюрейдж и сториджи т.н. такси необявени в сайта ви. Ако можете да ни предложите нещо нормално, както всички линии ( около 200 евро такси ) Ние сме посикали реекспорт няколко дена след доставката на пристанище. Тогава вие ни предложихте да ви платим сума за три доставки само за такси . Според закона от момента на прехвърляне н астоката , всички рискове се прехвърлят на вас , а както вече ви казах стоката е на стойност много по-голяма от вашия транспорт. нещата отдавна щяха да бъдат завършени с доставка до белфаст , но вие ни поискахте нещо което не ви дължим за това процедирахме така.
 
 
 

ЕКОНОМУ ИНТЕРНАШЪНЪЛ ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИЗ ЕООД

Варнабул. Сливница 26
052683840, 052683845, 052683850, 052683870, 052683890, 056844637, 056841177
0893345853
056844567
 
 
 

 

Ще следин казуса !

Очаквайте продължение и публикуване на документи !

Разследването продължава !

 

 

 

Петър Низамов
Роден на 11 Септември 1985г. в семейство на учителка и синдикалист. Пра-прадядо ми е Поп Георги Стоянов Джелебов - апостол за освобождение на Странджа! 1992г. След изпит съм приет в СХЕУ „Св.Св. Кирил и Методий” и изучавам два западни езика от първи клас. Приет съм през 199г. В Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Завърших висше образовение в Бургаския свободен университет – специалност „право” през 2018г. с отличен. Докторант по наказателно право в СУ и дипломиран магистър-фармаколог от МУ-Пловдив. Основател и организатор през 2016г. на две каузи , превърнати по-късно в благотворителни неправителствени организации. Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК, на който аз – ПЕТЪР НИЗАМОВ, съм председател . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА „Закрила на детето“ е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск. Избягват една опасност като излагат децата на сто други. Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори. Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление. Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици. Тук и на PetarNizamov.com можете да научите за дейността ни по ✅✅✅✅ връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и ✅ да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас.✅✅ Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г. ✅ ✅✅Против „Джендър“ образованието в училищата . ✅✅ Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата ! ✅ ✅✅✅Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/ ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители. ✅✅✅Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата. ✅✅✅ Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите. ✅✅✅ Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции. ✅✅✅ Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – „РОДИНА“ срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели. ✅✅✅ Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха. ✅✅✅Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции. ✅✅✅Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия. ✅✅✅Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др. ✅✅✅Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа. Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците ! Петър Низамов Председател на „Български юридически комитет“ Председател на „Свободна Европа“ Председател на „Evropský štít – Česká republika“ Собственик и администратор на PetarNizamov.com : Сдружение „БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ – защита на гражданите с правни средства“ Association „BULGARIAN JUSTICIARY COMMITTEE – Protection of the Citizens by Legal Means“ ЕИК/Булстат : 205028308 Седалище и адрес на управление: област Бургас, община Бургас гр. Бургас 8000 ул. Гладстон No 18 Имейл: [email protected]
%d bloggers like this: